Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Васијан

Члан
 • Content count

  781
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

О Васијан

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Recent Profile Visitors

2457 profile views
 1. Стварно не желим да улазим у дискусију око овога, нити да оптерећујем тему са небитним стварима за њу, али стварно нисам могао да прескочим тек тако ове бисерчиће . То што Хиландар чита Јеванђеље и Апостол на црквенословенском, не чини Св. Гору стубом истине? Стварно фрампантна логика о. Велиборе , нема шта. Не знам од када је Хиландарски манастир = Св. Гора? Хиландарци читају Писмо у богослужењу на цсл језику и то их чини незнавенима за Теологију? Притом, какве везе има Хиландар са праксом покрштавања Латина? Никакве. Само следи саборну праксу Св. Горе. То што целокупна Руска Црква (која прима јеретике Латине само кроз покајање) исто то чини као и Хиландар, и то стриктно и задрто свуда и у свим црквама, нема везе. Хиландарци не знају, а ето Руси знају. А готово имају приступ према употреби цсл језика у богослужењу као присталице тројезичне јереси. Ту су, такође, и браћа Јелини који користе искључиво старогрчки у својим црквама. Али, ето...светогорци не знају, али ови знају...а хиландарци испадоше најглупљи .
 2. Волео бих да @Zoran Đurović, када нађе времена, послуша ово: Посебно око минута 4:40 и 15:40
 3. Да, мада овде је нешто много горе од утопизма. Овде је синкретизам НСП-а. Не, не долази. Он је већ ту по Исусовим речима. Ускоро долази Господар Светлости - Месија Исус! Да да Он да Га сви у покајању дочекамо. Маран Ата!
 4. Не. Вођење дијалога, само по себи, није утопизам. Утопизам је реченица коју си цитирао. Међутим, та реченица је споредна ствар и скоро најмање битна у целом видео снимку.
 5. Не, та утопистичка реченица није главни проблем.
 6. И те како је умесно. Са многих аспеката и из многих основа.
 7. Нема ово везе са дијалогом, већ са синкретизмом.
 8. Ех, брате Жико, каква ли ће тек "велика дела" чинити Антихрист у своје време. Скоро сви ће бити одушевљени.
 9. Сасвим је довољан овај спот да би схватили да папа Франциско отворено ради на промоцији антихристове религије и Новог Светског Поретка. Љубитељи Бергољовог лика и дела до сада се ниједанпут нису осврнули на ово.
 10. Бог је милостив, па је допустио да се сав дебилизам СНС - овске окупационе дебилизирајуће власти "оваплоти" у једну овако фамозну грађевину, каква је ова генијална фонтана. Слика, то јест објекат, говори више од речи.
 11. Вредно за погледати, ради едукације: