Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Grizzly Adams

АДМИНИСТРАТОР
 • Content count

  27986
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  208

Grizzly Adams last won the day on Јул 12

Grizzly Adams had the most liked content!

О Grizzly Adams

 • Ранг
  Life is good!
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Google Maps

Recent Profile Visitors

41393 profile views
 1. Ако мислиш на ових претходних 20 година, Србију су за то време највише уништили Срби.
 2. Ако до краја 2020-те не буде крај света...
 3. Па то свакако, колико је год било могуће требало је остати неутралан и не улазити у сукобе. Не треба нам Хитлеров говор за то, њему не треба веровати шта год да је причао о својим намерама... Психопате немају неки систем вредности, одређују шта је "добро" на основу онога што им тренутно одговара. Југославија му тад није била битна, али би можда у неком тренутку касније решио да је прегази.
 4. Па ОК. Увек сам за рационалну анализу али нисам сигуран још који ти је закључак из свега тога... Треба мало боље да објасниш шта ти је било занимљиво овде.
 5. Стварно си пејн ин д бат...
 6. То није идеологија, него наука. Економија. Чак и левичарски настројени економисти се слажу да је слободно-тржишна економија ефикаснија, само мисле да је њихова "праведнија". Што се Велике депресије, Детроита и осталих сличних ствари тиче о томе смо већ доста писали овде, а можеш да покренеш и нову тему.
 7. Па нисам сигуран да те разумем у потпуности. Некакав "сукоб" је свакао био неминован, али питање је да ли би уопште био "војни" или неки другачији, којег обима итд. Једноставно, био је лош "споразум" који је морао да буде ревидиран на неки начин.
 8. Ајде... Стварно нема битне разлике... Изједначаваш појединачне мане и недостатке САД са једном тоталитарном државом која је побила милионе својих грађана због "неподобности". Где постоји наравно део економије у спрези са државом, али је генерално слободна, са једном тотално контролисаном привредом у којој су и пекаре биле државне. Капирам да сад ми ту имамо неке емоције, али дај да будемо реални. Управо се суштина разликује.
 9. Можеш да се не слажеш колико оћеш, то су закони економије. Ако немаш слободно тржиште, немаш информације о понуди и потражњи. То онда значи да се ресурси алоцирају неефикасно и то не може да опстане. Па потражи, што ме цимаш. Стварно је смешно поредити један екстреман пример неких пар будала са читавом тоталитарном државом где су милиони поклани без милости само зато што су рекли погрешну реч... Свака част...
 10. Ајде сад... Па не можеш да поредиш САД са тоталирарним казаматима. Немој да претерујеш.
 11. СССР је пукао управо због планске економије јер је она потпуно неефикасна и мора на крају да пропадне. Град Њу Јорк имао је већи GDP него цео СССР. А спасавање банака (са којим се ја не слажем, наравно) је сасвим различита ствар од тоталне контроле над економијом, почев од производње чачкалица до авиона. Тржиште у САД је генерално слободно, скоро све раде приватне фирме како власници одлуче. Уз изузетке као што си навео, али то су изузеци. У СССР је апсолутно све било под државном контролом.
 12. Па не капираш. Овде се не ради о томе да СССР једноставно "нестане сам од себе". Да победе и поробе целу територију тадашњег СССР-а Немци би морали да изгину и потроше се максимално. Исто као што су и овако. За Амере и Британце би био исти посо како год окренеш. Само би уништили све тоталитарне идиоте, уместо што је после рата пола света остало у комунистичким ланцима.
 13. Па све је то ШББКББ, а можда би се завршило и неком ревизијом уговора... Једноставно, нацисти су свему дали сасвим нову димензију. Зато не може да се посматра као "јединствени догађај", тј. некакав "ток историје".