Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Vedran

Члан
 • Content count

  1226
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Vedran last won the day on Април 13

Vedran had the most liked content!

3 Followers

О Vedran

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Contact Methods

 • Website URL
  https://sozercanje.wordpress.com/

Recent Profile Visitors

1955 profile views
 1. Ја то покушавам да установим да ли се благодат излила на одређеном рукоположењу. Мислим, ако није било на ливади онда тешко? Јел тако? Био један врло угледни поп, пре око 20 година. Он се с мојим друговима увек лепо поздрављао и мени је давао руку за благослов окренуте главе у другу страну. Ја нисам то примећивао уопште, тек после сам схватио. Веома сам га, као и сви остали, поштовао и зато нисам ни могао да замислим да он нешто има против мене. И тако то ишло годинама. Међутим један дан сам се фотографисао са друговима јер сам одлазио у иностранство, и са владиком итд. И кад је то овај поп приметио почео да трчи за мном по црквеној порти да се и он слика. И сликасмо се лепо. Неколико пута. Кад сам израдио слике све су биле успеле само неких није било. Погодите којих? Нигде ни једне слике са њим нема. Нема их ни на филму. Не постоје уопште.
 2. А може ли благодат да се "излива" кроз кров? Јер Писмо каже излива благодат на свештенике као миро на главу Аронову итд. Дакле Писмо тако каже да се излива! Може ли кроз кров, земљу, зидове?
 3. КУКУ и АЈМЕ! Ава се није шалио! А што ако се Бог нагне преко престола на лево па му у једном тренутку део престола заклони баш Рим, баш у тренутку док Ава претура по своме "порнографском" фолдеру? Шта ће онда бити? А види ли Бог кроз зидове, кровове, или само не види кроз земљу? Да ли зато ови Артемијеви инсистирају на катакомбама јер тамо Бог не види шта се ради? Ако је тако, опет је Ава у предности. Рим пун катакомби! Заслужује похвале за истраживачки рад јер је успео да ископа овога Кирила Галабурду из неког нафталина да поткрепи тезе! За такво нешто је стварно потребан труд. А Ави ако је ово све ишчитавао!
 4. Ма има да устанем у сред опела да га питам у вези Римског Аве! Све ће ми испричати, све тајне, мреже, завере, ватиканске рачуне и папске везе. Прошли пут ми је све испричао о овом Архимандриту, а да нисам ни устајао из гроба! Ма ни питао! А замисли кад устанем и питам шта има све да ми каже.
 5. Хаха! Ма само се ви правдајте Аво. А сад се открива читава ова завера (од како читам ову тему све ми се отркива нарочито звере), која се састоји у томе да је Кратос, у ствари, ваш тајни ученик, који овде спроводи мисију вашег супостата да би кроз дискусију с вама ширио ваше учење.
 6. Хвала Александре. Као и увек, од тебе детаљне информације. Владика Игњатије често зна да буде недоречен или непрецизан, или чак потпуно нејасан. Тако и ова изјава мени није јасна, на шта се тачно односи, иако у савременој медицини има доста тога што треба да се критикује, заиста.
 7. Вас су грдно преварили! Не стојимо ми наопачке него ви. То је све велика завера само зато да се о(т)пустите и онда да се стропоштате у провалију.
 8. Хаха! Мени је доста био онај чланчић о сусрету Партијарха и Папе! Него сви знамо да се Ава чува за будућу књигу о једном Митрополиту.
 9. @RYLAH Зашто спомињеш Митрополију? И коју? Архим Никодим није ни у једној Митрополији. Био некад. Иначе слажем се са ставом да треба прочитати па тек онда доносити суд. Међутим, разумем и став оних који одмах у старту одбацију, зато што се архимандрит нажалост много компромитовао посебно оним својим последњим писанијем о равној земљи. Иначе ствар није сасвим безазлена па да може просто да се заборави, јер је чињеница да има доста оних који просто, без расуђивања, гутају све што он пише и говори. Код архимандрита се на врло комплексан начин комбинују истине са његовом личном инерпретацијом истих, која често није ни добра ни исправна, а ја мислим да пола времена ни он сам није свестан шта је написао и рекао јер је често контрадикторан и недоследан. Дакле користи се језик који је препознатљив и пријемчив православном срцу (више срцу него уму), али закључци воде у сасвим погрешном правцу. Имао сам прилику ближе да се упознам са његовом методологијом кроз моју анализу његове критике сусрета Патријарха Кирила и Папе Франциска. За тако мали текст је било потребно доста да се напише и остало је ствари које су недоречене, а могу да замислим колико би труда било потребно да се исправе све евентуалне криве Дрине у неком тексту од 500 страна. Не кажем а приори да их има, али поучен оним што је до сада писао, претпостављам да је тако. На жалост.