Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

За чланове нашег сајта покренули смо лакши и једноставнији начин да приступе "Кани Галилејској" - месту за упознавање ради хришћанског брака. Дакле, место је затвореног типа и искључиво је за браћу и сестре који траже место за упознавање и дружење. По придруживању обавезно погледајте Правилник.

ЛИНК КА КЛУБУ

 

Дијана.

Члан
 • Број садржаја

  6394
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  7

Репутација активности

 1. Амин
  Дијана. got a reaction from Биљана 1234 in Да ли за Бога постоји неизвесност? (Божије предзнање)   
  a prije toga iz psalma Davidovog..
  koliko sam ja uspjela da shvatim, i to sve što si naveo, i knjige kao Kalist, Nesveti a sveti, i govoreno je dosta ovde - postoji više mogućih puteva kojim možemo da idemo, što je u skladu sa našom slobodnom voljom, a jedan je onaj koji je Bog zamislio za nas; on svakako zna koliko ćemo ga ili nečemo potrefiti, koliko ćemo mu se upodobiti, i koje su naše granice, i u skladu sa našim naporom, dobrom voljom, može i da nam pomogne ako nam je negdje zacrtao da smo potrebni, ili može da nas napusti, tj. 'pustih te ljude da idu za pomislima srca svoga' (psalam); i Božiji ljudi mogu da vide tu Božiju volju i plan za nas... samo, nestaje svetih, koji je znaju...  
  prema jednoj monaškoj priči, imaju tri te takve gore spomenute knjige: knjiga života (na rodjenju, i vrijeme života je tu dato, tj. i čas smrti); zatim knjiga djela (šta je čovjek uradio s datim i zadatim za svoga života); i treća je knjiga suda (otvara se na Strašnom sudu, njen sadržaj zna samo Bog)
 2. Свиђа ми се
  Дијана. got a reaction from Sasa2000 in Слике форумаша   
  sense&sensibility
  'odi 'vamo! 
 3. Свиђа ми се
  Дијана. got a reaction from icKe in Душекорисни садржаји   
 4. Амин
  Дијана. got a reaction from AnaLaz in Љубомора   
  Ja isto spadam u te koji će zbog nesigurnosti biti ljubomorni, ali koji će zbog ponosa to kriti, i mučiti se unutra, a ako slučajno postoji naznaka u realnost sumnje, mučiti indirektno i partnera. Ima to svoje korijene u percepciji roditeljskog odnošenja u djetinjstvu, jer naše percepcije uopšte ne moraju da odgovaraju realnosti. Isto je tačno i to da se to odslikava u svim drugim odnosima, to nesvjesno poređenje 'kakav je taj i taj prema meni, a kakav prema drugome', vječito nesvjesno stavljanje sebe u inferiornu poziciju spram nekog 'autoriteta' i nejgove naklonosti. Tu racio i psihološko znanje i ne pomažu baš puno, tj. pomažu da se odnosi ne komplikuju iracionalnim sukobima, ali ne mogu da ukinu sopstvena negativna osjećanja ponekad.  
 5. Амин
  Дијана. got a reaction from Danijel Petrovic in Како променити другог?   
  Ne, govorila sam o neodbacivanju covjeka ako on ne pristaje da mu se nametne ispravni (po mom etosu) stav. Prihvatanje covjeka ako imam stav da je nesto sto radi pogresno. Odbacivanje sopstvene gordosti. Cesto imamo bas takav izbor: ili stav, nas stav moralnog prosudjivanja/osudjivanja, - ili covjek... Naravno da ne mijenjam svoje vjerske ili eticke stavove koji se ticu samo mene. 
 6. Свиђа ми се
  Дијана. got a reaction from Danijel Petrovic in Како променити другог?   
  Smatram da treba žtvovati svoj stav, tj.ne insistirati na njemu, da bismo tako pokazali ljubav, preobrazili nekog, i možda ga spasili od propadanja, i ovde i za vječnost. U svoje ja možemo da jako introjektujemo neki stav, (u stvari to se najčešće i dešava) i da onda braneći stav, u stvari branimo svoje ja. Naročito ako smo nesigurni oko svog identiteta mimo pripadnosti ovom ili onom kolektivitetu (pa i hrišćanskom) i svoje lične ljudske vrijednosti, baš jako možemo da se poistovjetimo s nekim stavom, i onda da ljude klasifikujemo i svoje akcije i reakcije upravljamo prema njemu. A gdje si ti kao čovjek, iza raznih uloga, persona (maski), kolektivnih pripadnosti, stavova, pretvorenih u identitet? Stav koji je neizbrisiv dio mog identiteta, moje ličnosti, ne mogu žrtvovati u smislu da ga se odreknem, da ga pogazim, ali ga mogu žrtvovati u smislu da ne insistiram na njemu i ne uslovljavam prihvatanje čovjeka njegovim prihvatanjem mog stava.
  Prost primjer: ako neko naš propada u nekom poroku, stav ljudski, moralni, verski, jasan je, ali insistiranjem na njemu odbacićemo čovjeka, ili će on odbaciti nas, mi ćemo odustati od njega, nećemo više imati pristupa da mu eventualno pomognemo.  Držanje "znam da znaš da smatram da je to pogrešno, loše, za tebe i uopšte; ali sam tu za tebe, i dalje imaš moju ljubav" mnogo više može uticati nego tvrdoglavo intelektualističko-moralističko insistiranje na nekom stavu...
 7. Амин
  Дијана. got a reaction from AnaLaz in Фотографије из ваше архиве   
  baš iz arhive, trgana, lijepljena istorijska. 1975.
   

