Welcome to Живе Речи Утехе

Желимо ти пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да би добио све функције сајта и учествовао у разговорима, молимо те пријави се или направи налог ако га још немаш. 

GeniusAtWork

Члан
 • Content count

  7402
 • Joined

 • Last visited

О GeniusAtWork

 • Ранг
  Домаћи плаћеник и страни издајник!
 • Рођендан 16.04.1977.

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Ниш

Contact Methods

 • Skype
  vlada77k

Recent Profile Visitors

25729 profile views
 1. Јел има 555 испред?
 2. Проблем са америчком борбом против ИСИЛ-а је што тако нешто не постоји. Њих финансирају заливске земље (амерички савезници), несметано тргују нафтом са Турском - главним америчким савезником у региону - и боре се против Асада кога САД жели да макне. То што амерички авиони лете унаоколо и као нешто гађају су приче за малу децу. Потпуно иста прича са Русима, само што они желе по сваку цену да сачувају Асада на власти и нападају углавном побуњенике, а ИСИЛ им није превише битан. Је л' стварно неко мисли да би герилска група од пар хиљада, или ајде десетина хиљада људи, могла да преживи вишегодишње свакодневно бомбардовање најјачих авијација света да стварно постоји жеља да они буду уништени?
 3. Знам да наши медији обично лупају глупости, али овај овај текст из Опозиционара делује врло занимљиво. Поготову јер знам да су људи намерно стављали статус "Вучићу педеру" да би видели реакцију и стварно им је избрисан уз обавештење ФБ администрације; некада за пар сати, некада за неколико дана. Чак је и Предраг Стојадиновић написао текст о томе. OBAVEŠTENJE! Pričali smo sa Facebook podrškom! Ovo je ZABRANJENO da se kaže za Vučića! oktobar 18, 2016 Svedoci smo toga da Fejsbuk sve češće uklanja sadržaj koji je kritičan prema Premijeru Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci. Istovremeno svedoci smo da američke FB stranice veoma kritično pričaju i o Donaldu Trampu i o Hilari Klinton, tako da nam se čini da je ova zabrana lokalizovana za Srbiju. Upravo smo završili razgovor sa predstavnikom Fejsbuka po pitanju nedavne cenzure fotografije koju su nam poslali čitaoci iz Slovačke. Naime, zabranjeno je bilo kakvo vređanje i pominjanje karaktera gospodina Vučića. ZABRANJENO je reći „Vučiću pederu“. ZABRANJENO je reći „Vučiću ti si loš čovek“ (DA ZAISTA SU NAM TO REKLI) ZABRANJENO je reći bilo šta loše o Vučićevom karakteru. Nema veze ako su radnici u pelenama. Nema veze helikopter. Nebitne su njegove izjave o muslimanima. Nebitno je noćno rušenje kuća pod fantomkama. Sve je to iz konteksta kako on voli da kaže. Problem je što je kontekst zao. Istovremeno Facebook ne cenzuriše slični sadržaj koji je usmeren protiv karaktera Hilari Klinton, Donalda Trampa, Teda Kruza i drugih javnih ličnosti Američke politike. Zbog čega je Srbija izuzetak? Rečeno nam je da je dozvoljeno da se iskaže neslaganje sa određenom politikom dotične osobe. Dozvoljavaju reči „pokvarena Hilari“ – stvar koju ne bi dozvolili da se kaže za Vučića Donald Tramp je ksenofob – stvar koju Fejsbuk ne dozvoljava da kažete za Vučića Lažov i nikogović – zamislite da to neko kaže za Vučića!? Bio bi cenzurisan.
 4. Ово је урбана легенда која се стално врти по нету. Број силовања у Шведској јесте много већи него у другим земљама, али разлог су њихови закони који под силовањем подразумевају многе ствари (присиљавање на секс у браку, рецимо) које се у другим државама уопште не рачунају. Плус они већ дуже времена воде политику да жене активно пријављују када су силоване - све што они под тим подразумевају - и број пријава је много већи него другде. А главни разлог за статистику је што се сваки инцидент, био у браку или не, посебно рачуна без обзира да ли је починилац исти или не. Иначе код њих је законом забрањено да се објављује етничка припадност починилаца кривичног дела, било ког. Тако да је све ово о масовној инвазији муслимана који силују све редом рекла-казала, без могућности да се независно провери. Уосталом, имаш интервју на нету са њиховим главним криминологом и професором у Стокхолму који каже да су такве приче скоро увек преувеличане и нетачне.
 5. Делује. Ја никад нисам ни тврдио да су Демократе било шта осим тешких идиота и психопата. Ено, писао сам шта мислим о Хилари пар пута баш на овој теми. То што нисам за Трампа не значи да сам за Клинтонову. Далеко било.
