Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

За чланове нашег сајта покренули смо лакши и једноставнији начин да приступе "Кани Галилејској" - месту за упознавање ради хришћанског брака. Дакле, место је затвореног типа и искључиво је за браћу и сестре који траже место за упознавање и дружење. По придруживању обавезно погледајте Правилник.

ЛИНК КА КЛУБУ

 

Матусал

Члан
 • Број садржаја

  906
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

3 Followers

О Матусал

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 03/22/82

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. Шта је смисао?

  Само је кушао смрт по људској природи али је као Бог Логос остао изван њених окова.
 2. Шта је смисао?

  Да би нешто имало смисао мора бити постојеће ( постојати вечно). Који је смисао свега онога што је подложно смрти и пропадљивости?
 3. Ко је Христос?

  Када би све људе који су се родили и који ће тек да се роде од почетка до краја саставио у једнога човека почео би да назиреш Његов лик. Он се наизглед јавио као човек и као један од нас, али је у ствари иза телесне завесе људске природе скрио сву пуноћу божанства и несагледиве дубине и ширине и висине свога пространства тј. неистраживо богатство бића свога. Он је образ,смисао и суштина свакога бића кроз кога је све постало, почетак и крај најприсније везан за свакога човека као онај који му даје постојање и уједно је и циљ свакога човека и свега створеног.
 4. Значи и ти спаваш дању а ноћу вилениш , бар тако ови у мом окружењу, срећем их често игром случаја нам се преплићу путеви. Знаш она варијанта, у два ујутро, шта радиш ај на кафу......
 5. Jako interesantna prica

  Присуствовао сам неколико пута оваквим литургијама где се читају прилози. Мени је то одвратно, потпуно у супротности са јевањђељем које каже : Пазите да правду своју не чините пред људима да вас они виде; иначе плату немате од Оца свог који је на небесима 2. Кад дакле дајеш милостињу, не труби пред собом, као што чине лицемери по зборницама и по улицама да их хвале људи. Заиста вам кажем: примили су плату своју 3. А ти кад чиниш милостињу, да не зна левица твоја шта чини десница твоја. 4. Тако да буде милостиња твоја тајна; и Отац твој који види тајно, платиће теби јавно. Духовник ми је стално говорио ако хоћу некоме да дам милостињу да то чиним преко неког трећег лица од поверења а не лично а и преко мене су неки слали милостињу потребитима и то људима које су добро познавали али нису желели да се зна.
 6. Да ли сваки човек осети да слушајући нагоне своје пале природе чини грех, ди ли нас савест опомиње? Постоји ли човек коме ће се свидети друга жена поред своје а да он неће бити свестан да је зашао у зону греха? Или смо толико помрачог ума да више не можемо јасно да разликујемо и осетимо када грех хоће да продре у нашу душу, него смо већ неприродно сједињени са грехом и доживљавамо га као нашу сопствену природу?
 7. Implanti ispod kože. Da li je ovo znak zveri?

  Јак утисак ми оставио један део из прве Мојсијеве када Аврам каже Лоту како их земља не може заједно носити и да изабере себи страну. Па му рече ако ћеш ти десно ја ћу лево а ако ћеш десно ја ћу лево.... И како су изабрали себи плодну и лепу земљу и настанили се на њу. Колико су они имали више слободе кретања, без личне карте, пасоша, итд. Сада ми морао да буде евидентиран, да добије хананско држављанство, да купи земљу, упише у катастар, отвори газдинство, региструје свако грло стоке, плаћа порез на имовину и пдв на све своје прехрамбрене производе итд.......
 8. Implanti ispod kože. Da li je ovo znak zveri?

  Овакав вид чиповања, који год знак да носио, се не уклапа у хришћанско разумевање човека као бића, међусобних односа као и функционисања једног друштва. Сама појава оваквог метода је у потпуној супротности са јевањђељским призивом и схватањем човека који треба да се обожује и остварује кроз литургију и њене тајне.
 9. Па када видим толики јад и беду и оскрнављен образ саздан по лику створитеља, камо ће ми душа.
×