 8. Амин
  Дијана. got a reaction from Phoebe in Фотографије из ваше архиве   
  pvp, prepodobnivolepivo,

 9. Амин
  Дијана. got a reaction from AnaLaz in Фотографије из ваше архиве   
  baš iz arhive, trgana, lijepljena istorijska. 1975.
   

 10. Амин
  Дијана. got a reaction from АлександраВ in Свакодневне молитве   
  vecernje pravilo


 11. Амин
  Дијана. got a reaction from drvce in Kum nije dugme - dnevno glasanje   
  Rylah
  Akvi nema tu volju za moć. On može eventualno da bude neki savjetnik, mozak organizacije. 

 12. Амин
  Дијана. got a reaction from drvce in Kum nije dugme - dnevno glasanje   
  Rylah
  Akvi nema tu volju za moć. On može eventualno da bude neki savjetnik, mozak organizacije. 

 13. Амин
  Дијана. got a reaction from Phoebe in Koji su forumaški muškarci privlačniji ( u najširem smislu) ženama ?   
  Forumaski muskarci su uglavnom svi ozenjeni, tako da nisam bas razumjela svrhu teme...
  Uopsteno govoreci, sto se tice godina, tu postoje stereotipi, konvencije, pa i crkvena pravila, izuzeci su rijetki, ali uvijek ukazuju ili na veliku ljubav (Carli Caplin i mlada zenica, JOko Ono i Lenon) ili neki drugi faktor (tipa Tramp i njegova lutkica), tako da je to najmanje bitno.
  Ono sto jeste bitno, jest karakterno i dusevno slaganje ili kompatibilinost, a duhovno sto je moguce vise, podudarnost... To bih rekla kao formulu univerzalnu za sve uzraste, narocito kad su hriscani u pitanju, koji zele 'jednom za cio zivot'
  Ko je zreo, narocito u godinama , nikakva privlacnost i romanticne fantazije ne igraju ulogu...  Tj. kod mladjih manje igra srazmjerno zrelosti, a kod starijih (bi trebalo da) ne igra...
 14. Амин
 15. Амин
  Дијана. got a reaction from Ivan Marković in Да ли постоји сличност између Православља и Ислама и зашто нам је Ислам неприхватљив?   
  Ovo je duboka zabluda i pogreška. Islam je jedino i nastao da opovrgne osnovne dogme hrišćanstva - o Trojičnosti Boga i ovaploćenju Boga Logosa. "jednota Stvoritelja"  I "pravovjerni, zapamtite da Alah nema sina" je njihovo Vjeruju. Oni vjeruju u Strašni sud i Vaskrsenje - sve, sve, samo Hristos nije taj Sudija i nije Bog, "nego jedan od proroka, od kojih je najveći i posljednji Muhamed". Što je to vaskrsenje u njihovoj verziji smiješno i redukovano na obećanje vječnog tjelesnog uživanja i tjelesnog mučenja je druga priča.
  A Isus je rekao da će posle njega doći lažni proroci. i "po plodovima njihovim poznaćete ih" - toliko zlo i ubijanje "u ime Boga", od Boga ne dolazi. Zna se od koga može doći.
 16. Амин
  Дијана. got a reaction from Ivan Marković in Да ли постоји сличност између Православља и Ислама и зашто нам је Ислам неприхватљив?   
  "Zapamtite, pravovjerni, da Allah nema sina", i "Jednota Stvoritelja" su im nekakvi polazni aksiomi vjere, tako da je islam samo i nista vise do negacija hriscanstva (i za nas hriscane jasno je odakle moze poticati). Postovanje Starog zavjeta a negacija Novog, plus to iz NZ sto je 'slicno' i 'nadovezuje se', ili 'nakalemljuje se' 'nadopunjuje', znaci 'necemo potpuno opovrci Isusa samo cemo ga bolje objasniti'  - tu je ne bi li posluzilo za prevodjenje hriscana u islam. 
