Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

елТорнеро

Члан
 • Content count

  623
 • Joined

 • Last visited

 1. Дато ти је више него што сам мислио, опрости.
 2. ...када је откријем, доле на дну, каже ми : "То што си мислио да је живот је прошло, да прошло."...
 3. Та судбина је различита од усуда, о коме је мислим јунак питао.
 4. Ту је грешка. Бог нас целога нашег века води спасењу, свакога трена, до краја, на сваком кораку нам даје могућност избора, лево-десно. Бог зна дакле шта ћемо изабрати, али нам никада не ускраћује избор. Хитлер не би био оно што јесте да није био истрајан у настојању, до краја.
 5. По личном искуству истинитост сам прихватао вером, а пренесено значење Отачким тумачењем, или ређе, упорношћу у тражењу и откровење Богом. Када сам, већ верујући, читао Авраамову жртву, скочио сам из фотеље и бацио Свето Писмо, срећом на оближњи кревет. Данас је другачије. Касније сам опседнут реченицом из Јеванђеља "Не брините се за сјутра..." исту исписао на папир и залепио на зид. После пола године, била ми је једнако пред носом, када сам је такорећи заборавио, "Паф!", открило ми се њено значење. Невероватно, схватио сам је на неколико начина који се подударају, жао ми је што то нисам записао, јер сам већи део касније заборавио, али, не и суштину. Разумео сам да је Истина једна, али вишеслојна, и да низ места у Писму није грешка схватити ни буквално, али да има и више, и још више. Мислим да баш та места која нас збуњују, или делују контрадикторно, крију високе тајне и траже велики труд да би нам се откриле, милошћу Божијом.
 6. Онда ме ниси разумео, говорим о одговорности, породица је основ са које креће сво зло. Ми смо родили и "надлежне државне органе, и образовне институције" небригом о васпитању своје деце. Моју децу, сваковрсним пороцима, није учио безбожни режим и школа, него ја.
 7. Велизаре брате, у селу са тридесет кућа, и школом која је ту на дохват руке, осмогодишњем детету су укућани купили мобилни. Через чега: "Знаш, да јави ако му шта затреба." У ту школу су му ишли и деда и отац, лежерно и безбедно. Осмогодишњем детету са мобилним, не треба додатно сексуално васпитање, оно ће до завршетка основне моћи да држи предавања из те области.
 8. Не видим добро, јел им ово иза плантажа? Домаћа трава, органска, не прскана.
 9. Исправно, брате, да не помисли ко да смо у Гетсиманском врту, оне кобне ноћи. Брат!
 10. Хвала пријатељу! У вези Косова ме интересује то да је окупирано, и да имам личног удела у томе.