Добро дошли на Живе Речи Утехе

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

Преузмите нашу апликацију на Google Play

Преузмите нашу апликацију на iTunes

 

Кратос

Члан
 • Content count

  7155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Кратос

 1. Znači bio je čovek samo je imao veću lobanju,bio je snažniji i slično.Nema nikakve evolucije onda niti je bilo kakav evolutivni predak,samo predak.
 2. Da pitam tebe pošto si ti bolje informisan.Da li je neandertalac čovek po svojim posebnim anatomskim karakeristikama?Da ili ne?
 3. Dobro ti si bar pošten da kažeš da nisu gledali a ovaj ćirilični siroma misli da jesu.
 4. Mož ti da smeješ kolko oćeš jer nemaš odgovor na te činjenice.Ne možeš naučnom metodom da testiraš nastanak bilo koje vrste poo TE.Jbga znam da ti to stvara kognitivnu disonancu i da sam ja skeptik veliki al imam pravo na to.
 5. Ako postoje geni u potonjoj vrst koje ima ta prethodna onda se može sa velikom dozom sigurnosti reći da je ta vrsta prenela gene,možda ne taj konkretan fosil ali neko njemu sličan iz iste vrste.
 6. Naučna teorija mora da prođe i naučni metod.TE i svom većem delu ne prolazi zbog same hipoteze o milionima godina da bi nastala nova vrsta.To nije moja definicija to je definicija nauke.
 7. Nisu ni oni. Po čemu se razlikuje od čoveka?Da li je bliži šimpanzi genetski od nas?Samo nemoj ono imao je manju veću lobanju jer ja sad mogu da ti dovedem 10 različitih čoveka sa različitom veličinom lobanje. Trava je niska,a i taj majmun i dalje hoda na sve četiri a to nije erekcija o kojoj teorija govori.Ne pravi se toša.
 8. I šta kažu geni tog neandertalca el on čovek ili je neka druga vrsta?
 9. Kad majmun doživi erekciju kičmenog stuba usled predatorske opasnosti u oblasti visokih trava.
 10. Bitna je jer bi to onda mogao da bude dokaz da je to biće imalo potomstvo.Ovako prc.Homeološki ,,dokaz,, je čista spekulacija.tvoje pravo da veruješ al nemoj da mi prodaješ to ovde kao neku naučnu činjenicu.
 11. Najn majne forumiše frojnde.Fosil ne može biti nikakav dokaz za evoluciju jer je iz njega nemoguće uzeti DNK.Znači duplo golo.Jedino što možeš da konstatuješ da je neko biće umrlo ili neka vrsta.Nema tu ni d od dokaza za evoluciju i tvrdnje teorije o postepenim promenama.
 12. Pa gde su ako nisu sa Njime?Oni su sveti jer su u Njemu.On ih čini svetim.Ništa drugo i ne može. Ako kažeš da je u eshatonu onda su i oni tamo. Boki nije sporno da je za nas eshaton budući događaj pitanje je da li je za Hrista.
 13. I prevečno grešni ava Rimski. Nemam ja neki definitivan stav po ovom pitanju,samo pokušavam da razumem avin teološki koncept.Sveti su živi za nas pravoslavne u svakom slučaju,da li dušom sa Bogom u Nebeskom Hramu da li u eshatološkoj tački tvorevine.
 14. Pitanje je da li sveti mogu učestvovati nakon smrti ili su dušom na nebu gde i dalje kao mi ovde na zemlji čekamo ili su Hristom već u toj krajnjoj tački sa slavom oboženog tela?
 15. Kraj istorije je eshaton,znači da ga je on obuhvatio i pre njegovog realnog dešavanja u tvorevini.Čitav svet je inkorporiran u Hristovom telu-tj ceo svet je Crkva.E sad iz te eshatološke tačke koja je integrisana u korporativno telo Hrista sveti se javljaju.O tome Đurović govori.
 16. Nestorijanci nisu verovali da je rođen Bog već samo mesija,pomazanik i zbog toga su Mariju nazivali hristorodicom.To je osuđeno kao jeres ali mi kada kažemo rođenje Hristovo pošto verujemo da je Hristos prevečni Očev Logos-Bog podrazumevamo rođenje Boga u telu,inkarnaciju Boga-ovaploćenje.