Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Grizzly Adams

АДМИНИСТРАТОР
 • Content count

  26601
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  198

Grizzly Adams last won the day on Мај 25

Grizzly Adams had the most liked content!

О Grizzly Adams

 • Ранг
  Life is good!
 • Рођендан Јануар 1

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Google Maps

Recent Profile Visitors

40565 profile views
 1. Ајде још овај пут... Sent from my iPad using Tapatalk
 2. Мада ни ово насеље није лоше...
 3. Дугујемо јој да се боримо сваког дана да се моћ властодржаца што више ограничи и смањи. И да ширимо свест о томе. Да раскринкавамо те заблуде које су подметнули народу.
 4. Мислим да не може да се објасни док се не види. Али тај живот тамо је нешто сасвим различито од нашег, а добрим делом и од Европе. Није то "само имаш мало више пара", него сасвим другачији доживљај живота. Бар мени, шта знам. Ето Хуан другачије види ствари, поштујем. Што се мене тиче, од дана кад сам рођен сам патио за нормалним окружењем и животом. Не знам одакле ми уопште идеја кад никад нисам видео, никад нисам био, али сам стварно од детињства желео да живим на таквом месту.
 5. Да, осим тога никада нисмо развили јаку "средњу класу" која би била довољно имућна и независна да би формирала таква насеља. Мислим да је потребна и одређена финансијска сигурност да се "одвојиш од града". Треба да направиш све потребне удобности, бар два аута итд.
 6. То је субјективно, наравно, ал ја се по овим (веле)градским улицама осећам веома лоше. Прљаве су, бучне, претрпане... Само тротоари и некакве ружне зграде. У оном окружењу се осећам као човек, достојанствено. Овамо понижено, некако су вулгарне градске улице...
 7. Уредно, чисто, мирно, лепо...
 8. Па зато што код нас још није развијен тај начин живота. И не постоје лепа предграђа у којима можеш да живиш и да се осећаш добро. Где ће код нас да нађеш предграђе са оваквим улицама:
 9. Шта знам, ми смо неки сингуларитет... закони природе не важе више...
 10. Мене смирују, осећам се као "код куће". У градовима сам нервозан, могу да издржим само ограничено време. Немам ту потребу да будем окружен људима. Јер и у великом граду си окружен људима које не знаш па ти се своди на исто. Само још праве буку... Видиш коинциденкцију баш сам планирао да обиђем New Rochelle, немам појма зашто ми је упао у око.
 11. Па нешто слично смо већ разговарали негде... Ја сам слично ко Џастин - не волим мале станове, тротоаре, улице, гужву итд. У ствари не да не волим него ми је баш одбојно, ружно. Ал` ето...
 12. Магија звана побратим министар.
 13. Да, да... занемарио сам мистичну димензију српске политике...
 14. Ево још један графикон који пуно тога говори, слика вреди 1000 речи:
 15. Код њих је и духовност веома практична. Може много да се научи. Ал пошто ми све знамо, онда ништа...