Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Paradoksologija

МОДЕРАТОР ЖРУ
 • Број садржаја

  6261
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Days Won

  8

Paradoksologija last won the day on Мај 7

Paradoksologija had the most liked content!

О Paradoksologija

 • Ранг
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
 • Рођендан 04/13/82

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Beograd

Recent Profile Visitors

15882 profile views
 1. Мјок, то све егалитарно, прави сопствене сендвиче. Ја Холанђанки: "Како је невероватно леп и згодан овај твој колега!" Она мени "Аха, јесте. А како тек дели кућне послове и бригу о деци са женом! Диван је!"
 2. Naravno da ne govori. Ali potrebno je da neko ko kaže "žene ne mogu same, uvek zavise od muškaraca, finansijski, emotivno i u svakom smislu" potkrepi to argumentima, a ne obrnuto. Posebno kad to kaže pred forumom punim žena - neudatih, udatih, razvedenih - na koje se to ni izdaleka ne može primeniti. Za tebe su one slova na ekranu, pa valjda ni ne ulaze u tvoj uzorak - zašto onda moraju to stalno da čitaju? A kad bi svaka sopstvenom nezavisnošću "argumentovala" netačnost tvojih tvrdnji - onda bi valjda sve shvatile "lično". I posle ispada da žene manipulišu... Prvo, nije to baš tako jednostavna matematika. Nije fizička agresija prosta manifestacija testosterona, nekakva linearna funkcija. Potpuno bi bilo nesuvislo da neka žena ovde krene svaki dan da drobi da su "muškarci prosto nasilni prema slabijima, zato je bolje ne udavati se, to je tako, biologija, prosta matematika, y=f(x)". Jer znamo i tebe i Juanita i Mlađonija i Aurora i Rakića i veruma i Ćiriličara i sto drugih muškaraca za koje znamo da je nasilje nezamislivo. I nema potrebe svako od njih da argumentuje da nije tačna totalna i nepravedna generalizacija svih njih.
 3. Hm. Vidiš, ja imam neke emocije prema ljudima sa kojima razgovaram, koji god da je medij u pitanju. Jer su iza ekrana ljudi, koliko god ih slabo poznavali, a ne slova i brojevi. A nisam htela da te povredim. Ali bih pogledom iz aviona rekla da neka lična negativna iskustva učitavaš čitavom jednom polu. I da to ne valja ni za nas ovde ni za tebe tamo. Znači, sve ovo sa spiska predrasuda protiv muškaraca je tačno za sve muškarce? A problem je samo što neke žene te Istine nisu spremne da prihvate? Ja se sa ovim predrasudama ne slažem...
 4. Da pokušam malo drugačije: Muškarci su sebični, lenji, nezreli, neće da uđu u brak, nikad nisu spremni za decu, hoće da žive sa mamom koja će da ih mazi, pazi, kuva i sprema i pegla, ne pružaju nikakvu podršku, ignorišu partnerku, ljubomorni su, posesivni, i nasilni. Hoće da leže meze i rakijaju i gledaju utakmice i jedu čips i piju pivo dok žena apsolutno sve radi. Primete je na 5 minuta kad im je do seksa.* To je prosto činjenica života, naučno dokazana. Ko se ne slaže sa ovim, nije spreman da čuje Istinu. Ako neko misli da je žena koja ima ovakav stav prosto možda imala neka lična negativna iskustva sa muškarcima, ali da nije u redu da to generalizuje na čitav muški pol, taj neko napada njenu ličnost. Logično. ____ *NB: ne mislim ovo o muškarcima. Ali kad čujem mnoga iskustva žena oko mene, ovo bi mogla da bude realna generalizacija. Smatram da su takve generalizacije lenje i štetne za međuljudske odnose. I svakoj ženi koja tako generalizuje kažem da je bzvz da svoja lična iskustva učitava čitavom muškom polu.
 5. Realno, ja ne znam ništa o Grlizliju ni njegovoj ličnosti ni njegovim iskustvima u ovom svetu. Reći da sam mu napala ličnost zato što pretpostavljam da njegove izuzetno negativne generalizacije čitavog ženskog pola koje su potpuno neprimenjive na ogromnu većinu žena koje to ovde čitaju potiču iz njegovih ličnih problema, a ne realnog bivstvovanja i iskustva žena ovog foruma - čini mi se da ne stoji. Ali, Grizli, ako sam te povredila, oprosti.
 6. Pre bih rekla da je tvoja projekcija. Jer kad bih ja krenula da generalizujem iskustvo samo žena oko mene - samih, udatih ili razvedenih - ta generalizacija bi zvučala dijametralno suprotno od tvoje. Ali mi ne pada na pamet da to činim niti da je prenosim na sve muškarce na forumu, uključujući tebe.
 7. Џу блокира све који је сврстају у "ви" наспрам неког замишљеног "ми". Упозорење свима
 8. Очигледно је да нема везе ни са једном женом која активно пише на форуму, јер све раде, ниједна не зависи од мушкарца у сваком смислу, и свака би могла сама да преживи, а многе то већ и чине. Логично и рационално закључивање је да ти неке своје приче и искуства и проблеме учитаваш свим женама овог света.
 9. Ма ко се идентификовао са било ким? Чини ми се, само ви.
 10. И обратно, ваљда. Мени је нормално да девојка раскине са сваким коме мора да се правда на фору цицо мацо и игра глупе игре с њим.
 11. Своје личне проблеме боље да учитаваш неком другом уместо женама овог форума.
 12. Пре ће бити да ви патите од супротних предрасуда. Има свега, и ја прва свуда дробим да жене нису нужно никакви нежни анђели, али овај мим је глупост невиђена. И показује незрелу и себичну фантазију у нечијој глави.
 13. Ево, покушавам да замислим реално ту глупост са мима - шта, она урла "доста ми је свега, узми једном сам своје пиво и чипс!" и разбије тањир?
 14. Ваљда се подразумева да сматрамо да није у реду урлати, разбијати тањире, и трошити немилице кућни буџет, посебно ако му се не доприноси. Али све укупно делује тотално нереално и смешно.
 15. Нико не може да "заслужи насиље". Нужна самоодбрана није насиље.
×