 17. Амин
  Дијана. got a reaction from Ivan Marković in Да ли постоји сличност између Православља и Ислама и зашто нам је Ислам неприхватљив?   
  Zajrone, a sto li Papa cjeliva Kuran? To mi je velika nedoumica. TA knjiga za nas nije i ne moze biti sveta. Postovati njihovo pravo na vjeru i ispovijedanje vjere, da, ali njihovu vjeru buduci zabluda, nikako... Moram priznati da muslimani imaju veliku revnost, jaku vjeru, da time valjda i privlace razocarane hriscane. Ali sve je to zasnovano na zabludi...
  Pa ne vristimo i ostalo jer nas Gospod IsHs nije mrznji ucio, vec da nam 'oko bude svijetlo' a mi trpeljivi i milostivi. Doduse, jeste nas ucio da budemo zmijski mudri pored bezazlenosti...
 18. Амин
  Дијана. got a reaction from Ivan Marković in Фашистички испади   
  Imamo li mi odredbe za govor mrznje (hit u Americi, kao skoro jedino ogranicenje slobode govora). Pozivanje na nered i nasilje bi trebalo da nose krivicnu odgovornost, ako toga ima u ovom klipu (mrsko mi je da to gledam). Pa tu su i elementi klevete, rekla bih.
  Frazeoloski, na emocije usmjeren apel... fanatici i glupaci agresivno nastrojeni iz njihovih redova bi i mogli ovo shvatiti kao poziv na nasilje.
  Ako bi oni ostvarili drustvenu premoc svojih ideja, eto hriscanima gulaga... nevjerovatna kolicina mrznje 
 19. Амин
  Дијана. got a reaction from vitomirperic in "Ako se Albanija i Kosovo ujedine, neka otcepe i jug Srbije. I DA SRBI BUDU ZAHVALNI ŠTO NE TRAŽIMO I NIŠ!"   
  Dugo smo i bili (citavih 20 g.) bez rata na ovom trusnom Balkanu...
 20. Амин
  Дијана. got a reaction from Рапсоди in Питајте Администрацију   
  Nikakvih se gluposti nije izdesavalo jer ja imam ambiciju da se vratim u urednistvo.. sve su koincidencije, a ja sam naskodila Aleksandri a Dzesi meni kad god me je bez mog znanja predlagala/ podrzavala za ono sto ti nazivas 'mojim ambicijama'. Kao sto ni Aleksandra nije znala ni kad sam je predlagala u urednistvo dok sam bila urednik, kao ni sada sto nije znala sto sam je predlagala da je uzmete, NJU, NE MENE, dok vam Snezana nije tu. Na nesrecu, uvijek nadrlja zbog mene ni kriva ni duzna. A vi ste svoje izbore prijatelja i urednika zacementirali jos jednom. Aferim... Problema nisam imala sa svima, nego sa par vas, tj.tobom i Snezanom,  jer ne mogu da cutim kad je nesto vazno i nije dobro za forum. Ostali vasi drugari su samo vas podrzavali pa je izgledalo da imam problem jos s ponekim.
  Ti mozes da mislis o meni i da mi kazes sta hoces. Takvo iskompleksirano zlo nije bilo u urednistvu. Svi su urednici otisli zbog licnih sukoba sa nekim uticajnim adminom, ali ti si po ucinku tu nenadmasan. Kao sto i forumasi moraju da lete kad se zamjere sujeti vas.. koga li je zla Dijana banovala/proizvela da ga banuju ko je nju licno gazio, zivo me zanima...
 21. Амин
  Дијана. got a reaction from nikolay in Питајте Администрацију   
