Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Goku

Члан
 • Content count

  1424
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Goku last won the day on Јануар 5

Goku had the most liked content!

О Goku

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан 06/15/79

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Бања Лука

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/goran.lolic

Recent Profile Visitors

11050 profile views
 1. Познајем човјека
 2. @ЏуманџиСтварно мислиш да се од њега има шта паметно (чути) прочитати?
 3. Зато што о себи мисли да је лузер, и да ће га други, самим тим што је ту сматрати лузером, и да ће се, ако ту не успије, само потврдити да је лузер јер му, ето чак ни такво нешто (за шта сматра да је посљедњи корак) не може помоћи. Укратко, јер (још) није (био) ријешио проблеме у својој глави. Не мора бити правило, говорим о конкретном случају. Поново: свака сличност са стварним особама је случајна. Превише вам рекох, без икакве потребе
 4. Ниси одговорио на питање три пута постављено Праштај на добронамјерном савјету и слободно га игнориши. Срећно у настојањима, шта год да покушаваш. Надам се да ћеш ускоро моћи да нас обавјетиш да је акција (шта год да јој је циљ) била успјешна. Свако добро.
 5. Чекај, сад, брате, да ли ти мене мало правиш блесавим? Јер ако правиш, не мораш, ја то знам довољно добро и сам без тебе. Да ли ти покушаваш да организујеш саборовање гдје би се неудате и неожењени упознавали ради брака? Најједноставније да или не? Води рачуна да повећи број форумаша, међу којима сам и сам, не зна какав је то модел оца Ивана који покушаваш да примјениш.
 6. Ја имам само 1000. Имаш ли можда неко мање луксузно скраћено издање које би се примјенило на мој проблем?
 7. Хајде да ја не будем Рајлахов адвокат (боље рећи адвокатов адвокат) али изгледа да јеси писао шпански. Јер и ја сам разумио исто као и Рајлах. Пише буквално ово: Ја не знам како то другачије протумачити него да се организује упознавање ради брака. И сад, Риле лијепо изнесе мишљење да то неће успјети, а ја додах лични примјер (а вјеруј, није ни мало лако оволико се оголти најприје пред самим собом а онда и пред широким интернетским аудиторијумом) због чега неће успјети. А сконтали смо да није успјело из овога Не мислим да је мој савјет злата вриједан, али је добронамјеран, као и Рилетов. Е, сад, ако смо те погрешно разумјели, боље рећи ако сам те ја погрешно разумио из овог написаног, опрости. Уосталом, како и Џу рече Па, сад, молим те потруди се да нам разјасниш како бисмо убдуће избјегли неспоразуме.
 8. А сад озбиљније, нека пољопривреда? Љешници, рецимо, то овдје код мене двојица зетова планирају да покрену.
 9. Може, ти инвестирај, остало препусти мени
 10. Људи, а посебно @Србендиловићу, да вам ја сад нешто кажем: Замислите лика у раним 30им, који је "црквен", а још уз то и благо интровертан (да не кажем благо ретардиран како би то рекао мој кум Боки), сингл а циљ му је породични живот. Друштво му се махом поженило и поудало па се слабије и излази. Пошто је "црквен", како рекосмо, волио би да има такву дјевојку, али баш са таквима има низ неуспјелих покушаја. Ни не помишља на неку ван цркве, да са неулазимо у разлоге (предбрачни секс као гијех, плус очигледан недостатак искуства, плус...). И још бонус: самопоуздање на ниском нивоу поткрепљено слаб(иј)им материјалним стањем и којекаквим породичниом проблемима. А опет, парадоксално, има нека велика очекивања (избирач, да не кажемо) од супротног пола. Ријечју: полу-Твртко Е, знате ли када би такав (а сада замислите тек такво женско) дошао (дошла) на неки организовани ивент у циљу брачног поредовања? Ја ћу вам рећи: никад! Ма не би га никаква молитва или шта друго натјерали на то (Свака сличност горе поменутог лика са стварним особама, поготово са постављачем овог поста је сасвим случајна ) Дакле, одмах у старту мислим да овако постављене ствари маше добар дио циљне групе (могуће да нисам у праву, али мислим да јесам). Мислим да би више успјеха имало организовање спид дејтинга за "нецрквену" омладину па онда полако радити на њиховом "оцрквењавању". Плус, знам (а вјерујем да знате и ви, на жалост није ријетка појава) за пропале бракове који су и настали из тежње да људи уђу у "црквени" брак, управо по сличном шаблону. Дакле, мој савјет: не нешто што у старту вуче на приморавање (боље рећи очекивање) да се мораш женит'/удават' ако се појавиш. Много је боље, опет по мени, организовати мање формална деружења при цркви (агапе, поклоничка путовања, књижевно-духовне вечери и слично), која ће окупити већи број људи и вјерујте да ће се ту спонтано родити нешто. (овакао кад кажем родити нешто испаде да мислим искључиво на дјецу , али мислим да сте сконтали на шта мислим ) јадиковања, а и препуцавања, каква примјетих на овој и сличним темама, мислим да не воде никуд.