Jump to content

О овом Клубу

Аутори, ствараоци, чланови форума, изволите на чашицу разговора, или, једноставно, постављајте своје радове: приче, песме, афоризме, есеје, анегдоте и све оно што нађете за сходно, а тиче се лепе писане речи. Место које окупља све оне форумаше који пишу и стварају књижевне радове. Овде треба постављати актуелне Књижевне конкурсе, међусобно коментарисати наше радове а на првом месту, исте овде и објављивати. Волите да читате! Придружите нам се! Биће нам част да вас примимо.
 1. Шта је ново у овом клубу?
 2. Зло је победило, жао ми је добри људи су на муци. Време им одбројава кусур живота док хитају ка Спаса луци. Гледам роботе око себе све синови пакла, све синови круга. Беживотна лица полумртвих људи покрај језера чекају свог друга.
 3. Звук прошлости још ме гони, у сновима и на јави зором дође голуб плави, од прошлости да ме склони. Писмо, очи, косе седе играмо се, тражимо се тужне песме, седе косе неће никад да избледе. Докле тако, крикнем јако ? ал' тишина бије поље, убедим се биће боље, и лакше ми буде тако.
 4. Људи, пси? Бесни. Сумрак је. Јесен је. Зелено лишће опало. Јесен је. Проћи ће. Снага, где? Чело, вјек? Рудиментал. Салва и маса. Он долази. Тежина притиска. Притисак тежине. Он је ту. Прљаво је. Биће боље. Смрт, где? Глуво доба. Рађање. Опетност. Вечност. Неизвесност.
 5. Od početka.mp3 Od samog jutra Lepota čeka da je zagrliš, Da pesmom dišeš I da je deliš, Da se ne umoriš. O, večnost se daje na dar I kad voliš postaješ car
 6. @Милошшш Znam, čudno je to što sam napisao. Ne zameri Miloše, ponekad želim da "probijem" tamo gde ne treba...
 7. Zdrav i bolestan Zdrav čovek 1000 želja želi, a bolestan - samo jednu: što pre da ozdravi. Zdrav čovek na 1000 mesta stiže, a bolestan - samo na jedno: bolničkom krevetu bliže. Zdrav čovek 1000 stvari radi, a bolestan - samo jednu: provodi dane u nadi. Zdrav čovek 1000 stvari prati, a bolestan - samo jednu: kako zdravlje da vrati. Zdrav čovek 1000 stvari pravi, a bolestan - sanja jednu: ponovo Slavu da slavi.
 8. Ova pesmica je proizvod alkohola i dosade i možda još nečeg, ali zezanje u suštini (da ne odlepim skroz ) Ništa mi nije jasno, ali je mnogo čudno ovo što si napisao. Nije sa naslovne strane, ali bi htela da bude. Bio sam cool.lie.talker nekad, sad sam samo talker, ponekad.
 9. Антивирус Вирус постоји, ал не треба човек да се боји, већ свој живот да кроји. А зле силе, проклете биле, притисле ово мало биће, само да има за јело и пиће, или још боље да оде у небиће. Само зна се ко задњу Реч има, Онај ко је дао живот свима. Не бој се и веруј, у страху не претеруј. Љубав је победила од постанка света, а за суву материју није нека штета. Глас се чује, одјекује а Цане нам потврђује: Ко издржи тај ће да блиста, ко се стрпи видеће Христа.
 10. Чији ли живот описујеш овом песмом Милоше... ? Можда неке (плаве) "жене са насловне стране" ? Пита те човек којем можда пристаје псеудоним : cool.truth.talker (скоро па твоје речи)... Једна мала истина Не волим те драга и никад те волео нисам, Само сам терао друге од себе, дреком и галамом помињући тебе. Али други то нису знали... Јер сам хтео да искочим из своје коже, знајући да се то не може... А из добре намере, знам, следише ме људи... Игра ли ко на карту искакања из сопствене коже ??? Такву улогу ни најбољи неће на себе... Већ само они који ноћу и током обданице, испитују сопствене лимите и границе... То су они који трагају за границама нормалног, боље нормалног него блудног.... у себи... За моје лажи, знају људи... Оне су окружене истином... Е зато понекад можда кажем лаж, која је омеђена истином - суровом снажном јаком, али истином... Зато кажем: "драга", не памтим те више... Нит ме брига шта о теби још понеко пише...
 11. Сви ме зову Даца Даца, ја сам само једна мала маца маца сви то знају у мом крају. Волим да се шминкам, волим да се сликам, по селу се сваког дана скитам, скитам, за све увек само себе питам, питам.. Кад ми дођу другарице, моје секси чупавице, ја им сипам лед у чај, сви нам звижде у наш крај.. Имам сало ал по мало, на струку и гузи, не' да трчим, имам филтер, то ће да послужи. Луцкасте смо шта нам фали, баш се добро зезамо, гранд парада, Шебек, Цеца леп нам овај живот мали..
 12. Хвала оче Хвала оче, хвала ти на свему, Још не успех, ја пронаћи жену... Лепо је оче, увек бити с тобом... некима си оче, можда зао ујак док по свету ходиш, ти савете дајеш, јер отац си ипак... Сећам се оче, како си се игром приближио мени, Мојим смехом у мени притс`o си тугу... Сада смо далеко и нисмо тако близу, све што си дао сину свом, он не може да ти врати, јер синовљев дуг чине многи сати... Знам оче, ти помог`o би радо кад би живот дао... Хвала, оче због покушаја твог да помогнеш сину... Кратка песма, из два стиха, оче, недостаје ми жена, умилна и тиха...
