Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

АлександраВ

Члан
 • Content count

  4645
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

АлександраВ last won the day on Јун 11

АлександраВ had the most liked content!

О АлександраВ

 • Ранг
  Не мисли да оде
 • Рођендан 04/06/70

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Београд

Recent Profile Visitors

18813 profile views
 1. Веома је једноставно као и на било ком другом форуму, чак и једноставније, као што сте поставили ону једну са Јамајке тако можете и ваше. Шта је тачно био проблем приликом постављања, које сте обавештење добили?
 2. Добро, док чекате одговоре ја бих вам препоручила ову тему Сигурна сам да имате јако пуно фотографија из свих тих предивних земаља у којима сте живели, било би лепо да их поделите са нама, ми смо на тај начин са нашим драгим форумашима који путују на лепа места или живе у иностранству имали прилику да обиђемо свет. Па изволите.
 3. То није форум То се никада не зна, како каже наш народ - стрпљен спашен.
 4. А шта вас је довело на форум? Како сте сазнали за ЖРУ? Да ли ви имате баптистички форум?
 5. И још нешто, ако почнемо да меримо доброту можемо да упаднемо у клопку. Јер ти ћеш дати много више него други, радићеш добре ствари више него многи, али то добро није веће од добра других, оно је једноставно добро. Мерећи га, упадамо у различите клопке, ако почнемо да меримо добро кроз количину и тежину добрих дела, можемо да упаднемо у опасну клопку и да посматрамо људе као збир дела а по мени човек је много више и добро се јавља у многим облицима, не само као конкретно, физичко, мерљиво дело.
 6. Па не знам Кратосе, ја само размишљам наглас, то не мора да значи да сам ја у праву, али ја тако мислим. Не знам чиме можемо мерити тежину зла. Јер зло је зло, а ми радимо различите лоше ствари које имају различиту тежину, и те последице имају тежину, али оно што је иницирало дело, а ми га сада у овом разговору зовемо зло, мада смо га свели на поступке појединца, то зло, по мени нема тежину, оно је увек исто, ни тешко ни лако.
 7. Значи, последица одређује да ли је зло мало или велико? Или је сама последица зла (које је зло) велика или мала?
 8. Па не мериш, али покушаваш да упоредиш, не добро, већ људе који чине добро и њихове поступке. Међутим, то је исто, обојица чините добро, ваше добро је подједнако, ви чините добро. Сада да обрнемо опет. Али да не гледамо правнички, кроз законске казне за учињена дела, него да се вратимо на Ћириличевих 10 и 20 килограма зла. Шта одређује тежину зла? Које је мало (лако) а које велико (тешко) зло?