Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Страле

Члан
 • Content count

  217
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

О Страле

 • Ранг
  Интересује се
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

830 profile views
 1. Зашто се не би као једно од тела уз Епархијски Савет, Епархијски Управни Одбор и Црквени Суд, на нивоу епархије увео Црквено-народни сабор, кад већч тп не пролази на најбвишем нивоу?
 2. Видим да свашта обајвљују и слано и неслано.
 3. Могуће, некако такав осећај имам. Ко стоји иза странице Црквена истраживања, која је сада током Сабора поготово активна?
 4. Одужи се Сабор ко гладна година
 5. Како се поставља потпис?

  1. Show previous comments  1 more
  2. Драгана Милошевић

   Драгана Милошевић

   поред свог имена уђи у падајући мени, изабери подешавање налога.

   Појавиће ти се "потпис", уђи и наџврљај што си замислио

  3. Страле
  4. Снежана

   Снежана

   Моооолим(о) :) 

 6. Занео си ме љубавном чежњом Христе, и изменио Твојом божанском љубављу. Спали грехе моје огњем невештаственим, и удостој ме да се испуним радошћу која је у Теби, да ликујући, Благи, величам два доласка Твоја.

  Један од тропара пред Св. Причешће

 7. Библијска школа ВДС-а Позивамо све парохијане нашег храма и становнике нашег града да узму учешћа у раду Библијске школе, која се организује у црквеној сали нашег храма. Школа траје четири месеца, а курс ће обухватити 15 предавања на тему Светог писма. Предавања ће почети 8. априла 2017. године, а наставиће се сваке суботе у 18:00 часова, након вечерњег богослужења. Циљ Библијске школе је, да се поред приближавања Речи Божије, верни подробније упознају са историјатом настанка, садржајем и значајем Библије за историју светске културе и цивилизације, као и значаја Светог писма за живот Цркве. Библијска школа је прилагођена слушаоцима старијим од 15 година. На крају курса, сви учесници ће добити сертификат и на поклон по један примерак Светог писма, као и додатну литературу. Пријаве се могу вршити у црквеној продавници храма светог Пантелејмона, као и на пријави изнад текста. Учешће у Библијској школи је бесплатно за све. Извор: http://vdspantelejmon.blogspot.rs/2017/03/blog-post.html
 8. Драга браћо и сестре, Обавештавамо вас да смо у петак, 17. марта 2017. године прикупљену помоћ донирали Дечијој интерној клиници Клиничког центра у Нишу. Уз вашу помоћ успели смо да сакупимо 245 убруса, 271 паковање влажних марамица и 152 сапуна. Процењена вредност донације је 37 315 динара. Захваљујемо се свима који су помогли у прикупљању помоћи. Нека вам благи Господ узврати сваким добром. БРАТСТВО ХРАМА СВЕТОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА Извор: http://vdspantelejmon.blogspot.rs/2017/03/blog-post_18.html
 9. Причу о потопу проналазимо у многим предањима. Библија, Еп о Гилгамешу, па и грчка митологија. По неким предањима, оно што је у Библији Арарат, за Старе Грке је био Атос. Постоје неке индиције да је заиста дошло до неког великог талас изазваног земљотресима с обзиром на границе сударања Средоземне, Афричке и Азијске литиосферне плоче. Такође, Израел се налази на продужетку Великог источноафричког рова.
 10. Овом народу (наравно не у целини, али у неком делу) као да није јаснод а је већи изазов прихватити некога, а не мрзети га.
 11. Такође, као припадник млађе популације могу да кажем да је Мирољуб направио прави бум, поготово код национално опредељеније омладине, као неко ко заступа националне и традиционалне ставове. Ти углавном Цркву схватају као фолклорно удружење.
 12. Боље би било да савко донесе шта може, неко вино, неко хлеб, ко колико може. Ко иам донеће једну-две флаше вина, неко у малој бочици. Битан је труд.
 13. То је гробљанска црква, тако да нема парохијску заједницу, те су и разумљиве ове ''цене'' симболичне вредности.