Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Lady Godiva

Члан
 • Content count

  253
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

5 Followers

О Lady Godiva

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  U oblacima

Recent Profile Visitors

500 profile views
 1. Кажем ја лепо да је Мурамаса прави мисионар. Јесте да у животу има успона и падова, али то је управо оно што нас обликује. Један пример који је мени променио мишљење о овом питању. Човек је постао инвалид и тако поживео скоро десет година. Пре тог догађаја је осуђивао и замерао блиским људима, био тврдоглав и горд. Касније је то била потпуно друга особа. Десетак дана пред његову смрт сам причала са њим и он се мени извињавао због тога што је морао да ме подсети да урадим нешто. Тако нешто нисам видела ни пре ни после тога. Неку детињу искреност и доброту на његовом лицу. Знам да га је немоћ мучила, нарочито првих година. Знам и да је ноћима плакао и жалио због људи које је повредио. Није му било ни мало лако. Али, ако важи оно да ће Господ да суди на основу онога у чему нас затекне, онда то што му је медицина продужила живот није било узалуд. Он није био светац, чак ни црквен човек. Није ни знао шта значи преумљење, али га је доживео. Сваки тренутак живота је драгоцен, то добро запамти.
 2. У праву си, хвала. Ајде да кажем, да воли Бога више него овај свет и свој живот у истом. Ја сам потпуни лаик и све што пишем је само моје мишљење (нисам неки познавалац светоотачке литературе), стога врло често непрецизно или погрешно. Тако да ме слободно исправљајте и допуњујте.
 3. Јбг, верска дискриминација. Написла сам да је "нама" лакше, што значи да је и мени. По мом мишљењу има смисла да човек како више учи постаје све скромнији јер схвати да ништа не зна. А што се тиче страдања, ваљда је дати живот за вољену особу нешто највише што можемо (то не значи да будмо џихадисти или тако неки лудаци). Па ако неко страда зато што је хришћанин, онда сигурно воли више Бога него себе. Таквој љубави теже хришћани и зато се диве мученицима, а не зато што су мазохисти и хоће да умру у мукама.
 4. Је ли то питаш због овога што сам написала? Не, него зато нам је лакше да моћ повежемо са физичком снагом, интелектом него са смирењем и страдањем.
 5. Када позвани нису желели да дођу на вечеру, Он је сакупио нас пашчад. Хвала му. Не, него зато нам је лакше да моћ повежемо са физичком снагом, интелектом него са смирењем и страдањем.
 6. Знамо, знамо. Да је разнео Месец, претворио римске војнике у прах, а фарисеје спржио... То је људима занимљивије, зато и постоје стрипови.
 7. Да је хтео да покаже да је Син, могао је да се преобрази као на Тавору. Али то нису видели чак ни сви апостоли. Мени делује да је поента да људи виде да смрт није коначна, али и то да је и тело битно, а не само душа.
 8. То би могло да функционише једино по best effort принципу. Имаш родитеље који дивну децу осакате и направе од њих емоционалне руине. Сигурно да су индиректно одговорни за оно што ће њихова небрига касније проузроковати. Супротно, они који су били добри родитељи су делом заслужни за сво добро које је из тога проистекло.
 9. Мислила сам да сам ја рекордер, али смо изједначени. Дефинитивно боље од мушке поставке. Мада сам је ја први пут гледала са мање од 10година и једино сам примећивала накит, шминку, плес, архитектуру... Од тада ми је жеља да посетим Мароко. У то име...
 10. Не, ја мсм да он слуша нешто на овај фазон (иначе волим ову песму).
 11. То звучи као нешто што Дони слуша пре митинга. Ја управо слушам ову песму. Читам овај коментар, а из слушалица се чује Wrong.
 12. Није имао "снагу" да се бори с њима. Мислили су да је слаб зато што је столар, зато што се не супродставља мучитељима. Они су имали снагу, силу, моћ и славу, само имагинарну.