Добро дошли на Живе Речи Утехе

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

Преузмите нашу апликацију на Google Play

Преузмите нашу апликацију на iTunes

 

Рапсоди

Члан
 • Content count

  4884
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

О Рапсоди

 • Ранг
  Срећно удата
 • Рођендан 02/23/71

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Бројила
 • Интересовање :
  теологија, филозофија, уметност

Recent Profile Visitors

27414 profile views
 1. Драги Аво Зоране да ли би били љубазни да ми одговорите на питање!!! Како је св.Јован Кронштатски примио жену, а није конзумирао брак ? Значи могуће је ... је ли или није ? Чекам одговор, само да или не . Питам да или не....?
 2. Право у центар објашњења...ја сам се мало више изокола дала у објашњење, никакао да центрирам срж проблема...
 3. Сад се сетих (мени се то дешавало) на исповести, када се исповедамо, поготову свом (кога познајемо) парохијском свештенику...увек имамо ту бојазан ( због сујете, гордости) шта ли ће свештеник рећи на нашу исповест, како ли ће због наше исповести, забога покварити мишљење о нама, финим пуританцима.
 4. У праву си...то ненормално осећање кривице, долази управо од гордости...у ствари, ретко се стварно запитамо како је том некоме тамо, што смо га увредили или шта ли већ, већ се увек питамо " како смо ми савршени, могли тако нешто да учинимо "
 5. Јао скучени уме, да то је змија, она већ гмиже, али то не значи да би...обрати пажњу на, " ДА БИ " гмизала и даље у будућности. Божија творевина није статична...ево на пример ти ходаш, не умеш да летиш, и ако наставиш тако, можда ћеш вечито ходати, а можда и пузати, ко зна...али ако те казни да вечито ходаш...ужас, а могао би да летиш...па ти размисли ...прошири бре мало те видике...И то ти је ако ти је мило да чујеш " духовна еволуција " Можеш да гмижеш, а можеш и да летиш... ти бираш.
 6. Хвала вам свима....изволите на домаће рафаело куглице !!!!
 7. На многаја љета и вјечну радост у Господу!

  1. Рапсоди
  2. Марина Савковић

   Марина Савковић

   Хеј, Рапсоди, срећан ти рођендан! :)
   ...нека ти цвеће у животу цвета
   да срећна живиш много, МНОГО лета...

 8. Draga Rapso, želim ti srećan rođendan i divnu godinu :sunce:!

  1. Драшко

   Драшко

   Pridružujem se

   Najlepše želje :sunce:

  2. Рапсоди
 9. Свануо је диван дан, диван дан, диван дан. Мојој драгој рођендан, рођендан, рођендан. :mazenje:

 10. Наишла сaм на једну статистику, по којој су 80% паса луталица, власнички пси...толико о нашој хуманости...
 11. Зашто се каже Сунце залази и излази, када се Земља окреће око Сунца а Сунашце обилази галаксију. Откуда нам ти погрешно научени, неутемељени изрази. Ако се Земља окреће око Сунца , ваљда би требали у свакодневном говору да користимо израз , Земља одлази и долази или бега и враће се Сунцу, или иста се удаљује и приближује Сунцу. Још тачније Земља се окреће око Сунца . Е стварно смо...мсм.....једно мислимо, у друго верујемо, треће сведочимо речима.... Не може бре Сунце да зађе, или да изађе, када никуда није ни отишло.... Као атеиста када каже: " Добио сам дете " , а ако га питаш од кога, обавезно се збуни и правда то ...обичном поштапалицом ...мсм...хммм, поштапалица... ма стварнооо.
 12. Док не схватимо, док се не ослонимо на Бога, док себи не признамо да смо немоћни, слаби, мали, али, али и величанствени, и моћни и дивни и велики , многе проблеме имамо и сами са сабом и са другима. Е тек искуством и са годинама, (хвала Богу) схватимо и ако схватимо. Што каже наш народ : " Царство прође, док памет дође " Моје лично мишљење, наравно да не генерализујем, да подоста проблема човек има и сам са собом и са другима, због сујете, због тог глупавог убеђивања и себе и другога, да смо или да треба да будемо нај, нај, у свему. Да смо непогрешиви или да треба то да будемо, па патња на обе стране и што нисмо нај, или ако смо нај, како се то забога, нама савршенима, дешавају грешке на хиљаде поља. Никако да схватимо оно дивно животно правило, " ма опусти се , не планирај превише, не може да буде све како ти желиш ". Често се тако деси да савршену (често несвесну) слику о себи замагли неки наш кикс, пад. Па онда куку леле, туга, депресија...а све највише због сујете. Како је то могло мени да се деси, па где мени, па зар ја нисам оно савршенство. Па онда питања како сам то искочила из шина идеалне представе о себи , шта се то десило ? Не морамо бити савршени на сваком пољу, успоримо мало, прикочимо. Могу некада да кажем: " Не могу, нећу, не желим. " Могу некада себи да приуштим да не одговорим на осемх, ако ми се не смеје.Да не уделим просјаку ако немам.Да понекад дозволим себи и да опсујем, да сам груба, можда и лења, понекад и непријатна...али забога ја сам човек, човек, човек... паднем, па устанем, посвађам се па се извиним, помислим понекада и лоше, али се и покајем, човек у успону, човек који жели да полети, али који још не лети, човек који се учи миру, трпљењу, покајању, човек који покушава имати свест о себи и својим недостацима. Нећу да будем човек који се осврће на прошлост и пати , " што није било другачије а могло је ", " што нисам урадила то и то а могла сам ", што сам урадила нешто што није требало.... хоћу да будем човек са мишљу, " било па прошло, можда и није могло другачије ", идемо напред, молимо се, волимо, кајмо се у смислу позитивне промене нас самих, а не у смислу не могу себи опростити што сам то и то урадила . Сујето иш, иш...
 13. Не пратиш добро, шта Мирољуб каже, а он каже, да не једе месо...само кад мора....
 14. Е слатко ли се насмејах... Да се отвори нова тема, на ову дилему...