Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Lady Godiva

Члан
 • Content count

  923
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Lady Godiva last won the day on Јануар 3

Lady Godiva had the most liked content!

О Lady Godiva

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан 10/19/92

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  U oblacima

Recent Profile Visitors

3232 profile views
 1. Мени није јасно шта је конкретно грех, емоције, пољупци, сексуални однос, заједнички живот..? Да, грех је оно што нас удаљава од Господа. Али када у односу двоје људи безазлена ствар постаје грех? Да ли је све грех код хомосексуалаца, чак и сама осећања на која баш и не могу утицати? Ако је тако, то није фер. Зашто је мени дозвољено да волим, а неком другом није? Океј, признајем не капирам ни шта је и зашто грех ни код хетеро. Зашто је водити љубав у браку супер ствар, а ван њега блуд. Исти људи, исте емоције, исти доживљај.. ваљда размишљам незрело. Немам појма.. одох да спавам. ПС. Хвала што си поделио с нама своје размишљање.
 2. Наравно да не разумеш ту појаву, то нисам ни очекивала. Али битно је да си свестан да неке људе не везује сескуална "извитопереност" него емоције, чак и ако су хомосексуалци/хоморомантици. Хвала @Zoran Đurović и @Леон Професионалац на одговорима.
 3. Хвала на одговору. Трудила сам се да разумем твоје објашњење. Али ми једна ствар није јасна, а на којој ти базираш свој одговор и своје размишљање.. Зашто мислиш да се хомосексуална веза базира искључиво на задовољењу телесних потреба? Да ли мислиш да не постоје хомо парови који немају сексуалне односе или им они нису примарни? Ако је твој одговор да не мислиш да их повезује љубав него само секс, како објашњаваш постојање асексуалаца који се заљубљују у особе истог пола и изјашњавају као хомо? Да појасним, то су људи који не осећају жељу за сексом, не упражњавају га. Неки се ни не грле, љубе.. а опет су заљубљени, неки и у особу истог пола.
 4. Аво, два поста изнад овог твог сам га пренела.
 5. И питање су сви још лепше искулирали..као и претходна два пута када сам слична питања поставила на неким другим темама. Да ли је питање глупо, као и моје размишљање или људе то не занима, не знам.
 6. Држаћу се речи потукао.
 7. Хеј, а где је: Познато је како је св. Никола потукао Арија.
 8. Једно питање не за тебе лично него све који желе да одговоре. Ако је циљ хришћанског брака сједињење двоје људи у љубави, да би заједно узрастали у вери, били једно другом подршка... а не само деца. По чему би онда таква заједница двоје људи истог пола, који се воле, поштују, живе једно за друго, моле се и причешћују скупа, био грешнији од заједнице људи различитог пола? Занима ме да ли је неко озбиљно мислио на ову тему, не одговори типа, болест, јадно.. и слично.
 9. Они се стиде да лајкују па онда морам ја уместо њих.
 10. И онда сви удати, ожењени хришћани које вољена особа грли свако вече и који уживају у Богом благословеним сексуалним односима, почну да причају другима да се уздрже од осећања, да се уздрже од топлог загрљаја и нежног пољупца, о свему осталом и да не говорим... Па је ли ви мислите да хомосексуалци нису живи људи? Они немају емотивне и телесне потребе као и сви ми?
 11. Па јесте пала природа. Ми сви живимо у њој. Она нас ограничава и доста управља нама. Само кад помислим колико ми је некад тешко да будем гладна неколико сати, или по овој врућини да не попијем воду или сок пре литургије.. И онда нешто као умујем о Богу и вери, а порази ме чоколадица.
 12. Бонобо мајмуни, иначе хоминиди као и човек, имају сексуалне односе без обзира на пол. Чак су код женки односи са другим женкама чешћи него са мужјацима. Такође они су једине животиње, осим човека, који се љубе тзв француским пољупцем. Тако да испаде да је и хомосексуалност некако природна, односно налази се у природи и то не само код човека.
 13. ПС. Немој, оцо, да ми персираш. Ја сам једно дерле.