Jump to content
  • entries
    24
  • коментара
    16
  • прегледâ
    44364

Blackmill- амбијентални дабстеп


МАРКО Мaленчић

363 прегледâ

Биографија

Роберт Кард је рођен у Хајленду, на северу Шкотске 1992. Почео је да продуцира са 8 година када је добио гитару, коју и данас свира. Са 15 почиње да продуцира тренс од 2005 на програму Фрути Лупс 4 као Robert J.C. Дабстеп продуцира од 2010. са обрадом „Your Song“ Ели Гулдинг. Свој деби албум „Reach for Glory“ издаје фебруара 2011. а албум „Мiracle“ исте.

Име Блекмил (Црномлин) је кућа Робертовог деде и бабе, који су преминули и кућа је продата. Намерава да под истим именом сакупи новац да би могао откупити кућу у којој је одрастао и за које га вежу најлепше успомене.

Музика

Његова музика се подводи под чилстеп. У питању је мелодијски дабстеп. Дабстеп је електронска музика која се одликује ратмом у који диктирају бас- 1-3 баса у такту- и клеп који је углавном један, и то на истом месту. Мелодије које користи Блекмил су заиста опуштајуће. Мелодијом углавном преовладава дубоки синтисајзер понекад са клавиром или електричном гитаром. Мелодију прате хајхетс. Да мало зазвучим поетски: Роберт док ствара је или заљубљен или религиозан. Звучи као Вангелис када би се пустио преко лаганог ритма. Препоручује се да се слуша посебно при шетњи, посебно кроз гужву, а кроз саобраћајни шпиц- као императив. Блекмил је доказ да је могуће направити електронску музику која је висококвалитетна. А посебно је за похвалу то што има тек 20 година, а својим квалитетом је бољи чак и од много старијег колеге Давид Гете.

Сличан звук праве између осталих Sacred, Кај и CMA који има и песму Blackmill као омаж. Сличан звук је и Mt. Eden који су Роберту и узор.

Дискографија

Са првог албума му се издвајају песме City Lights, A Reach For Glory, Journeys End, Rain. Са другог албума Spirit Of Life, Embrace, The Drift, Sarajevo, Fortune Soul. Од синглова Children, Embracing Solitude, Your Song, What`s My Name, Time.

Својим фановима одговара на коментаре и питања о песмама и уопште о својим ставовима, животу, љубави.

Од свих песама му се по квалитету издваја песма Journeys End:

Марко Маленчић

студент ПраБоФ-а

0 Коментара


Recommended Comments

Нема коментара за приказ.

Guest
Додај коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...