Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Kratos

Члан
 • Content count

  6030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Everything posted by Kratos

 1. Pa jesu alati uma sigurno mada mislim da nisu prozvod ljudske svesti pre epistemiološka granica ljudske misli.
 2. Niče je još pre 100 i kusur godina govorio da ne postoji istina već perspektivizam,ugao gledanja,interpretacija istine.
 3. Idealno stradanje je ono u kome onaj koji strada se žrtvuje za druge.Kao recimo oni Japanci u Fokušimi koji su svesno žrtvovali da bi spasili Japan od veće nuklerane katastrofe.
 4. Po Hristovim rečima Raj zadobijaju oni koje On prepozna kao svoje i one koje su nesvesno prepoznali Njega u drugom čoveku.
 5. Nema toga po učenju Crkve,svi se rađaju grešni.Isus je jedini čovek koji je bio bez greha.
 6. Interesantno je bilo Đurovićevo teološko gledište nadvremenog ovaploćenja i vaskrsenja Hristovog u vremenu i javljanje Svetaca u eshatološkim telima.Najzanimljive od svih teoloških misli koje sam ovde čitao na forumu.
 7. Јеретички богослови назвали су Православну Цркву погрдним именом “окамењена Црква”. Због чега? Због тога, како веле, што ова Црква ”не иде за временом” или што се ”не прилагођава времену”! Међутим баш у томе је слава Православља, што оно не иде за временом, нити се прилагођава времену, сходно заповести Светога Апостола Павла: “Не владајте се према вијеку”. Како би вечност ишла за временом? И како би се апсолутно прилагођавало пролазном? Како би се Царство Небеско мирило са царством земаљским? И како би се скупо ортачило са јевтиним? Ако сав свет у злу лежи, као што је речено, зар ћемо вечно добро ограђивати и подржавати злом, и небеску светлост појачавати димљивим огњевима ћумура и петролеума? ... Погрешно је питати, да ли се Христова наука може применити на модерни живот. Христос није дошао да примењује своју науку на један или други период времена него на људе. А људи су и данас исти као у старо време. Да ли се људи возе фараонским двоколицама или у авионима, то ни најмање не мења наш однос према Христу. (Св. Николај Жички)
 8. Трамп: После Британије и други ће отићи из ЕУ, Ангела Меркел направила „катастрофалну грешку“ са политиком отворених врата према избеглицама. „Мислим да људи желе сопствени идентитет, па кад ме питате… Мислим да ће и остали изаћи“, рекао је Трамп у интервјуу за лондонски „Тајмс“. Он је оценио да је на резултат референдума, одржаног у Британији у јуну прошле године, утицао прилив избеглица у Европу, где је током прошле године ушло више од милион људи, пренео је АФП. „Да нису били приморани да прихвате све избеглице, са свим проблемима које оне носе, мислим да не би било ’брегзита‘. То је кап која је прелила чашу“, нагласио је Трамп. Говорећи о избеглицама у Европи, Трамп је рекао да би њихов долазак могао да изазове распад ЕУ. „Мислим да неће бити тако лако одржати ЕУ на окупу. И мислим да ће, уколико избеглице и даље буду долазиле у различите делове Европе, бити веома тешко одржати је, јер су људи због тога бесни“, сматра Трамп. Он је рекао да је немачка канцеларка Ангела Меркел направила „катастрофалну грешку“ са политиком отворених врата према избеглицама. „Мислим да је направила једну веома катастрофалну грешку, а то је примање свих тих илегалаца“, рекао је Трамп. Трамп је навео и да ће трговински споразум са Британијом бити добар за обе стране, потврдивши да ће се непосредно после инаугурације 20. јануара састати са британском премијерком Терезом Меј. Тајмс је делове разговора објавио на налогу на Твитеру, наводећи да је то први интервју који је Трамп дао за британске медије откако је изабран за председника.
 9. Al Šešelj je objasnio zašto napada više Nikolića nego Vučića.Toma je ukrao mandate iz skupštine Vučić nije.
 10. Ključno je u suštini kolko je satana ustvari slab i nemoćan ako je čovek duhovno jak sa Duhom Svetim kao izvorom svoje snage.