Welcome to Живе Речи Утехе

Желимо ти пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да би добио све функције сајта и учествовао у разговорима, молимо те пријави се или направи налог ако га још немаш. 

GeniusAtWork

Члан
 • Content count

  7259
 • Joined

 • Last visited

О GeniusAtWork

 • Ранг
  Домаћи плаћеник и страни издајник!
 • Рођендан 16.04.1977.

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Ниш

Contact Methods

 • Skype
  vlada77k

Recent Profile Visitors

25232 profile views
 1. Зоран Симјановић & Корни група, шпица за Дневник РТБ (касније РТС). Марк-Антоан Шарпантје, Прелудијум из Те Деума (шпица за Евровизију). КиноОко. Ноћни програм.
 2. Она само прича оно што већина мисли (ко не верује, нека прочита коментаре: "Некада су сви имали по 4-5 деце и живели безбрижно на селу", "Данашње жене су патолошки себични хедонисти који само траже изговоре за своју лењост, како су наше бабе рађале по седморо деце и у каквим условима...", и тако даље). Тако да њена изјава није ништа ни ново ни занимљиво. Оно што јесте дегутантно у читавој причи је да се људи који су довели ову земљу и народ у овакву ситуацију сада већ отворено ругају том истом народу. Премијер је скоро изјавио да су "Срби лењи и да морају више да раде" и да "Деца морају од раних ногу да се уче да раде, а не да лењствују до двадесет и неке године". То каже човек који нема секунду радног стажа ван политике и чији се син проводи по летовалиштима и избацује слике са друштвом. Као када ти неко поломи ногу, а онда ти објашњава да не смеш да очајаваш и да мораш да се бориш и да размрдаваш ту ногу ако хоћеш опет да ходаш.
 3. Један екстремно мали број муслимана, испод статистичке грешке у односу на њихов укупан број, и то по правилу Арапа сунита, изводи терористичке нападе јер су индоктринирани вехабистичком идеологијом. Скоро у свим случајевима ради се о држављанима ЕУ или Америке који су рођени и одрасли тамо. Е сад, проблем настаје када из ове реченице покуша да се изведе закључак "Сви муслимани су терористи, или макар потенцијални терористи". Муслимана има близу 2 милијарде и сасвим је јасно да они нису ни по чему једна хомогена маса која мисли и делује исто. Муслимани су и Бошњаци, и Албанци, и Турци, и Иранци, и Малезијци, и Индонежани, итд, итд. А ако ипак инсистирамо да се целој тој религији припише нека колективна одговорност за тероризам, онда је то потпуно исто као оно што је Риле поменуо: онда су и сви Баски терористи због ЕТА, сви Ирци због ИРА и тако даље. Нема никакве везе што је једно религија, а друго националност. У оба случаја се неки принцип генерализује на све припаднике због нечега што чини једна занемарљиво мала група. Одатле и оно моје да "муслимани" заменим са "Срби". Ефекат је исти. А питање интеграције муслимана и њихова некомпатибилност са Западом јесте огроман проблем, поготову због малоумне политике која се спроводи у Европи деценијама где се њима дозвољава да долазе, доводе родбину, висе на социјали и гетоизирају се без икакве жеље за интеграцијом у друштво. То се управо показало као најбољи расадник терориста и разних криминогених и асоцијалних појава и понашања. Али неинтегрисаност ипак није исто што и тероризам. А што се тиче сиријских имиграната који су побегли од рата, ја нисам чуо да је било ко од њих до сада извео или учествовао у било ком терористичком нападу на тлу Европе или Америке. Тако да и та прича пада у воду.
 4. Оно за проглас сам сконтао да је зезање, али ово за спавање вековима у пећини је звучало убедљиво. Сад си ме разочарао
 5. Ајде улазите ко поред кога оће да седи, затварам врата и полазимо!
 6. А могао је све то лепо или да искулира (ако је тачно ово са пореским дугом), или да демантује (ако је лаж), или у оба случаја да направи спин и да из тога извуче неку политичку корист (то раде сви политичари и легитимно је средство, зашто да не и он). На крају крајева, његова дуговања, његов проблем; могло је лепо тако да остане. Ал' му неки ђаво нијe даo мира па је почео са оним саопштењима на њиховом сајту - за која се испоставило да нису чак ни званична саопштења странке, ако се не варам, него неки члан ДЈБ је писао - да врти причу о заверама и слично и само је безвезе разбеснео људе и привукао пажњу на себе, и домаћу и страну. Не ради се то тако, бе...
 7. Ништа И њих су исто звали и они су одлазили тамо. Одатле термин "гастарбајтер".
 8. https://www.theguardian.com/world/2015/dec/08/donald-trump-famous-muslims-us-history
 9. Важи. Муслиман=следбеник исламске идеологије. Исламска идеологија позива на освајања, убијања неверника и педера, тлачење жена (ово је стриктно Гризлијева дефиниција исламске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви муслимани су по дефиницији следбеници исламске идеологије (наравно, дефиниција је само Гризлијева и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим муслиманима забранити улазак у Америку. Србин=следбеник великосрпске идеологије која је одговорна за неке од злочина почињених на Балкану и позива на разне злочине и кршења људских права (ово је стриктно моја дефиниција великосрпске идеологије која иначе уопште није општеприхваћена). Сви Срби су по дефиницији следбеници великосрпске идеологије (наравно, дефиниција је само моја и све информације које имамо говоре управо супротно). Закључак: свим Србима забранити улазак у Америку. Је л' сад боље?
 10. Нема га принц, не јавља се више. Наљутили смо га изгледа