Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

 en-play-badge.png

itunes-logo.jpg

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Lady Godiva

Члан
 • Content count

  323
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Репутација активности

 1. Ћириличар liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Немој то мени да причаш, него несигурним госпођама.
  Колики је то шок да те наведе на такво лудило? Ћути, добро си и преживео. 
 2. Paradoksologija liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Јој, замисли мене мала, катастрофа пргава, а и слатка и љубазна у исто време. Каже ми тетка, код које сам била у гостима, да се лепо обучем јер долазе неки важни људи код тече на ручак. Наравно ја нећу, а она каже да морам. А ја онда одем и обучем најодрпаније што имам и уваљам се у блато и рашчупам косу. Људи се пренеразили, а тетка да у земљу пропадне, добро нису звали соц службу. 
  И онда кажу да човек васпитањем постаје геј или стрејт. Мени нису могли да промене карактер ни мало, а ни да ме натерају да послушам, силе нема.
  С друге стране, сада кад свештеник каже:„Главе своје Господу приклоните", ја послушам. 
 3. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ovaj deo ne razumem. Dopuštati svima da budu ono što jesu je protivprirodno nametanje?
 4. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Jao, jesu.
  Ima često dosta bunta protiv supkulture u kojoj smo odrasli, ne treba to zanemariti. Opet ja s tim da ne treba zanemariti kulturni kontekst 
  Moja svekrva se bunila protiv svoje svekrve sa sela time što se oblačila seksi i šminkala
  A ja zahvaljujem baš toj otresitoj, jakoj, vrednoj babi Krstini za to što su me muž i svekar lepo prihvatili takvu kakva sam. Pa kad svekar nešto i natukne o ženstvenosti, ja kažem ako nije morala baba Krstina da nosi štikle, šminka se, i bude delikatni cvetić, a udala se i rodila troje dece i doživela šestoro unučića, vala ne moram ni ja. To znači da to nisu neke univerzalne nužnosti koje determinišu ženu.
  A faca je bila, ozbiljno crkvena, mnogo lepa, plave oči i skladno lice, moja deca dosta liče na nju.
   
