Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Zakonik kanonskoga prava (CODEX IURIS CANONICI) RKC

   (0 reviews)

1 Screenshot

О фајлу

Zakonik kanonskoga prava pape Pavla VI i pape Ivana Pavla II sadrži teološko-pravnu sintezu naučavanja Drugoga vatikanskog koncila. Njegove su odlike, osim vjernosti Koncilu i njegovim odlukama, prilagođenost novim prilikama u kojima živi Crkva, vjernost crkvenoj zakonodavnoj predaji, pravna narav zakonskih izričaja te pastoralna usmjerenost.

Svrha Zakonika je da bude sredstvo promicanja zajedništva Crkve na njezinim različitim razinama i u njezinim brojnim članovima. Kako je Crkva po svojoj naravi misionarska, tako i njezin Zakonik ima tu dimenziju i ističe ekumensku želju zbližavanja s braćom koja vjeruju u Krista.

Zakonik je upućen svim članovima Božjeg naroda te preveden na narodne jezike da bi svi vjernici, klerici i laici, mogli lakše naći svoje pravo mjesto u crkvenom uređenju, određenije vršiti svoja prava i dužnosti, potpunije ostvarivati pravne mogućnosti i, u skladu sa zakonskim propisima, plodonosnije surađivati i sudjelovati u izgradnji Crkve.

Obogaćen je "Izvorima" da bi se lakše vidjela motivacija i značenje samih kanona, a u "Dodatku" konstitucijom "Dobri Pastir". Priloženo je i "Stvarno kazalo" te "Usporedni popis kanona" za lakše služenje sadašnjim Zakonikom i snalaženje u njemu te uspoređivanje s prijašnjim Zakonikom.

Tekst na hrvatskom i latinskom jeziku.
Повратне информације корисника

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
×
×
  • Create New...