Jump to content
  • entries
    2
  • коментара
    11
  • прегледâ
    19152

Зашто нам се не дешава оно што смо планирали?!


bogoslovDusan

2332 прегледâ

blog-0256123001389186451.jpg

Имате ли понекад осећај да тапкате у месту? Осећате да вам је потребно мало подстицаја да наставите даље? Нисте једини. Иако свако од нас има своју животну причу, за то што вам се дешава су вероватно “криви” ови фактори:

Пуно размишљате, а мало радите. Џаба вам што имате фантастичну идеју, ако ништа не урадите са њом. Једини начин да остварите своје снове и победите своје сумње је да искорачите из зоне комфора и суочите се са изазовима. Чекајући да се створе прави услови никад ништа нећете урадити. Велике ствари настају управо тако што почнете од онога што управо сада имате на располагању.

Ваш креативни ум није усмерен. Ограничења су храна продуктивној страни нашег креативног ума. Иако се чини да управо кад имамо слободу можемо постићи много тога, ствар је обрнута. Потпуна слобода коју нам је Бог дао, по чему јесмо боголика бића (,,створена по икони Божијој), управо нуди бескрајне могућности, али су наша настојања да нешто урадимо потпуно неусмерена и разбацана. Самонаметнута ограничења (утицај околине, обичаји, стереотипи, медиокритети, предрасуде...) нас терају да размишљамо другачије, и да се супротставимо изазовима, што доводи до стварања нових решања. Уместо да размишљамо "изван кутије” најбоље је да уђемо у једну кутију, и да решавамо тај један проблем док га не решимо.

Сувише сте усредсређени на страхове и поразе. Ваши проблеми су заправо искушења и можемо слободно рећи - ваши поклони које ћете искористити за сопствени развој, ако желите. Никад не одустајте, само зато што се тренутно осећате поражено. Наставите као да се ништа није десило с једном мишљу: да будете бољи него што сте били јуче! Није битна брзина напретка, битно је да напредујете. На крају, није толико битно шта вам се тренутно дешава, већ како покушавате да решите проблем. Усредсредите се на ствари које желите, а не на поразе и страхове!

Ваша очекивања вас сламају. Нереална очекивања која постављате пред собом су превелики терет. Уместо да разбијате главу да ли је ваша чаша полупразна или полупуна, будите захвални што имате чашу, и покушајте из ње да извучете максимум. Величина ваше среће и успеха је директно пропорционална величини ваших мисли, и тога како се постављате према проблемима. Ствари скоро никад не испадну онако како прижељкујемо. Надајте се најбољем, али очекујте мање. Чак и ако не добијете оно што се прижељкивали, не заборавите да сте много тога научили успут, и да сте сигурно нешто добили.

Сметнули сте с ума свој главни циљ. Можда ће вам људи говорити да га није могуће остварити, али јесте. Ако искрено желите. Иако пред вама стоје небројене препреке, можете остварити своје циљеве. Можда вам ситуација тренутно не иде у прилог, но ако се потрудите, можда хоће. Када се нешто што много желите да остварите повеже са сврхом вашег постојања, све постаје могуће. Када сте мотивисани и одлучни да нешто урадите, корак по корак ћете остварити свој циљ.

Играте на сигурно. Бол је ужасан део наших живота, али је од животне важности, јер оснажује наш ум, душу и тело. Не можете стасати у снажну, одважну и успешну особу ако сте расли под стакленим звоном!

За то су вам потребна права животна искуства. Без обзира колико се трудили да научите бити јаки, одважни и вешти у важним животним стварима, бићете само половично успешни докле год то не проживите у стварном животу. Зато пустите живот да вас научи лекцијама, без којих остварење снова није могуће!

Опирете се опраштању. Ваша способност да себи и другима опростите је најважнији знак ваше емоционалне и пре свега духовне зрелости - ("што не желите да вама чине људи, не чините ни ви њима"). Овај процес прихватања и разумевања, вам омогућава да се ослободите ситуације која је завршена, како бисте наставили са својим животом. Кључ је у томе да будете захвални за свако искуство, било позитивно или негативно. Понекад треба застати, размислити о претходним догађајима и рећи: „Хвала ти Боже за ову лекцију!” Замислите, када би свака особа на свету која вам дугује неко извињење урадила то данас, какво би то олакшање било. Замислите такође да то урадите и ви. Колико би само проблема у свету тако нестало. Тако би се испуниле речи Господа Исуса Христа, већ, сада и овде: „Царство Божије је унутра у вама“.

Извор: Збирано из збиркУ: „много што шта и кво ти не“... O:)

8 Коментара


Recommended Comments

Guest
Додај коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...