Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Paradoksologija

МОДЕРАТОР ЖРУ
 • Content count

  6111
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Paradoksologija last won the day on Мај 7

Paradoksologija had the most liked content!

О Paradoksologija

 • Ранг
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
 • Рођендан 04/13/82

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Beograd

Recent Profile Visitors

15537 profile views
 1. Мене су родитељи добили са 40 година, ја прво дете са 24. Толико тога је индивидуално да су у принципу генерализације ГЕНЕРАЛНО бескорисне.
 2. Можда је романтика била кратак шум у непрекинутој традицији проводаџисања
 3. Не знам, мени је ово аналогно са следећим: Разумемо механизам по коме насилник одлепи кад изгуби контролу над жртвом. Разумемо да је жртва под шест пута већим ризиком да буде убијена непосредно након што напусти насилника. Разумемо да су неки људи спремни и да убију друго људско биће ако му не могу имати приступ. И онда кажемо за једну конкретну жртву: можда не би била убијена да га није оставила. Па није логично.
 4. Не, мени је код њега збиља проблематично неупитно давање детета на виђање неком ко је по њему спреман и да га убије. То је исто оно проблематично подилажење насиљу које нас трује на свим нивоима, од породице преко школе до навијача и хулигана. То "ако им не дате шта желе пребиће или убиће" је сулудо и опасно размишљање и имамо обавезу да му се супротставимо.
 5. Ок, нека и разумемо Медејин комплекс. Применимо онда Соломонову пресуду на сваког родитеља, ма ког пола, који је пре спреман да дете убије него да га препусти другоме.
 6. Далеко је битније предузети све да се то спречи. А напамет приписивати разумљиве и људске мотиве сиротом детеубици само води томе да сваки насилник и потенцијални убица унапред себе оправда.
 7. Мене уопште не занима да разумем зашто би родитељ убио дете. Занима ме да институцијама које финансирам порезима први приоритет буде физичка безбедност оних који су угрожени насиљем, па макар доказано опасни насилници месецима и годинама не видели децу, без обзира на њихов пол. Ваљда ме то чини агресивном феминисткињом.
 8. "Традиционалне вредности" су разна наша учитавања у прошлост, било романтизована, било осуђивачка. По ономе што чујем од људи одраслих у селима и прича из живота њихових предака, нико није глорификовао насиље, али је оно било приватна ствар домаћина - могло је људима бити жао неке жене што је урнише муж, али било би неприлично да му неко са стране то и замери, а камо ли се умеша. И јесте било део општих схватања да жена некако припада мужу.
 9. Крива је ако оде или пријави па је зато убије, провоцирала, хтела децу да му узме, крива је ако не оде и не пријави, каква је то мајка која не штити своју децу...
 10. Моје неко лично ничим поткрепљено контање је да је ЈП II овде учинио уступак јер никако није желео да озваничи виђења у Међугорју, па да умири страсти.
 11. Данас чујем од жене која ради у једном цср у мањем граду како се данима закључавају јер их нападају и прете им насилници које су напустиле жене. Немају никакво обезбеђење. А некако испадне да су ипак за све криве - те жене. Полудели насилници, каже, јер су изгубили контролу, "много се оснажиле жене па почеле да пријављују насиље, чак и затуцане сељанке", цитирам. Комшиница која се од насилника покупила у Аустралију пре пар деценија, па се сад вратила, прича како је одлучила да емигрира. Кад је звала полицију још лежећи у својој крви, питали су је цинично "Па је л' те убио? Зови кад те убије". Тад је, каже, схватила да нема њој као жени будућности у Србији. Толико је ствари од којих ми је физички мука ових дана.
 12. Озбиљно, Сезана и Монеа нападали традиционалисти само тако, као атак на праву уметност, јер зна се шта је уметност...
 13. Баш рецимо ови импресионисти које Аурор дели
 14. И зато је скроз ок? А свако ко би хтео да људи не цркавају од глади и лечивих болести је на корак од слања људи у гулаге?!
 15. Или тролујеш или си стварно један од оних који ће постмодернизам учитати и у роман 18 века, само ако није довољно ригидан у форми, реалистичан у изразу, јасан у значењу и само без таласања - зна се шта је Истина!