Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Хајдук

Члан
 • Content count

  30
 • Joined

 • Last visited

 1. Треба имати поверења и веру у епископе СПЦ и пустити њих да се баве овом проблематиком, сигурно се боље разумеју и донеће исправну одлуку. Као увек до сада, српство неће издати, јер где год има Срба под непријатељима као Книн, Загреб, Призрен ту је остала с њима СПЦ. Разговори су у реду јер папа за сад није признао Косово и није прогласио усташког викара за светитеља тако да не видим шта се може замерити СПЦ што се воде ови разговори. Папа мора да води рачуна о својој пастви јер је због наопаке РК еклисиологије универзални епископ, дакле и нашим комшијама који су прича за себе и што је посведочио Владика Иринеј у интервју за Политкиу има и међу РК оних који не желе да се усташки викар прогласи за њиховог светитеља.
 2. Налов текста нема баш везе са текстом, који је иначе одличан, у смислу да пред спавање морамо да устанемо и читамо Свето Писмо. Али пошто је у Цркви све везано за Литургију сви стојимо док се чита Јеванћрље, не седи се. Када сам био у једном мамастиру игуман нам је рекао да имамо од њега благослов да седимо док се чита Апостол. Такође се после Апостола чита и молитва да нам се отвори разим који је наравно ограничен да примимо зато се и пева, а не чита.
 3. Ха хаа нису ни ти амери бач толике аналфавете да иду у пензију без здравственог и онда да морају да продају своје картонске куће када остаре и не могу да раде
 4. Па можда је мислио да на Литургији се Христос пројављује кроз епископа као његова икона и да не можеш да прескочиш човека у коме је Христос да би се присајединио с Богом. Како каже Јеванђеље оно что учимиш најмањем међу Вама биће спасоносмо или на суд.
 5. Неки толико мрзе папу да не знају шта говоре. И такви су углавном на тој васељенској ТВ то је њихов кутак.:)) Ако је ово писао поп из СПЦ требало би га пријавити надлежном владики.
 6. Овакве теме су типичне протестанске небулозе, поготово поређење Свете Литургије са Гучом или још горе с Егзитом и дрвље и камење по Цркви како не мисионари и ништа не ради. Међутим по форумима пишу људи који мисле да су теолози, тј лажно се представљају и деле лекције о Цркви, а у ствари нити су дан један студирали теологију нити знају било шта, а уредно пишу Православна Света Литургија је икона Царства и ту рецимо имамо свештенике који иконизују апостоле, али не као мисионари као код католика и протестаната него као судије свету заједно с Христом, тј есхатолошке судије над 12 израелских племена. Тако када епископ као икона Христа изађе на горње место када се почне читати апостол и попови онда седају око њега и иконизују Суд. У Царству нема мисионарења и тога се држи једна Света Правослвна Црква и не дозвољава да у мисионарењу буде њен идентитет као код протестаната.
 7. ја сам био на Св Гори и тамо шипци у црвемим мајицама са неким црним натписима шљакају јер су јефтини. Само што се нисмо потукли, мало је фалило јер су провоцирали. А на Крфу на југу пијани енглези од њих сви нормално беже, тако да ова вест кога занима то једино оне који се пале за амере али ово је био шипац.
 8. мени та Меланија личи на неку спонзорушу из Страхињића Бана Брука за Белу кућу, на пример ту је била Ненси Реган дама мало је биула онижа али се борила против наркомана
 9. зај американац је неки шипон има их пуно на Закинтосу.
 10. Према РПЦ изврима изгледа да је икона канонска, мрзи ме да преводим. Углавом кажу ово није икона Стаљина него икона његовог разговора са Св. Матроном, који је као што сам и написао, дакле тај разговор је иконом пребачен у Царство. A spokesman for the Moscow Patriarchate said Father Yevstafy had not displayed an icon of Stalin. "It was not an icon of Stalin, but there were two images in the picture representing the subject of Stalin speaking with the Blessed Matrona," the spokesman said. The Russian press reported that church visitors had asked Yevstafy to stop mentioning Stalin in his prayers and to take the icon down. Yevstafy first placed it in a remote corner of the church. After further complaints, he took it home. A spokesman for the St. Petersburg Metropolitanate, who did not give his name, said Friday that Yevstafy had simply slipped up. "He is an old man, and he just made a mistake," the spokesman said. "He didn't expect the event to be covered by the media." The controversy over the Stalin icon comes at a time when a slight rehabilitation of the leader's image is being pushed for from different quarters.
 11. да ли је ова икона канонска? Изгледа као и многе друге руске иконе, аутор је провео време на Светој Гори. Стаљин нема ореол, Св. Матрона и он су изгледа само разговарали и Стаљин је онда отишао. Дакле то је оно што је ушло у Царство, тај њихов разговор после кога је товариш Стаљин остао у Москви, није напустио као Кутузов 1812.
 12. од када су сравнили Ирак са земљом у потрази за изгубљеним оружјем ја овима са запада не верујем ништа