Jump to content

Povijest monaštva, otac Dorotej Toić

   (0 прегледâ )

1 Screenshot

О фајлу

Povijest monaštva : Od sv. Antuna opata do sv. Bernarda.  Naše je vrijeme označeno produbljenim vjerskim zanosom koji se, prije svega, očituje kao traženje Boga. U tom traženju dragocjeno iskustvo svakako je i ono monaško, budući da je povijest monaštva povijest traženja Boga. 

Benediktinski monah otac Dorotej Toić u ovoj knjizi to dragocjeno životno iskustvo prvih monaha prenosi na jednostavan i upečatljiv način. Saznat ćemo tako mnogo toga o monaškom načinu života i duhovnosti te o životu i djelovanju velikih monaških likova. Posebnu dragocjenost predstavljaju riječi, zgode, pojedine pouke onih koji su pred kraj trećega i u četvrtome stoljeću »prokrčili« nov stil življenja po evanđelju te narednih generacija njihovih sljedbenika. 

Tako se ova monaška povijest nameće ne kao udžbenik ili znanstveni rad, nego prije svega kao prijenos iskustava koja svakome mogu pomoći, u kojima možemo prepoznati sebe, svoj rast u slobodi i Duhu i kušnje koje treba proći na tome putu.


Повратне информације корисника

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
×
×
  • Креирај ново...