Добро дошли на Живе Речи Утехе

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

Преузмите нашу апликацију на Google Play

Преузмите нашу апликацију на iTunes

 

Lady Godiva

Члан
 • Content count

  544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

5 Followers

О Lady Godiva

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 10/19/92

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  U oblacima

Recent Profile Visitors

1093 profile views
 1. Да ли мислиш да те ђаво не може обманути и навести да се погордиш, да завидиш, слажеш, наљутиш се на ближњег, осудиш некога, исмејеш, понизиш...само зато што си спозао ову велику "истину"? Да ли су наши преци били лошији људи и хришћани зато што нису знали који је највиши планински врх или шта је Монсун, Голфска и Лабрадорска струја..? Питања су реторичка. Само размисли, не одговарај. Озбиљно, не могу овако да комуницирам. Прво ме заболе очи док покушавам да разазнам шта која реч представља. Онда не могу да верујем да неко тако озбиљно мисли, а с друге стране ми није јасно да неко хоће да тролује на том нивоу. Дакле, ако си озбиљан, покушај да решиш неки задатак из математике средње школе, функције, логаритми, редови, шта год. Ако то не успеш, немој ни да покушаваш да разумеш далеко комплексније ствари. Ако си трол, апгрејдуј се мало. На овом нивоу можеш само да насмејеш људе. Мало поправи ово доџеш и окрече, превише је. Мсм није лоше за почетак, али може толико фино, суптилно да се тролује... то је уметност.
 2. Ххм, има смисла... Да нема тог погрешног схватања, људи никада не би померали границе и кршили правила. Упропасти ме начисто та лоптаста лаж, нисам ни била свесна.
 3. Дај, Тетра, тиме ми ниси ништа појаснио. Каква је разлика између та два простора? Шта је ту толико важно за наше спасење? Дакле не желим да доказујеш своју тврдњу (претпоставимо да ти верујем на реч), него да ми објасниш значај облика Земље за хришћане. Ако си дошао овде да нас избавиш из демонске заблуде, онда је ваљда ред да нам објасниш како стоје ствари. Ајде сад одговори бар на неко од оних питања. Зашто си спомињао вавилонску кулу? А зашто је спречио? Да људи не би дошли до куполе, схватили да је Земља равна и спасили се живота у греху? Значи ли то да је и Он део те хелиоцентричне завере? Ако је Бог свеприсутан, зашто делиш простор на овај наш и онај Његов, изван омотача? Да ли мислиш да је Царство Небеско физички простор, изнад свода, у коме се налазе анђели и Бог?
 4. А зашто је спречио? Да људи не би дошли до куполе, схватили да је Земља равна и спасили се живота у греху? Значи ли то да је и Он део те хелиоцентричне завере? Ако је Бог свеприсутан, зашто делиш простор на овај наш и онај Његов, изван омотача? Да ли мислиш да је Царство Небеско физички простор, изнад свода, у коме се налазе анђели и Бог? Па то кад је Неко срушио кулу вавилонску. Неправда... Ма знам, зато свега неколико људи зна да сам ја литургијски верник. А и они ме гледају са неким сажаљењем. У фазону,„Штета. Поста фанатик, а била је добро дете, добар ђак, из поштене куће..." Шта ћеш?! Трудиш се да будеш нормалан, а ове талибане нека ава образује.
 5. Он се опростио. Каже иде да тролује sjw, неће га бити тако често овде. Мада можда се ужело ревнитељског гнева.
 6. А мене занима чија је ово триторија, ако је Божија иза границе. Да ли Он уопште сме да пређе ту границу? Како онда на литургији сутра хоће ли бити са нама, или ће га тај штит од електрона зауставити? Колико питања...
 7. Ма пусти ти њих. Него погледај оно мало, слатко створење са снимка. Да ли мислиш да га је Бог створио за ништавило, да Исус није искупио читаву творевину него само човека? Прочитај шта каже у књизи пророка Јоне (4, 10-11): А Господ му рече: Теби је жао тикве, око које се ниси трудио, и које ниси одгајио, него једну ноћ узрасте а другу ноћ пропаде. А мени да не буде жао Ниневије, великог града, у коме има више од сто и двадесет хиљада људи који још не знају шта је десно шта ли лево, и много стоке? Није Му жао само људи него и стоке. Ако му је жао и стоке, значи да и њу воли, а ако је воли капирам да би је оставио да постоји. Зашто би створио и волео нешто и онда пустио да нестане? Нема смисла.
 8. Ово беше тема о просвети? Није онај слуга Божији луд када указује на то чему се деца уче у школама.
 9. Прво ме је баш насмејао. Први снимак 19:10, па онда кад каже теорија релавитета, као да му је Бабић неки род. Али онда ми је престало бити смешно, јер какву то слику шаље о нама...
 10. Таквих примера има колико хоћеш. Неки људи нису способни ни куче да гаје, а камоли дете.
 11. Знам, Ћирилко, то ми је јасно. Ставила сам и део тумачења Символа у некој поруци. Питала сам где пише да постоји та хијерархија о којој Милан прича, да је Отац први, Син други, а Дух Свети трећи. Пошто мени све упућује на то да су Личности Тројице једнаке, да ниједна нема неко првенство нити већу силу и славу.