 5. Lady Godiva liked коментар на тему by Ћириличар in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  A da svi sve gledamo jer nema potrebe za nesigurnošću ako smo svi iskreni sa partnerom?  
  "Au draga,  što je ona dobra,  vid joj xyz"
  "A dragi dobar ukus,  al ona je iza nje bolja,  slađa. Al vidi ti ooonog Adonisa, uf koje ručke. "
  "Dobro de,  dižem tegove. Vidjećemo koga ćeš gledati kad te jednom rukom prebacim preko praga. A do tada,  vid Adonis te mjerka iako si sa mnom.  Muška svinja" 
  "Eto ti motivacije da ranije dobijem zgodnog muža onda. "
  "A i tebi da više čučnjeva radiš. Ona mala bi isto malo mene" 
  I tako oboje se aktiviraju  No dobro ne mogu svi ovako. 
 6. Lady Godiva liked коментар на тему by Juanito in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Феминисткиње су бројчано у мањини, али једини дозвољени интелектуални дискурс у свим мејнстрим западним медијима и на свим универзитетима (кад су друштвене науке у питању, математичари, природњаци и техничари углавном живе неком у свом балону и не маре много) јесте феминистичко-левичарски. У питању је, без претеривања, једна фашистичка идеологија. Парадоксологију ценим и кад се не слажемо (између свега осталог) зато што је ипак за слободу говора и делања, за разлику од 99% оних које се данас називају феминисткињама.
 7. Paradoksologija liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Јој, замисли мене мала, катастрофа пргава, а и слатка и љубазна у исто време. Каже ми тетка, код које сам била у гостима, да се лепо обучем јер долазе неки важни људи код тече на ручак. Наравно ја нећу, а она каже да морам. А ја онда одем и обучем најодрпаније што имам и уваљам се у блато и рашчупам косу. Људи се пренеразили, а тетка да у земљу пропадне, добро нису звали соц службу. 
  И онда кажу да човек васпитањем постаје геј или стрејт. Мени нису могли да промене карактер ни мало, а ни да ме натерају да послушам, силе нема.
  С друге стране, сада кад свештеник каже:„Главе своје Господу приклоните", ја послушам. 
 8. Lady Godiva liked коментар на тему by Juanito in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ја и не кажем да је то конретно биолошко, само што већина жена није из такве приче. Ако се сећам, те твоје бабе и тетке су биле некакве београдске даме.  Ја и практично сви људи из мог оркужења потичемо из радничких и сељачких породица из провинције, а то је потпуно другачија прича. Жене одрасле у окружењу сличном мом саме одлуче да уђу у штикле кад излазе у провод, јер им је лепо. Има и оних које баш брига и нико их не дира.
 9. Ћириличар liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Како он мене, тако и ја њега. Само равноправно.
  Онда имаш нормалну жену. Али најчешће нису такве него ако њихов драги погледа другу, оне би је појеле.
  То сам приметила иначе. Када кажем за неку жену да је лепа или је похвалим, мушкарци се ишчуђавају, није им јасно зашто нисам љубоморна. Ех, кад бих била љубоморна на сваку која је лепша од мене, само бих сиктала по цео дан. 
 10. Ћириличар liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Шта вам је људи какав мужић, деца..? Ја још нисам ни факс завршила. 
  Мужић ће моћи да погледа другу жену, све док у мене гледа као у Бога, иначе враћам истом мером.
  Па пази, све су то наши мушкарци. Било би греота да после толико времена које проведу у теретани, па онда бирајући фармерке које им најбоље стоје, ја прођем и не окренем се да их добро осмотрим. 
 11. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Haha, mislim da si u pravu!
  I Juanito i ja, čini mi se, imamo alergiju na drobljenje odozgo a oboje izgleda da osećamo da nam ono drugo drobi odozgo kako valja živeti, voleti, oblačiti se.
  Meni baka, mama, tetka, sestre, bez prestanka drobile i drobe o tome kako žena mora da se oblači da bi bila pristojna žena - i tu se ne misli na higijenu i pristojnu odeću, nego na visoke potpetice, šminku, feniranje, svakog dana, svakog časa, ne smeš da odmoriš stopala od štikli, ne smeš da počešaš oko od šminke, samo prvo da budeš lutka, a onda te možda puste i da radiš, misliš, boriš se, a bez toga ništa. I ceo život se protiv toga bunim i tražim da me puste da trčim, penjem se po drveću, sednem u travu, živim. I onda mi Juanito kaže da ja sve to podsvesno biološki u stvari želim sebi da radim, nego mi ne daju zle feministkinje!  
 12. Lady Godiva liked коментар на тему by Ћириличар in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ni ne tvrdim da kod nas nema diskriminacije žena. Samo kažem da meni izgleda da žene više sebe diskriminišu nego što to muškarci rade. A to se pokazalo onda kad su se Paradoksi žalile u porukama.  Kada je ona to napisala prva reakcija svih muških je bila "a što ne smiju da pišu?  Što ne bi pisale o ovim temama?".  Kolektivni vadafak momenat gdje čak i na forumu gdje brdo muškaraca trubi kako žene mogu i trebaju,  a one opet ne smiju.  
  Samo dokazuje da su žene najveći problem same sebi u nekim situacijama. I to jeste rezultat patijarhalnosti gdje se djevojčice nisu učile da se drznu i pomuče ako im nešto stoji na putu. Dječaci veoma rano očvrsnu jer jedni druge zadirkuju i zajebavaju iz zabave, jer ih uče da moraju biti jaki i otporni na takve stvari. A vas čuvaju kao Zlatokosu pa kad vas puste u svijet to bude drama,  plač ako ne bude nešto kako treba. Zato si ti,  recimo,  "jedna od rijetkih", lego kockica u svijetu puzli kako ti onomad rekoh. Tebi nije problem ustati i boriti se za sebe. Nije ni Paradoksi kako sam do sada skontao. Bivša mi je takva (ona udata ) i čak veće muško od mene što se tiče toga. Ali vi ste manjina i  kada Juan ili neko drugi priča generalno o ženama, ne priča o takvima kao vi,  i zato vam lični primjeri ne stoje. 
  Zato feminizam ni ne može da obuhvati običnu Sosu, jer ga propagiraju žene koje ne spadaju u uobičajeni kalup (neke pozitivno odskaču a neke negativno). Zato feminizma nema van velikih gradova i nikad ga neće biti u značajnoj mjeri. Zato pola žena glasa za Trampa  
 13. Paradoksologija liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ма бар да је само то, него упоредо имам опречна мишљења. Капирам и тебе и Парадокс (мада реално причате сличну причу из различитих углова), конзервативце и екстремне либерале, "традиционалне" хришћане и атеисте...
  Мелтинг пот у мојој глави.
 14. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Žensko telo i seksualnost su primarno predmet nametanja i zabrana - budi seksi stalno i obavezno (inače ćemo te gledati sa prezirom i gađenjem kao nekog ko nije prava žena, ili te kazniti što nisi dovoljno 'pristojna') ili nemoj nipošto biti seksi (inače ćemo te gledati sa prezirom i gađenjem kao nekog ko nije prava žena, ili te kazniti što nisi dovoljno 'pristojna' - u ovoj varijanti kazne bivaju daleko gore i drastičnije, naravno).
  Muškarac je najčešće prihvatljiv u nekom relativno neutralnom, relativno udobnom, relativno pokretnom izdanju - eventualno cipele, sako i kravata, to je najveća žrtva zarad 'lepog' ili 'pristojnog' izgleda koja se od njega zahteva.
  Ako me uputiš tamo gde je ženama umesto svih oko njih koji ih ili nasilno pokrivaju ili gone da se stalno usredsređuju na ulepšavanje najveći problem gomila feministkinja koja ih smara pričom 'Ne moraš da se trudiš da svima budeš privlačna. Ne moraš ni da se stidiš svog tela, nije grešno i prljavo', idem tamo odmah.
 15. Paradoksologija liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ма бар да је само то, него упоредо имам опречна мишљења. Капирам и тебе и Парадокс (мада реално причате сличну причу из различитих углова), конзервативце и екстремне либерале, "традиционалне" хришћане и атеисте...
  Мелтинг пот у мојој глави.
 16. Lady Godiva liked коментар на тему by Juanito in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Стално мењам мишљење. А можда и не мењам...
 17. Ћириличар liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Један амерички глумац, клинац од тада неких 17 година, се сликао за неке новине без мајце, показујући "пличице". Тада се никакво удружење није жалило на то како се злоупотребљава и објективизује тело једног малолетника. Да је била девојка у питању, сви би се дигли на ноге.
  А што се тиче каријере, жене су дискриминисане у неким случајевима. Сећам се неког примера који смо спомињали на факсу. Жене су ређе на високим позицијама јер мушкарци који се налазе налазе на тим позицијама не желе да им буду ментори. Прво зато што не могу да се поистовете са њима (нема оног, подсећаш ме на мене у твојим годинама), а и зато што са другим мушкарцима могу да изађу на пиће или на голф... Претерана "заштита" жена од сексуалног злостављања, која је довела до тога да особа не сме да позове колегиницу на пиће, прави само још већи раздор.
  Ја у свом дугом радном веку од пола године, нисам приметила да су жене дискриминисане. Чак је добар део особа на високим позицијама, са којима сам се сусретала, женског рода. Наравно ово причам само на основу личног искуства у једној компанији која је прилично атипична за наше услове.
 18. Paradoksologija liked коментар на тему by Lady Godiva in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Само причате о неким таласима у феминизму што ме подсети на одличан филм Die welle, сад сам га пустила. Погледај ако ниси, о аутократији је.
  Корен сваког "зла" код мене је то што не дам никоме да ми каже шта да радим.
  Нисам ни била свесна да је то оно што ме гура ка феминизму и активизму иначе, док нисам прочитала твој коментар, мислила сам да је само емпатија. Ха, човек стално упознаје себе и на крају опет нема појма.
 19. Lady Godiva liked коментар на тему by Нифада in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ми смо овде имали фотографије неких феминисткиња са паролама,
  Ја сам раније поставила један интервју са др Свенком Савић,која говори о родној равноправности,на једном стручном нивоу.Свека Савић је универзитетски професор,жена која има децу.
  Имамо идеју феминизма,имамо пародију на тему феминизма преко неких феминистичких покрета.Овде се све трпа у исти кош.
  Наравно,има простора и за добар смисао за хумор,а феминизам и све оно што неко под тим подразумева пружају лепе могућности,али само онима који имају тај смисао
   
