Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Ђорђе Р

Члан
 • Content count

  2142
 • Joined

 • Last visited

О Ђорђе Р

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 1. Мислим да се не треба обазирати на Облачића. Просто губљење времена. У стању је следећих 100 порука да се са човеком расправља око једне речи, без икаквог смисла. Шта мислиш како је скупио 14497 порука. Нисам стручњак за терминологију, ваљда је то троловање. А за "трола" је смрт ако га игноришеш, јер из расправе црпи енергију.
 2. Ипак си у расправи са Владаном тврдио да има оних који се нису истриповали, тј. да испадне да се нису истриповали. Тврдиш uglavnom испадне да су се истриповали, а не да су се СВИ истриповали. .
 3. Значи тврдиш да има и оних који се нису истриповали Још ће испасти да верујеш у чуда
 4. Како шта ће радити, па куваће кафу! Мислим да је ово добар потез Вучића. Мирко је код Тадића кувао каву, па је Тадић проглашен да је хомосексулац. Сада је Вучић поставио жену, хомосексуалку да кува кафу. Наругао се свима. Генијалан потез нашег председника!!!
 5. Знаш како се учи занат, код мајстора? Макар из књига, колико малтретирање мора да прође шегрт, да краде занат, док га не испече. Да би научио занат, треба ти мноооого времена, да не би био пришипетља. Данас у Србији нема доброг мајстора, па се нема од кога ни научити занат. Можеш да научиш како само добро да скарабуџиш, како да замажеш, да урадиш тако да буде: држи воду, док мајстори оду.
 6. Не могу сви да буду програмери. Не могу сви да буду предузетници. Данашње образовање, од кућног, преко школског система, прави управо пасивне јединке. Читав живот си васпитаван да будеш пасиван, а то је почело са телевизијом. Дакле седнеш, и гледаш шта ти други сервира. И читав живот си све имао на тацни, јер је то била политика свих родитеља тог доба, а таква је и сада, да се детету све обезбеди. Како се од тога отргнути? Једино што људи знају то је да мисле, и да причају, критикују, воде политику, што рече ђакон Неша, уби нас превелика памет.
 7. Шта конкретно? Као зрела, одрасла особа, шта ми ту можемо да променимо, урадимо? Ко је крив за тренутну ситуацију, то би прво требало да сагледамо, па да видимо дал се шта може мењати.
 8. Ја да је ситуација управо супротна, а то је да су сви незадовољни, да само кукају, а да ништа не мењају. Људи се иду логиком да не можеш толико мало да ме платиш колико ја мало могу да радим, у јавном сектору, у просвети,... А тако је и код приватника. Када би људи били захвалнији, када би озбиљно искористили сваку шансу за посао, и преко посла градили себе, учили, стицали искуство, све би било боље, и ми би напредовали. Учити се може само кроз посао, кроз праксу. Човек на томе треба да буде захвалан. Не толико послодавцу, колико Богу.
 9. И занатлија заврши код приватника, па га зеза приватник. А ако си приватник-предузетник, онда те зеза држава. То се не избегава никаквим занатом. Битно је да човек заволи оно шта зна да ради, и кроз љубав према послу лакше преброди малтретирање, које је неминовно. Све то спада под категорију која се зове живот. Битно је да човек не седи код куће и да га зезају родитељи, или баба и деда који га издржавају.
 10. Да ли може негде друго да се заради више? Ако може, онда је мало, а ако не може ни толико, онда је пуно. У односу на шта да меримо? Ако меримо у односу на наше жеље, онда је свака плата мала. Једино је исправно мерити у односу на то шта нуде други послодавци. А захвални морамо бити на сваку шансу, за сваки посао. Јер је то прилика да се ради, да се осети стварни живот, а не да се живи од дедине и бабине пензије, како већина данас живи.
 11. Турци вратите се, све вам је опроштено... "Друмови ће пожелети турака, а турака нигде бити неће", овде добија потпуно другу конотацију.
 12. Мало више. На 27.000,00, обавезе држави су 17.000,00. Трошкови послодавца су 47.000,00. Таква је рачуница била за прошлу годину, пошто сам баш имао пример плате на 27.000,00 нето.
 13. Мени се чини да је и он напустио Артемија, заједно са Миодрагом Петровићем. Тј. не буквално заједно, него да је Симеон клирик у Грчкој цркви, а Миодраг их је напустио заједно са бившим монаштвом Вазнесењског манастира, и да је Артемијев однос према тим "бившим" монахињама уверио Миодрага о погрешном путу на ком се налази Артемије.
 14. Ово делује поприлично сурово. Дакле нема боловања, очекује се да се понекад ради две смене. Због тога делује да нема ни плаћеног годишњег одмора. Услови ми делују лоши, на основу текста конкурса, а што се тиче плате, не бих коментарисао, пошто треба упоредити колике су иначе плате у тој професији.