Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

За чланове нашег сајта покренули смо лакши и једноставнији начин да приступе "Кани Галилејској" - месту за упознавање ради хришћанског брака. Дакле, место је затвореног типа и искључиво је за браћу и сестре који траже место за упознавање и дружење. По придруживању обавезно погледајте Правилник.

ЛИНК КА КЛУБУ

 

RYLAH

АДМИНИСТРАТОР
 • Број садржаја

  14609
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  54

RYLAH last won the day on Август 1

RYLAH had the most liked content!

О RYLAH

 • Ранг
  Oh fishy fishy fishy fish!

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

57624 profile views
 1. Применили су закон који даје право општини да даље уређује материју, општина је даље уредила материју и препустила гробљанским предузећима да уреде, гробљанска предузећа уредила. Дакле, то је све по закону. Оно што у закону уопште ноје уређено а у пракси постоји су "конфесионална" гробља, односно гробља на којима се у принципу сахрањују припадници једне конфесије, и која се сходно томе и уређују, у складу са одлукама града и гробља. Значи, у закону не постоји ништа о томе, не крши се закон. Овде стварно нисам сконтао шта си рекао. Наравно. Али овде није реч о томе.
 2. Па тај рад. Цео свет да се сруши, све може да пропадне, да буде у супротности са правилницима, градским одлукама, уговором на који је ова жена пристала, чак и да буде у супротности са оним што је једина релевантна институција за то код нас прописала, ал петокрака мора поред Петрове цркве ил начело секукарности није испоштовано!
 3. Али овде су их примењивали. Ја са тим немам проблема никаквих. Овде говоримо о томе да ли је кршење закона ако радиш нешто у складу са обичајима, при том не дискриминишући било кога јер у закону нешто једноставно није предвиђено, јер је закон ван додира са реалношћу? Реалност у Новом Пазару је да постоје засебна гробља стотонама година. Као што је реалност да не постоји СРЈ али постоји Србија. И док ми чекамо кретене који и не знају за овакве проблеме у пракси, живот пролази. Или би пролазио да људи хоће на њих да чекају. Сећаш се и Увода у право, и како и цела правна теорија посматра неприменљиве прописе, прописе који су супротни реалности на било који начин. Не да их роботски следимо док се не промене, него се подразумева да их људи неће спроводити, сем уз примену огромних репресивних мера. Можда је проблем у мени, али сам мислио да је потпуно јасно ово што причам?
 4. Па ови споменици и план регулације гробља су израђени од Завода за заштиту споменика културе, побогу. О чему ми овде причамо све време? Јел сад и Завод за заштиту споменика дискриминише атеисте? Цела Србија се удружила да дискриминише огромну атеистичку заједницу Новог Пазара?
 5. Ма питај било кога из НП, човек је један од оних попова старог кова, кога воле и поштују сви, пун љубави. Оно сигурно није изјавио у оном облику, посебно зато што он сам у животу нит је замерао нит је захтевао од било кога да се сахрањује уз верске обреде. И овде је покушано са компромисом више пута, али је жени стало искључиво до нечег другог. Жена поред тога зна новинаре по граду, све што је везано за "скандал у СПЦ" је добра тема и једноставно се склопило.
 6. Много си пасиван ако си за такву строгу примену права. Нисам те видео ни овде на форуму да си икад поменуо да зарађујеш паре на кршењу закона и да си против тога, ниси одбио да узмеш паре да не би радио супротно закону, ниси написао једно писмо или иницијативу за промену тог закона који кршиш сваки пут кад нешто насловиш на "Република Србија" а из поља примене је тог закона. Такође, верујем и да никад ниси скинуо ништа преко торента, наплатио нешто муштерији у кешу па то после ниси пријавио као приход, ниси возио преко дозвољене брзине на феноменалном и правом путу на ком морони ставе ограничење педесет... Да ме не схватиш погрешно, нит ја тебе претресам нит сам ја тај који ће теби да држи моралне лекције (радимо исти посао ако ништа друго, а и делујеш ми као моралан човек најискреније), али је безвезе да од других очекујеш да буду роботи и крше обичаје, жеље људи и све остало што постоји у животу, зарад закона који је већ одавно ван сваког додира са реалношћу, кад се ни ти сам не придржаваш тога у животу и раду.
 7. Доста их је тамо сахрањено без опела, попа и било каквих додира са Црквом. Зато постоје и споменици без икаквих верских или идеолошких обележја. Зато постоје и хоризонтални споменици. Знала је много добро, кад причамо о њој конкретно, ово је плод малициозности и инаћења. Хоће преко очевог леша да истера свој каприц и ништа друго.
 8. Ова госпођа је ушла у уговорни однос у ком је добро знала који су услови за споменике на том гробљу. Није била присиљена, није била без алтернативе, могла је да бира и друге (значи други уговарач није имао монополски положај). Значи, знала је све унапред и пристала је на све, али се после предомислила. Може да тужи, али ће да прође као и у овом управном спору.
 9. То што се теби одговор не свиђа, не обавезује ме да га променим. Нити обавезује град да одлуку туачи онако како ти кажеш да би морали да је тумаче. Сви имају где да се сахране, нико неће да се сахрањује на другим местима, и зато се на местима на којима се људи одређене конфесије сахрањују прописују услови за споменике, у складу са члановима градске одлуке, који ће да буду у архитектонској целини са околином (најстарија православна црква у овим крајевима), и стога нема дискриминације. Свима је обезбеђено подједнако право. То што ћеш неколико пута да поновиш исте ствари или да користиш латинске изразе, или да пишеш ауторитативно, као што сам већ рекао, не обавезује било кога да промени мишљење. Да, лицемеран си. Јер од других све време захтеваш да као роботи следе закон који је одавно застарео и потпуно игноришу обичаје, жеље људи, реалност и све остало, док теби не смета да зарађујеш на пружању услуга које се темеље на кршењу одавно застарелих закона. Такође, ако се не противиш примени Закона о решвању сукоба закона... на начин на који се тренутно примењује, ако не тражиш да цео систем МПП-а стане да би се такон примењивао дословно, лицемеран си. Надам се, у духу ове расправе, да се залажеш да се цео систем МПП-а суспендује док се Закон о решавању сукоба закона... не промени да би одражавао реалност да СРЈ не постоји још од 2003. године?
 10. Само за фанове Рика и Мортија који их редовно прате:
 11. Е ово је добар и квалитетан трол, @Аурор Troll level: Milo
 12. Све је ово већ одговорено. У Новом Пазару се људи не сахрањују заједно, а парцела је добијена за православно гробље. Гробљанско предузеће се, у оквиру својих овлашћења, понаша сходно томе. Нису они криви што је закон из 1977. године. Врло просто. И ово је већ одговорено, и то више пута. Нема фаворизације једне религије, помири се с тим. Има стања на терену, у ком људи неће да се сахрањују заједно. Одлично. Онда следећи пут кад ти дође нека странка у чијем предмету постоји страни елемент, ти им реци "Али госпођо/господине, у нашем Закону о решавању сукоба закона... се помиње искључиво Савезна Република Југославија, све се гледа у односу на њене законе и њене поступке и њене судове, а како она не постоји, ја не могу да Вам помогнем. То што судови раде као да у том закону пише Србија, ја се тога грозим. Закон је закон, не вреди. Нећу да Вам узмем паре." Значи, ако радиш нешто са елементима иностраности у приватном праву, лицемер си у овој расправи. Обајшњено, нема потребе да се нешто објашњено развлачи на три стране. Нећу да променим одговор само зато што ми исто питање поставиш пет пута. Ти не видиш.
×