Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

RYLAH

АДМИНИСТРАТОР
 • Content count

  15053
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

RYLAH last won the day on Март 3

RYLAH had the most liked content!

О RYLAH

 • Ранг
  Oh fishy fishy fishy fish!
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

56654 profile views
 1. Ето како брзо заборављамо великане (а овде пре свега себе критикујем јер забољављам). Чим неког нема мало у медијима, заборавимо колико нас је задужио својим великим делима! Да су Тесла или Андрић стварали у данашњем времену, нико за њих не би знао! А за неке жене у црном ил оне бркате што пишу уџбенике из феминизма сви знамо!
 2. Овде би већ морала да се погледа целокупна докуемнтација предмета. Мада, ако ниси поднео жалбу, тешко је да можеш ванредни правни лек. Али, то већ не може овако, за то мора целокупна докуемнтација да се види.
 3. @Volim_Sina_Bozjeg Ставио сам овде одговор, пошто немам појма каква је оно тамо тема, а овде пратим шта излази. Можеш свакако да пробаш, али касније, кад будеш поднео захтев да ти се то урачуна у стаж, могу да ти праве проблеме, јер тад баш воле да претресају па се сете свих могућих и немогућих начина да ти пензију закину што више. Углавном се воде неким својим интерним правилницима које мало ко сем њих познаје. Али како немаш ништа да изгубиш у свему томе, а потенцијално можеш доста да добијеш, пробај. Чак и да ти то не признају као стаж, можеш после тужбом да тражиш те паре назад, и то са каматом. Ако Авокадо зна нешто више о овоме што би ти додатно помогло, волео бих да и он каже покоју.
 4. Мислим да би о овоме што човек прича дефинитивно требало да се разговара.
 5. Зависи како поставиш статистику. Ако узмеш неки субјективни осећај среће и правиш интервјуе, што би негде једино било реално, Данци сигурно не би били на врху листе, као ни било која друга земља где је живот толико строго контролисан неформалним принудама и/или где људи много раде. Ако неке објективне критеријуме прогласиш за срећу, као што из чланка произилази да је овде урађено (величина БДП по глави, однос цена и прихода...), онда ћеш увек моћи да штимујеш статистику. Зато у тим статистикама, где се занемарује субјективни осећај и оно што стварно јесте срећа, скандинавске државе и/или остале државе социјалног благостања увек буду проглашаване најсрећнијима. Капирам да кад бих био довољно докон да измишљам критеријуме, онда би и Србија могла да буде статистички најсрећнија земља на свету. То после може да служи и као још један суптилан механизам контроле - како бре ниси срећан кад је чак и наука утврдила да си објективно најсрећнији?! Проблем је у теби, а не у друштву!
 6. Ма пишу и Обами и осталима, не бавим се овде тиме колико је добро написано, него шта је речено (Мада Доналд нема баш ни реторичке вештине да то изнесе попут осталих, види се да није учио јавне наступе нигде, очигледно је и лаику. Вероватно да је мислио да је богомдан за то, па није хтео да учи.). Први пут је један амерички председник отишао у СА, рекао им да је проблем у исламском тероризму (чак је и тај израз употребио), да су они сами одговорни да то спрече, да Америке неће да крваре уместо њих, иако су спремне да им помогну, и још масу ствари које до сад нисмо могли да чујемо ни од једног политичара у Америкама, сем оних мало екстремнијих. Додуше, пошто је био у СА, сконцентрисао се више на шиитске организације, отуда и толика паљба по Ирану, Јемену, Хезболаху и осталим шиитима а мало мање по ИСИС-у, али више мислим кад саберем речено да је то због места на ком је био, превише би било да им се одједном суне баш све. Читао сам и неке коментаре на тај говор (од неких наших, пошто Американци неће ни да га помену), и мислим да се акценат погрешно ставља на оно што је речено о Ирану, уместо на чињеницу где је све то речено, коме је речено и колико је то само по себи револуција. И то је све речено у истом говору у ком хвали Саудијце да узимају америчко оружје за 120 милијарди долара, што просто пркоси досадашњој логици.
 7. Било ми је сумњиво што "комичари" уопште не помињу говор који је Трамп одржао у Саудсијској Арабији, него се и даље баве нигде утврђеним "чињеницама". Кад сам га послушао, видео сам и зашто. Свака част, прави председнички говор председника најјаче и најбогатије земље на свету, и то у сред Саудијске Арабије (хинт: помиње речи "исламски тероризам"). ЗАбрињава, додуше ово око Ирана, али да се надамо да се ту ради о простом покушају "дисциплиновања" и да ће све и да остане на речима.
 8. Мени стварно није јасно зашто. Ако је то нешто о чему не сме да се прича, ОК, ал стварно не тролујем ил тако нешто.