Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Страле

Члан
 • Content count

  375
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

О Страле

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

1423 profile views
 1. За хришћане би цео свет требао да буде Црква, и све ЛИтургија, што би реко Шмеман. Да благодаримо за све и добро и лоше и да у свакоме видимо Божији лик. Ја сам благодаран што ово место постоји, што је со овом Интернету, што је једно место где увек чујеш Живе Речи Утехе, па и више.
 2. Да. Сматрам, а видим да делимо мишљење, једина препрека Причешћу може да буде однос према Другоме, односно неправилан однос.
 3. Слажем се, али битне су околности, пошто он пише конкретној заедници, ево: ''1Кор 11, 17–34 је критика стања на евхаристијским сабрањима у Коринту: Павле се оштро супротставља пракси да се пре сабрања обедује, при чему богати међусобно деле оно што донесу, док за сиромашне не остаје ништа. Таква пракса нарушава димензију заједничарења у евхаристији. '' (П. Драгутиновић, Увод у Нови завет, Бгд. 2010. 102. стр.)
 4. Не видим где се не разумемо. Говорим о околностима настанка, не поричући општу вредност и поруку датог дела.
 5. Апсолутно. Павле им ово поручује, кад су почели да губе тај осећај свештености и Тајне над Тајнама.
 6. Не измишља, прекорава их за њихов однос према Причешћу.
 7. Говорим о контексту кад им Павле пише, њима Коринћанима.
 8. Упозорава их кад су од Вечере Господње направили теревенке. Кад су Хлеб који долази с Неба подредили свом стомакоугађању.
 9. Ех, причешће, Христос...треба да се пазимо да не будемо свиње пред које су бачени бисери, колико сам крштених има који се нису никад причестили, који никад нису ни размишљали о томе, који те бисере као да не виде... туга.
 10. Завршен први курс БИБЛИЈСКЕ ШКОЛЕ ВДС-а У суботу 22. јула 2017. године, завршен је први курс Библијске школе Верског добротворног старатељства храма светог Пантелејмона у Нишу. Учешће у Библијској школи узело је 42 полазника, који су кроз петнаест предавања у протекла четири месеца могли да стекну основно познавање Светог писма Старог и Новог завета. Свим полазницима су на крају курса подељени сертификати, пригодни поклони и литература који ће им помоћи у њиховом даљем изучавању Светог писма. Верско добротворно старатељство се захваљује свим полазницима на издвојеном времену, труду и ревности у изучавању Светог писма. Најсрачније се захваљујемо на труду и љубави и предавачима који су несебично уградили себе у ово добро дело: · Протојереју ставрофору Јовану Д. Илићу, храм светог Пантелејмона у Нишу · Јереју Огњену Станковићу, храм Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини · Јереју Игору Стојковићу, пароху јелашничком · Ђакону Димитрију Маринковићу, Саборни храм у Нишу · Господину Милошу Станојевићу, катихети у ОШ „Десанка Максимовић“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ Групна фотографија фотографија са првог предавања Фотографија са доделе сертификата и поклона-књига Извор: http://vdspantelejmon.blogspot.rs/2017/07/blog-post.html и http://vdspantelejmon.blogspot.rs/2017/04/blog-post_11.html
 11. Само, где је на теми главни архиватор Чварков Ђођре, он би мого рећи штогод о бабичкама.