Добро дошли на Живе Речи Утехе

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

Преузмите нашу апликацију на Google Play

Преузмите нашу апликацију на iTunes

 

Снежана

МОДЕРАТОР ЖРУ
 • Content count

  9122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

О Снежана

 • Ранг
  тхе ВВомaн
 • Рођендан 01/29/70

Profile Information

 • Пол :
  Женско

Recent Profile Visitors

36918 profile views
 1. - Синко, кад будеш долазио понеси ону свеску са Тозовцем - Хоћу баба, понећу лап-топ
 2. Рећи попу да је поп, а бобу да је боб, није осуђивање, тачно је да ми не знамо шта је у туђем срцу, али верујем да Ђакон Илић уме да препозна "звоно које звечи"
 3. ПОБОЖНИ ЉУДИ "И да знате, ти религиозни које најчешће називамо ,,побожни људи'' најопаснији су у Цркви. Ти побожни људи, су веома опасни. Бог да нас сачува од њих. Када служимо Свету Литургију и кажемо: ,,Господе, спаси благочестивија'' .., један Светогорац је рекао у шали: ,,Господе спаси нас од благочестивија'' тј да нас Бог сачува од тих религиозних или побожних људи; јер побожан тј религиозан човек претставља својеприродну личност, која никада није имала лични однос са Богом. Побожна личност пости, спроводи молитвено и разна друга црквена ,,правила'', просто испуњава задужења пред Богом, али нема никакав озбиљан однос са Њим и зато Бог, оваквој личности, никада не открива баш ништа. И ево, сведочим вам и признајем из сопственог опита и искуства, да се у животу нисам сусрео са већим враговима и опасношћу за Цркву од побожних људи". Нисам могао а да у покладној седмици не цитирам ове мудре речи Митрополита Атанасија Лимасолског које се у последње време врте по Фејсбуку. Узалуд нам све опомињање да пост није само телесни, узалуд нам током припрема за пост благочестиво згражање над фарисејем и формално подразумевајуће прихватање грешног цариника као узора, ако заборавимо да нам то без личног молитвеног односа са Богом, без искрене стрепње али и наде да ћемо остати са Њим у вези, без љубави према Христу у себи, у онима око себе, у оној Његовој "најмањој браћи" о којој смо слушали у јеванђељу на месопусну недељу, а коју треба од срца нахранити, напојити,оденути - не значи ништа. Самоуверено "побожни" заиста понекад наносе Црви велику штету. Огромна је разлика између религиозних, "побожних" људи и оних који се боре за своју веру која никад није довољно велика и јака. Ђакон Ненад Илић
 4. Odakle si? -Iz Srbije! stvarno? a jesil ''zvezda granda'' ili predsednički kandidat?
 5. @Natasa. Izvini, nešto mi se dešava sa kompom ovo je već drugi put da vidim duplu poruku (a nisam pijana, majke mi), pa sam je obrisala, konkretno tvoju gde si citirala Baneta.
 6. Нисте толико баааш лепи колико чините једно друго лепим
 7. San usnio nikoliću tomo, čudan sanak, a u čudan danak, na državni praznik, na sretenje, kako više ne deli ordenje, kako nema za dragicu svile, kako nema predsedničke vile, kako mu se niko ne podsmeva, već ga cela javnost sažaljeva. iz tog sanka prenu se u znoju, pak prizivlje ljubu vernu svoju: "oj, dragice, voljena ženice, ja sam snio užase i jade, kako drugi titulu mi krade, kako nema onog što imamo, ne zovu te više 'prva damo'!" odgovara njemu ljuba verna: "tomo, briga mi je neizmerna, znaš da onda sišao si s uma i izdao rođenoga kuma; šta ako se gresi sada plate i izdajom novom ti se vrate? ja se bojim, crni tomislave, da ti aca sad ne dođe glave; zato idem hitro ja kod njega da ti se raspitam oko svega." a kod ace golema čudesa: zasedanje celog sns-a, jer biraju kandidata svoga za vrhovnog vođu državnoga. odluka je svima bila jasna, razleže se salom, jednoglasna. utom eto nikolić dragice, roni suze niz šminkano lice; prilazi joj lično vučić aca: "šta te, draga, u tu tugu baca? zašto roniš niz obraze suze, ko ti osmeh s milog lica uze?" odgovara nikolić dragica: "ja sam, aco, nevesela lica jer da svrgneš tomu ti je stalo: da premijer budeš ti je malo!" aca reče dragici u lice: "ne budali, nikolić dragice! ako ja ću predsednikom biti, samo ću nas propasti spasiti, jer bi drugi tomu pobedili, te na vlasti mi ne bismo bili! imaćete sve što poželite: služiće vas ko i do sad svite, para ima i još dugo biće: pusti sada čukununučiće! za njih, draga, još vremena ima! uzbuđenje mene sad prožima, predsednik ću biti - evo ruka! pobediću i sašu i vuka!" dragica se umiri i složi, raja zebnju oseti na koži: opet vrana vrani oči vadi - - šta je spremna vrapcu da uradi? Anica devojka
 8. Čitanje, pisanje, aritmetika važni su samo ako decu čine čovečnijom, stoji u zapisu Posle Drugog svetskog rata, direktor jedne škole davao je svojim novim kolegama sledeći zapis: "Poštovani nastavniče, Ja sam jedan od malobrojnih koji je preživeo koncentracioni logor. Moje oči su videle takve stvari koje niko ne bi trebalo da vidi: gasne komore koje su konstruisali i izgradili čuveni inženjeri; ljude koje su otrovali visokoobrazovani lekari; dojenčad koje su ubile kvalifikovane medicinske sestre; žene koje su spalili diplomci srednjih škola i univerziteta. Stoga, ja ne verujem u školovanje. Moja je molba: pomozite učenicima da postanu čovečniji. Plod vašeg rada ne sme biti učeni društveni šljam, visokokvalifikovane psihopate, obrazovani Ajhmani. Čitanje, pisanje, aritmetika važni su samo ako decu čine čovečnijom."
 9. @Juanito Да ли мислиш да су ово последњи трзаји школства какво познајемо, да је оно просто одумире, да се све више окреће томе да се самосталније образујемо кроз разноразне курсеве, он лајн школовање итд, те да ће опстати евентуално високо школство, мада и оно само за оне који су у могућности да плате.
 10. „Jasno vam je: tu je potrebna samoća. A i šta će vam to da pričaju o vama da ste ludi kao vaš otac i da se pitaju što li to naslanjate glavu na električnu banderu. Neko će još pomisliti da ste toliko blesavi da verujete da se u suvoj, napukloj električnoj banderi roje pčele, pa ste se polakomili na med; neko će možda reći da osluškujete dolazak savezničkih aviona i da o tome izveštavate nekog; a neki mogu ići u svojim fantazijama tako daleko da će pomisliti kako primate neke tajanstvene poruke iz etera. Zato je (između ostalog) najbolje proveriti da nema nikog na Carskom drumu, nikog u žitu, nikog u jarku, nikog na horizontu.” („Eolska harfa”, 1983)