Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

мирођија

МОДЕРАТОР ЖРУ
 • Content count

  11629
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

О мирођија

 • Ранг
  Инвентар форума

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Интересовање :
  ☦

Recent Profile Visitors

38948 profile views
 1. sveti%2Bnikolaj.jpg
  Станите ви верни мало у страну. Вама се обраћамо свакога Божића. Сад хоћемо да проговоримо реч отпалим од вере наше, барјактарима безбоштва, браћи по крви и језику но туђинцима по духу и мислима.
  Ви заглушисте свет виком, да је вера опијум народа, али за доказ тога не показасте од своје стране ништа друго до крв, окове и тирјанлук.
  Ако ли је вера опијум за себре и робове, како за ту веру пође у смрт цар Лазар и цар Константин, и толики други славни кнежеви и великаши разних народа и језика? Ако је вера опијум неписмених и неуких, како прихватише тај опијум највећи зналци светски: Коперник и Њутн и Франклин и Мендељев и Крукс и Пупин и Оливер Лоџ?
  Зашто се никад не запитасте: ако је вера опијум за простаке, како се њоме опише најславнији философи: Декарт, Кант, Фехнер, Соловјев? и мислиоци као Паскал и Манциони? Ако је вера опијум за глупаке, како се тим опијумом занеше најгенијалнији песници: Данте, Шекспир, Милтон, Иго, Пушкин, Достојевски, Његош?
  Ако је вера опијум за дроњаве сиромахе по селима и гудурама, како да се културни варошани опију и подигну величанствене храмове тој вери у Цариграду и Риму, у Паризу и Берлину, у Лондону и Њујорку?  Свети владика Николај Охридски и Жички / “Братство” (1931.)
  Поставио/ла 5 hours ago Glogovac Monastery
 2. http://uspenje.blogspot.rs/2017/01/5-6-7-januar-2017sav-svetloscu-obasjan.html?spref=tw
 3. ''Зови ме жеља''
 4. Хилендар,...''Стаклени крст са сасушеном Христовом крвљу, делом трновог венца, погребним повојима, смирном, ...'' Доситеј Хиландарац
 5. Ала протрча ова година, већ се прави нова чесница.
 6. Изуми...Црногорски мерак бицикл.

   

 7. Зашто морамо да увек чујемо добре вести из иностранства о нашим људима? Зато што ми овде само ћутимо, не бунимо се ни око чега, и возови пролазе. Кроји нам капу како ко стигне. Као да ми за Бога не знамо, за науку не знамо, за доброту не знамо. Као да љубави немамо. А да ли знамо, и имамо?
 8. http://vaznesenjeovcarbanja.blogspot.rs/2016/11/blog-post_30.html
 9. http://svetogorac.blogspot.rs/2016/11/blog-post_20.html