 13. Može da se otpeva na melodiju pesme Tome Zdravkovića: "Sećaš li se Sanja..." Drugarska pesma Jednog dana trebala mi je, pomoć iz matematike, A ona se beše javila na one kratke halo oglase... Pročitala Ana oglas moj pa mi posla poruku na broj: možda, kaže može pomoći Ako nisam uspeo nikog pronaći... Baš mi drago Ana što si se ti tada javila, vezala nas Ana jedna matematika... Odveć tu smo razgovorili i za čas se dogovorili Jutrom hitao sam ja kod nje na potrebne meni časove... Marljivo mi u svem` pomogla, mojoj duši nije odmogla kao kruna njene pomoći uspeh ja ispit položiti... Svetska čuda tehnologije učiniše da mi bliže je, mome biću usamljenome bistrooko dobro devojče... Šta na kraju sad da kažem ja: "Ana jeste prava drugarka !" ne bih hteo ja prenagliti, Ana, rado ću te pamtiti...
 14. Balada o sreći Slušam pank i sedim za šank, nije mi dobro jer uš'o sam u brak. Sad mi žena trućka kako mnogo pijem šamare joj bijem pa onda suze lijem. Ja nju mnogo limvo, al više volim pivo od nje kad pobegnem ono mi je život. Zašto sam se ženio mislim često puta, a onda se setim zbog grudi i zbog buta. Drugari mi kažu da sam šovinista, a ja samo volim ćerke komunista, da im dugo pričam o Bogu i paklu, one se ne plaše, kažu daj nam ratluk. U ćošak sam met'o cveće zvano loza ima lepo ime, zalivam ga dosta. Lepo mi ovako, plata mi je dobra sada pijem viski i kupim novi jorgan. Kraj.
 15. Она јесен Сморило је небо, јесен се ближи, духови прошлости лете ка њој. Маше рукама да их отера, мада зна узалуд је то. Месо јој игра од страха, целе године је бежала у гроб, а сад ево ту је пре њом, и није јој лакше, још већи је бол. Чувар душе плаче и рида, зар то је живот, лепота и Бог, ко ће да јој објасни, загрли и смири кад ни он не може то? "Сад је добро, одоше.." мисли се она, ал' вратиће се, то добро зна, "Ма, нисам тужна, шта вам је свима, само ми очи немају сјај."
 16. Изненадна посета Долазиш ми изненада из далеког Света, буди се у мени нада, љубав, вера света. Твоја чиста, нежна душа, сија попут Сунца, јаде моје дуго слуша, срце које бунца. Волела бих да Те видим али погнух главу, пред Тобом се себе стидим ал' Ти дајем хвалу. Исповест је чуо моју, дуга прича беше... поуку ми даде Своју, речи које теше: ''Греси су ти опроштени, вољу своју стежи, буди као праведни, од друштва лошег бежи.'' Недостојној милости посете Пастира, телу даде живости а души пуно мира. Велича Га душа моја, слави цело биће, срце пева ''Алилуја''... нова зора свиће!
 17. Писмо теби пишем, сине не одустај од врлине. Свет нек јури, ти не жури. Ка светлости увек хитај, кад шта не знаш ти упитај Оног који ствари знаде, памти- увек има наде. Зла судбина ће да мори, то не спори, него гледај преко тога, и увек се сећај Бога. Остављам ти у аманет да врлином будеш занет. Није човек птица, сине, па да гледа са висине. И ти своме реци сину да нам чува Oтаџбину. Ниси овде да векујеш и да срећу земну кујеш. Добро чини, па почини.
 18. Преображење Господње (19. август) (Док он још говораше, гле облак сјајан заклони их, и гле, глас из облака који говори: Ово је Син мој љубљени, који је по мојој вољи; њега слушајте) (Мт. 17,5) Преобрази се Исус и замукну жамор, Преобрази се Господ на гори Тавор. Из облака глас у ноћи се јави а гору у час светлост озари. И рече Господ њега слушајте мој је род Божије дете. Сведоци овога јесу Петар, Јаков и Јован јер они стајаху где су кад Исус постаде знан.
 19. Седам светих Макавеја (14. август – почетак Великогоспојинског поста) Деци Јеврејима смелим што бодри их Бог безумни Јелин цар Антиох нареди да бриткоме ножу повере веру док Авиму кожу са лица деру. Не испусти гласа ни храбри Антонин кад оштрица стаса хладна пред њим. Елеазар мислим мало и трепну јер бритва сасвим у живац цепну. Ред на Гурија детета млада полако стиже да следеће страда. А онда Евсевона па Алима одра, крај крвава дома и Маркела модра. За наук свима у огњу дечаци и мајка за њима на крају се баци. Беше све заиста сто осамдесет година пре Христа. ______________ Недалеко од Сокобање, на планини Ртањ, крај мотела Балашевић постоји црква у изградњи и седам малих и један већи извор посвећених седморо деци Макавеја и њиховој мајци Соломонији. Свих осам извора су природни.
 20.  

×
×
 • Креирај ново...