Jump to content
  • entries
    5
  • коментара
    0
  • прегледâ
    847

Сангејзин-соларна јога илити буљење у сунце


Debeli Mosi

384 прегледâ

Улазим у кафић и видим Дени и Шмеки су већ ту, изненадићу их данас ћевапима...
       - Христос се роди!
       - Ваистину, Ваистину се роди.. онако млитаво одговорише и бацише поглед на новине које су прелиставали.
       - Хало људи, па сретна вам нова годинааа!!!
Само ме погледаше, не одговорише ништа. Шмеки ме погледа упитно и насмејано, он ионако не чита увек, гледа само слике...
      - Е људи шта је са вама данас, Дени? Шмеки? Халооо...?
      - Моси зашто подижеш тон. Димензија космичке године је много дужа чију нову годину још нисмо дочекали а значајнија је, то ти  и Шмеки славите, ал' без мене.
      - Шмеки шта се овде дешава?
      - Ма пусти, од јутрос ме убеђује да поверујем у јогу, рекао сам да ме то не занима и са њим више не говорим о томе... секташ, харе-кришнаш!
      - Ама шта'шта?....
      - Да добро си чуо, Дени је прешао у јогу и сад је будуста, ха ха... неће да једе, устаје у зору да буљи у сунце, сад прича како смо сви ми у заблуди. 'Ајд сад испричај то Мосију „гуруДени“ Јогиновићу! Ха хааа. Шмеки пљесну рукама задовољно!
      - Хах Шмеки, твоја простодушност је просто трансцендентно-транспарентна која светлосном брзином доживљава асценд ступидне сфере.
      - Моси, чујеш ти ово?... Не могу да верујем. Дени је купио причу неког јогина, видиш да се сав изобличио, ништа га не разумем.
      - Дени објасни ми, о чему је реч?
      - Моси... научно је доказано да се глад појављује кад нам недостаје енергије у телу, такође је доказано да се вегетеријанци хране из другоразредног извора енергије а невергетеријанци из трећеразредног извора, дакле гледајући у сунце можемо директно, првокласну енергију узимамо потребну за организам. Доказано је да се жутица лечи сунцем, зашто онда не могу и друге болести!?
      - Дени, ово је опет нешто са дискаверија?
      - Нее Мосиии, Дени је само прочитао чланак о томе на нету хи хи хии...
 Не обраћајући пажњу на добацивање Шмека, Дени је само наставио.
      - Моси, доказано је да енергију црпимо кроз храну, кувањем храна мења облик енергије зато је најбоље јести је у пресном облику, доказано је да невегетеријанци много чешће обољевају. Многи стручњаци су почели прихватати да је сунчево светло природна хемотерапија, доказано је и...
     - СТОП! Доста Дени! Доказано ово, доказано оно... Чим чујеш да је неки стручњак нешто доказао падаш у екстазу... Дај молим те!!!!
     - У, е,  Моси, он се ложи да буде фаца као Ђоковић, читао је како се он бави јогом па сад нама ту просипа приче Јого-Ноковић, заслепљен' осветљеношћу.. хаха!
     - Шмеки са тобом не разговарам. - сталожено ће Дени.
     - Еј Денчи, ааа шта још се помиње у тој сангејзинг причи?
     - Мос предлажем то и теби, да смршаш, пази! Доказано је да се птице и животиње јако мало хране и ретко, исто то би преживео и људски организам, типа, као корњаче које једу само једном у шест месеци, капираш??? Она је жива и здрава најмање четрсто година и људско тело је за то способно. Мислим, није циљ гладовати него постићи ментално и телесно здравље, спиритуално здравље, здраво тело и здрав дух. Дужа је младост, капираш? Глађу се исчистиш од свега лошег. Значи док гледаш у сунце глад полако нестаје, осећаш се боље и тако даље...
    - Дени, јогопрактичари су одушевљени овом техником, чуо сам за то пре, сад си ме подсетио.
    - Мосиии?! брааво, па ти ме разумеш?!
    - Наравно Дени!
    - Ехеј стани мало Мосс, ниси валда... зипаа само те гледам'. - забринуто ће Шмеки.
    - Бићу искрен, то све имаш и у Православљу Дени.
    - Како то мислиш Моси?!
    - Па имаш медитацију, то је молитва, суздржавање - гладовање то је пост, здрава исхрана и уреднији живот је већ дисциплина која је уграћена у свему томе. Једина ставка је само што нико то не рекламира префиксом „доказано је“... Извор енергија је Христос, енергије које извиру се зову „божанске енергије“ које покрећу све, па и сунце као апликацију. Разлика је само што Јога поздравља сунце као извор, а ми Бога који чини да сија сунце. У преносном смислу ми православни се бавимо Христо-гејзингом..
 Ех да момци! Сад сам се сетио...поручио сам три порције ћевапа малопре, и по пуњену пљескавицу као екстра, данас частим! Нисам их јео од прошле године кад је почео пост! Ево сад треба да стигну, с'роштиља...
    - Можее!! Викнуше у глас обојица!
    - Моси ја ћу ако може и Денијеву порцију, он сада живи као корњача, једе једном у шест месеци свакако ће да буљи како једемо...
    - Да је ниси пипнуо!! - Дени ће озбиљно.

    - О' одлично,  помирили сте се.

0 Коментара


Recommended Comments

Нема коментара за приказ.

Guest
Додај коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...