Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Икар Губелкијан

Члан
 • Број садржаја

  307
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Followers

О Икар Губелкијан

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан 04/07/87

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Словенија

Скорашњи посетиоци профила

370 profile views
 1. Jedno je zaboraviti istoriju, drugo je biti preokupiran mržnjom zbog iste. Tako se postiže ravno ništa.
 2. Ja sam @Danijel Petrovic razumeo baš u kontekstu da je naučio iz prošlosti mnogo toga. I smatram njegovu reakciju za zrelu i odraslu.
 3. Knjige

  A i neki bi me nazvali komunjarom Šalu na stranu, pošto je rodom (i) Slovenac, bili su mi dostupni njegovi prevodi o. Tadeja i svetogorski putopisi, tako da sam Raku na mnogočemu zahvalan. Takođe, bliski je saradnik ovdašnje izdavačke kuće KUD Logos, koja se bavi antičkom filosofijom, hrišćanstvom i umetnošću.
 4. Knjige

  Hvala! Pa ništa, onda da pingujem @Zoran Đurović kako mu ne bih smarao po privatnim porukama Hvala još jedanput.
 5. Slažem se, i dobro ti je zapažanje. Jedino što mislim da onda ne treba njih 'kovati u zvezde' jer su monasi. A i to se prečesto radi. Pa se onda smatra kritika veoma ružnih osobina kao suđenje monasima. Ono, dosta mi je da moram samo ja kao 'civil' da praktikujem smirenje i da postavljam drugi obraz, dočim onaj koji bi trebao da bude svima nama uzor radi maltene šta hoće i još biva institucionalno zaštićen.
 6. Knjige

  Molio bih va za predlog za tzv. 'reading list', ali nekoliko specifičan. Čitao sam onog Hopka u četiri toma, pa onda knjigu eseja Vladimira Loskog i nekoliko knjiga Pavla Raka. Sad, da li ima neko neki predlog za knjige pravoslavne tematike, bilo studije, bilo eseje, koje su pre svega nekako 'ozbiljnog' stila, sa ne previše patetike i uznesenosti, već da su jače na sadržaju? U suštini tražim nešto kao što je Loski. Hvala.
 7. Pa to se i čini, samo što na svaku kritiku ljudi skaču ko opareni. Što će reći da je problem samo jedan - proizvoljno čitanje. Čak ne površno, već baš proizvoljno. Dan pre moje posete Tvrdošu je vladika Atanasije izbacio iz crkve ženu iz Srbije zato što je nosila tašnu (ne znam gde se to tašne sa svim dokumentima i parama ostavljaju dan danas) iako je nosila i maramu i dugačku suknju. Kome i čemu na čast? Moja bolja polovina ima sve manje volje za obilascima manastira, jer večito gledaju da nas kude za nešto i traže manu, iako, ponavljam, niti ulazimo u papučama niti oksudno odeveni, normalni kao celi svet.
 8. A ko pa sad to spominje? Nego bi bilo dobro da kad dođem u manastir, pritom prikladno odeven, da ne počne da vrišti na mene neki monah zato što je natpis na mom džemperu na engleskom. Recimo. P.S.: yes, it happened
 9. Iskreno, gordost i nadmenost kakvu sam doživeo po mnogim manastirima od strane monaha je toliko učestala, da čak ne mogu da kažem da se radi o pojedincima, a svakako baca ljagu na sve. Jedini onako, mili, su mi bili pop u NP u Petrovoj crkvi i jedan iskušenik u Pivi.
 10. Pomaže Bog, oče. Imam ovog puta jedno tehničko pitanje. Planiramo da pošaljemo grupu slovenačkih turista (1 pun avtobus) u posetu vašem manastiru. Zanima me da li se naplaćuje ulaz i koliko? Većina su Slovenci, što verujući, što ne, a nekoliko među njima ima pravoslavnih. Unapred hvala na odgovoru.
×