Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Volim_Sina_Bozjeg

Члан
 • Content count

  18179
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Volim_Sina_Bozjeg last won the day on Април 17

Volim_Sina_Bozjeg had the most liked content!

О Volim_Sina_Bozjeg

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Recent Profile Visitors

40834 profile views
 1. Исус пак дође опет у Кану Галилејску, гдје претвори воду у вино. И бјеше неки царев човјек чији син боловаше у Капернауму.
 2. Каза пак ову причу: Неко имађаше смокву посађену у своме винограду, и дође да тражи рода на њој, и не нађе. Иса.:5:2 7 Онда рече виноградару: Ево три године како долазим и тражим рода на овој смокви, и не налазим. Посијеци је! Зашто и земљу да слаби? 3 Мој:19:23 Дан.:4:14 Рим.:2:4 8 А он одговарајући рече му: Господару, остави је и ове године док окопам око ње и метнем ђубриво. 2 Мој:32:11 Јоило:2:17 9 Па ће можда родити; ако ли не, посјећи ћеш је доцније.
 3. И видјевши издалека смокву с лишћем, дође не би ли што нашао на њој; и дошавши њој ништа не нађе осим лишћа; јер још не бијаше вријеме смокава. 14 И проговоривши Исус рече јој: Од сада нико не јео са тебе рода довијека! И слушаху ученици његови. 15 И дођоше опет у Јерусалим: и ушавши Исус у храм, стаде изгонити оне који продаваху и куповаху у храму; и испремета столове оних што мијењаху новце, и сједишта оних што продаваху голубове. Мат.:21:9 Мат.:21:12 Лука:19:45 Јован:2:14 16 И не дозвољаваше да ко пронесе какав суд кроз храм. 17 И учаше говорећи им: Није ли писано: Дом мој назваће се дом молитве свима народима? А ви начинисте од њега пећину разбојничку. Иса.:56:7 Иса.:60:7 Јер.:7:11 Зах.:2:11 18 И чуше књижевници и првосвештеници, и тражаху како би га погубили; јер га се бојаху; јер се сав народ веома дивљаше науци његовој. Мат.:7:28 Мат.:21:45 Мар.:1:22 Лука:4:32 Лука:19:47 19 И кад би увече, изиђе изван града. 20 А ујутру пролазећи видјеше смокву гдје се осушила из коријена. Мат.:21:19 21 И опоменувши се Петар рече му: Учитељу, гле, смоква што си је проклео осушила се.
 4. И угледавши смокву једну крај пута дође њој, и не нађе на њој ништа осим лишћа, и рече јој: Да никад више не буде од тебе рода до вијека! И одмах усахну смоква. 20 И видјевши то ученици дивише се говорећи: Како одмах усахну смоква! 21 А Исус одговарајући рече им: Заиста вам кажем: Ако имате вјеру и не посумњате, учинићете не само оно што се зби са смоквом, него и гори овој ако речете: дигни се и баци се у море, догодиће се. Мат.:17:20 Мар.:11:23 Лука:17:6 1 Кор.:13:2 Јаков:1:6 22 ???
 5. И рече им: Веома зажељех да ову Пасху једем с вама прије него пострадам; 16 Јер вам кажем да је нећу више јести док се не испуни у Царству Божијем. Дела:10:41 Откр.:19:9 17 И узевши чашу заблагодари, и рече: Узмите и раздијелите је међу собом; 18 Јер вам кажем да нећу пити од рода виноградскога док не дође Царство Божије.
 6. Ја сам истински чокот, и Отац мој је виноградар. 2 Сваку лозу на мени која не рађа рода одсијеца је; а сваку која род рађа чисти је да више рода роди.
 7. Možda bi film zaslužio i čitavu temu.
 8. Uvek me je interesovalo šta znače priče o smokvi i šta znači Hristu priča o rodu vinogradarskom. I danas slučajno na nekoj emisiji na TV čujem o maslinama jednu zanimljivost. Kaže se Maslina je kao majka, možeš da odeš od nje i da se vratiš kad god hoćeš a ona ti uvek plod donosi. A za vinovu lozu se kaže da je kao žena, koliko joj se posvetiš toliko će ti i roda doneti. E sad smokvu bi mogao da uporedim sa maslinom, jer je stvarno tako, evo imam smokve, ne moram opšte da obraćam pažnju na to drvo ono uvek donese rod. Slično kao i maslina. Da li je moguće da je smokva stari adam i rajska priča, kad je Gospod došao kod adama i eve i oni i dalje nisu dali ploda (nisu se pokajali) , te ih Bog istera iz raja (osuši smokvu). A sa druge strane da je Hristos za vino koristio metaforu svoje posvećenosti čoveku u delu spasenja i da veruje da će Njegova posvećenost kao Spasitelja sigurno spasiti čovečanstvo.
 9. A gustina duše? el razređene duše brže prolete do Boga?
 10. Omanuo sam a? Pa moguće desi mi se. Sve je po sećaju i davno beše ne znam ni gde sam tačno to pročitao možda u knjizi duhovno zlato kojim se nebo kupuje.