  Ma mudar si ti.. nisi rekao otvoreno, jer je u urednistvu x njenih prijatelja i ljudi koji je cijene, no provukao. A ne trpis je samo zato sto je prozivala... neke ugledne forumase koje ti stitis svojim licnim mocima. I trazila da se kazne po nekim objektivnim pravilima koja bi trebalo da vaze za sve. A nije znala ni ko je stiti, ni zasto.. dok nije izbrbljala ne Dijana, no Snezana...
  Pa ne moze Aleksandra u urednistvo, kvalitetniji materijal za urednika od tebe, mene i Snezane sve zajedno. Vjerovatno ne kad se sabere, vec pomnozi.
 22. Амин
  Дијана. got a reaction from Сања Т. in Питајте Администрацију   
  da je neko kaznio one koji gaze nju, ona ne bi imala potrebe da se sama brani.
  Ma ne vrijedi.
 23. Амин
  Дијана. got a reaction from Сања Т. in Питајте Администрацију   
  da je neko kaznio one koji gaze nju, ona ne bi imala potrebe da se sama brani.
  Ma ne vrijedi.
 24. Амин
  Дијана. got a reaction from Сања Т. in Питајте Администрацију   
  Koliko je ovo maliciozno, bezobrazno, pasivno-agresivno i bolesno... Ja bih takvu osobu banovala bez pardona... kao sto sam i preuzela odgovornost i napustila urednistvo, jer vazniji je forum nego ja, moj ego i 'ambicije'.
  Ko god je ovde imao problem licno  s tobom, ili samo tvoju antipatiju, uklonjen je i podriven mu je ugled u raznim nijansama, zavisno od toga koliko tebe ili nesto vezano za tvoje interese licno ugrozava, od otvorenog banovanja, preko  otrovnog podbadanja vjesto izmanipulisanim prividno opravdanim i logicnim tvrdnjama, do pustanja kapoa i drugih dezurnih klovnova da ih vrijedjaju.
  Tolika je mrzost i bolescina kod vas na snazi a najvise tvojom odgovornoscu jer si ti broj 1, da jedna Zana Zivkovic koja gradi mrezu ne moze da bude titularni admin, jer to je samo titula bez ikakve vlasti tamo, samo zato sto je pop postavio Mladena. Da ne moze da se napravi podforum za ZDU, da Aleksandra stalno ispasta, i sve vrijedno na forumu stalno ispasta, zbog mog sukoba s tobom.
  Sto pop koji na nesrecu ne moze da prisustvuje ovde i dao je vlast i povjerenje pogresnim ljudima, nema upliva,  da zbog licnih antipatija niste u stanju da uzmete kvalitetne ljude u urednistvo, koje bi pop inace podrzao, konkretno Aleksandru, jer znate/znas da nece glavoklimati. To ima mnoge faktore, ali ti si najodgovorniji.
  Da imas casti ti bi napustio urednistvo.
  Mene bi bilo sramota da otjeram dva urednika (mene i Ivana) i jos x malo neuroticnijih forumasa koji ti ne odgovaraju. Aleksandra i npr. Mladen su u stanju vise da doprinesu forumu nego cijelo sadasnje urednistvo zajedno.
  Nesto je trulo i smrdi, a smrdi uvijek od glave. Sreca i Bogu fala pa forum opstaje kao i crkva, bez obzira na greske onih koji su na celu i koji su odgovorni.
  Nikada ne bih nastetila forumu, jer sam svjesna njegovog znacaja. Nagazila bih i nagazicu uvijek vas koji mu stetite. Kao i one koji mene licno vrijedjaju. 'neistomisljenike', znas.
 25. Амин
  Дијана. got a reaction from Sasa Vojvoda in Питајте Администрацију   
  Madicu kad bi se javili svi forumasi koji podrzavaju Aleksandru za urednika, ne mene, shvatio bi koliko si u krivu. Ali ne smiju ni da se jave...
  ne mene. Nema 5 ljudi, forumasa, koji bi glasali za mene.
  Za Aleksandru nema 5 ljudi koji bi glasali protiv, sve sa cijelim urednistvom.
×