 6. Пре неких 10-ак дана случајно налетим на пренос његовог митинга у Њу Хемпширу на јутјубу. Пошто га нисам досад никад слушао, реко ајд да бацим поглед мало. Митинг је био при крају и дошао је део где посетиоци постављају питања. Нормално, једно од питања је било како намерава да спречи илегалну имиграцију и тако то. И он наравно почне о зиду и да прича како ће то спречити илегалне имигранте да улазе кад хоће (намерно сам подвукао због оног што следи). На крају излагања је рекао нешто отприлике "The wall will stop all these things from getting across the border", да би причу завршио са "When the wall is up all that crap will not be able to get inside anymore". Сада, не могу да се закунем да сам га дословно цитирао, мрзи ме да копам сад по нету, али смисао сам тачно пренео, као и контекст у коме је користио ово болдовано. Наравно, одмах иза тога је окренуо причу на дроге (зато сам подвукао оно "имигранти", јер се питање сасвим јасно односило на људе, а не на дрогу), да сад не би испало то што је испало. Човек је једноставно расиста, много просто. Колико год се некоме то свиђало или не. Е, да...рекао је и да је главни проблем ратних ветерана у Америци то што илегални имигранти имају бољу здравствену негу од њих. Ја не живим тамо, али ми се нешто чини да је опет у питању врло безобразна и подмукла лаж, пошто ипак имам и родбину и пријатеље који живе или су живели у САД и знам ипак мало понешто о здравственом код њих. А ако грешим, ти слободно реци...
 7. То је тачно, али колико сам ја разумео аутора он прича о томе да је то за њих тамо на Западу одувек била једна од опција. А ми овде је уопште нисмо ни имали због ратова, санкција, изолације и беде која иде уз све то. Плус они не морају да брину о свом лошем имиџу који их прати, видиш да се он труди да избегне питање одакле је јер очекује неку гадну реакцију.
 8. Добро да им нису дали и Орден заслуга за народ.
 9. Ја о томе и причам. Ако неко сматра да жена мора да седи кући и да чува децу, или да се по правилу очекује само од мушкараца да доносе паре, то је већ друго. И то јесте идиотизам, ваљда то сви знамо. А шлепање јесте проблем, ни то није спорно. Ја сам јасно написао на шта мислим.
 10. Најзад један Хуанов пост са којим се уопште не слажем Ти не можеш да мериш нечију интелектуалну и сваку другу марљивост по сопственим критеријумима. Некога можда уопште не интересује да путује по свету и упознаје нове људе, и то га не чини нимало интелектуално више лењим од тебе. Може бити, али не мора. Људи имају једноставно другачије приоритете и интересовања. А то да се домаћице "крију" иза улоге мајке је класично стереотиписање, које опет може али уопште и не мора да буде тачно. Улога домаћице није само да роди дете/децу и испоштује своју биолошку улогу, него треба и да га очува, подиже и васпита (наравно, ту је и отац, али причамо о ситуацији где је договор да мајка буде домаћица, тако да у том случају већи део одговорности пада на њу). А да ли ће она кући само да брише прашину и кува ручак, то ја, ти или било ко не можемо да знамо и самим тим немаш основа да некога унапред прогласиш интелектуалном ленштином која не жели да ради на себи. И ја бар ту не видим ништа тужно и депресивно...
 11. Одлична идеја! Да сам на твом месту, одмах бих послао овај предлог свима који нешто значе у овој земљи, стварно се нема више времена за губљење...
 12. Да, а да не помињемо да господин очигледно није упознат са тиме да ти издајници и ленштине сваке године у Србију пошаљу око три милијарде евра (скоро 10% годишњег БДП-а Србије!), новац који за многе породице овде представља разлику између гладовања и каквог-таквог преживљавања. Али добро, што би се оптерећивао човек таквим ситницама... Иначе, најјача ми је ова прича коју он и многи други врте да сви који оду одавде преко тамо перу клозете и судове
 13. Једно мишљење о одливу мозгова на које сам јуче наишао на фејсу Морао сам да скриншотујем, не виђа се ипак сваки дан овако нешто (извињавам се унапред за језик, зато и сам и ставио само линк да кликне ко хоће). http://i1351.photobucket.com/albums/p798/vlada131/DM_zpskyx90bol.jpg Ја сам све више уверен да људи беже одавде много више због оваквих као што је овај господин, него што су у питању беда и немаштина...
 14. (Нео)либерализам се на овим просторима стално користи за опис стања у коме су државе бивше Југе, тј. партократскo-тајкунске диктатуре са тотално руинираним економијама и свепрожимајућом корупцијом. Пази кад је то чак и мени, који се овде стално свађам са вама, почело да смета У ствари то само показује колико су људи огорчени и бесни на овај распад од система у коме живе. То што га зову погрешним именом је само споредна ситница у свему томе.