 20. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Meni baka to drobila ceo život od rođenja. Stalno moralo belo, pa čipkasto, pa haljinica da ne smeš da se popneš na drvo ni sedneš k'o čovek, pa tesne lakovane cipelice da ne smeš da potrčiš a ne možeš ni da hodaš, pa budi tiha, budi elegantna, budi dostojanstvena, budi dama... Nije čudo što sam se pobunila.
  I kapiram da se neke bune protiv baka koje su sve to branile iz razloga skromnosti ili jednostavnosti ili prirodnosti pa neka bude i feminizma (!?)
  Što je teško pustiti ljude, pa makar bili i žene, na miru?
   
  Ma samo da pustite na miru - jedni bi da pokriju žene, a drugi deluju kao da im se čini da imaju neko pravo na to da sve žene oko njih budu njima lepe i privlačne. Samo pustiti žene na miru.
 21. Lady Godiva liked коментар на тему by Juanito in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Колико је мени жао овог створења... Јадна напаћена душа.
 22. Lady Godiva liked коментар на тему by Paradoksologija in Све што сте хтели да знате о феминизму...   
  Ja nisam čula da devojčice sa rukama i nogama ne moraju da potrče na fizičkom.
  Kod nas u gimnaziji su nekad devojčice bivale oterane u stranu, dok su dečaci radili zahtevnije gimnastičke vežbe na razboju, kozliću i švedskom sanduku. Ja sam uvek tražila da radim sa njima.