Jump to content
  • entries
    6
  • коментара
    6
  • прегледâ
    1293

САБЛАЗАН СЕ ШИРИ СРБИЈОМ!!! ЕВО ШТА ДА РАДИТЕ!!!!


Stavra 1989

2893 прегледâ

 

Још једна жртва саблазни данас је преминула у селу Велики Црљени код Лазаревца, када је на интернету прочитала вест како је бивши хипик и наркоман постао православни свештеник,  а при том је и црнац. Вирус саблазни ове године се много раније појавио, будући да Петровски пост пада већ почетком јуна. Због великог труда и потенцираног благочешћа који многи узмају на себе, саблазан је јача него икада. Само на територији Србије, ове сезоне, регистровано је чак 126.371 случај саблажњавања, од којих је осам завршено смртним исходом. Кад су шириоци заразе у питању, то је махом реч о садашњим и некадашњим ученицима богословије, студентима теологије, вероучитељима, попадијама, црквењацима, монасима, епископима, али апсолутни рекордери у изазивању саблазни свакако су свештеници. Само  фотографија пијаног свештеника који спава поред мртвачког ковчега у тракторској приколици изазвало је саблазан хиљадама људи, од којих су неке завршиле на интензивној нези. Иронија је била што свештеник уопште није био пијан, већ се није добро осећао, будући да је био астматичар и није понео пумпицу.

Опасан вирус саблазни напада људски организам када се он најмање нада. Ево како да препознате симптоме:

1) Осећате узнемиреност након одређених сазнања везаних за цркву, Бога, свештеника који једе сланину на велики петак, итд.

2) Доводите у сумњу Ваше ставове и веру.

3) Шокирате се начисто и сматрате да је повређена Ваша верзија истине.

4) Будући да не можете да помирите стварност и Вашу верзију стварности; или не можете да поднесете  истину у сукобу са Вашом идеализованим виђењем свега, паднете у стање нелагоде, стрепње, егзистенцијалне кризе.

Лекари наводе да је најбољи начин да се излечи од саблазни  прихватање да Ваша вера и ставови не зависе од понашања или ставова свештеника из суседног села. Други, фаталнији исход  је да се саблазните скроз наскроз и пљујете све оне који мисле и говоре другачије,  говорећи да су новотарци, ватиканци, итд.  Напослетку, превелики шок и саблазан могу изазвати висок притисак и срчани удар, те особа умре због фотографије на којој је ауди А8 неког епископа.

Шта је потребно учинити да би се избегла саблазан?

1) Прво и основно, уколико у себи имате склоност ка ситничарењу, не постоји начин да се заштитите од саблазни. Могу Вас саблазнити и сукње у цркви које су два прста од стопала. Тако да је саблазан немогуће избећи.

2) Да би се избегла саблазан, не похађајте сајт Поуке, ни профил Животија Утешановића. То је легло саблазни, и извор несланих шала и сатире.

Како се лечи саблазан?

1) Прихватите чињеницу да људи нису савршени и никада неће бити (по Вашим стандардима).

2) Помирите се са тим да Бог дела мимо људских правила и очекивања, Он је изнад канона и буквалног тумачења Библије.

3) Схватите да се свет, Црква, људи неће прилагодити Вашим идејама шта би они требало да буду.

4) Признате себи да нисте савршени и да су други ту да бисмо их волели, а не да бисмо их смештали у наше смешне калупе онога што би требао да буде човек достојан љубави.

5) Похађајте што чешће Поуке, јер кад сте дуго у контакту са вирусом, постанете имуни на њега.

 

САБЛАЗАН.JPG

1 Коментар


Recommended Comments

Guest
Додај коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...