Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Juanito

Члан
 • Content count

  10193
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Juanito last won the day on Март 13

Juanito had the most liked content!

О Juanito

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

13021 profile views
 1. Ноћас не, морам да прегледам 80 студентских web апликација (жасу, брате) и имам још један дедлајн у петак. Следеће седмице сам слободнији... Јесу ли беше избори ове недеље?
 2. Па то, њих да мењамо твојом апликацијом. Поузданије је.
 3. Ево примера: if (BehavesBadly(this.Government)) { MyHollyGuns.Destroy(this.Government); }
 4. Домаћи за тебе за сутра: апликација прима предлоге закона у форми исказа логике првог реда и провера да ли су контрадикторни са америчким уставом који је такође скуп логичких исказа. Време сад!
 5. Извештаваш о убиствима почињена дроновима - цензура, бато, превише насилан садржај! Пошаљеш дронове да убијају - Нобелова награда за мир.
 6. Знао сам одмах да су муљатори, Дракула се два пута потписао.
 7. Имам другарицу из Јужне Африке која тренутно живи и ради у Бурундију, у овој компанији (или шта је већ формално) коју води једна америчка породица: http://www.longmilescoffeeproject.com Прелистајте сајт, занимљива је прича скроз. Елем, та другарица каже: ”Немој да шаљеш паре ако хоћеш да помогнеш људима у Африци. Ем покраду локални политичари, ем то вређа људе. Они неће помоћ, хоће да раде. Ако хоћеш да помогнеш, уложи новац у бизнис и отвори радна места или научи људе како да покрену бизнис који желе.” А у том смислу је јако занимљиво послушати шта овај чика има да каже (качио сам већ на некој другој теми):
 8. Рекао бих да јесте. То му дође ваљда инструментал. ”Чиме је говорила? Језиком.” Граматика се бави само синтаксом. Говорити кромпиром је граматички исправно и мозак то препознаје као исправну конструкцију српског језика иако нема значење. Е сад, да ли је то семантички исправно? Мислим да и то јесте. Говоримо језиком органом, али такође говоримо језиком алатом. Други начин је да кажемо је ”говорила користећи језик”, али то звучи мало превише бирократски. Мислим да може и ”говорила је на језику”.
 9. Поштовање свакако. То што је неко сиромашан, не значи да није 100% човек, можда и бољи од свих нас. Али не могу да не приметим да разни професионални душебрижници заправо само привидно ”поштују” сиромашне, а у ствари их најгоре понижавају. Јер професионални душебрижници сиромашне виде као такве фундаментално, скоро по некаквој природи. То није стање у коме се тај иначе потпуни човек налази и из кога може да изађе, то је по њима непороменљива судбина тог човека. Чини се као да професионални душебрижници заправо не желе ствари које заиста могу да искорене сиромаштво јер су им сиромашни неопходни да би они имали некоме да помажу. Попут родитеља који не желе да пусте дете да одрасте и постане самостално јер не могу да се помире да више нису потребни (као старатељи, не као вољени људи). Поред тога, будимо реални, не можемо ми осећати свачије страдање осим ако није неко у нашој непосредној близини. У супротном бисмо пукли. Једва и своје (унутрашње) муке носим...
 10. Не знам ја ништа. Само чекам да на селедећем СНС митингу чујемо: "САМО ВУЧИЋ ЧИТА ИСТОРИЈУ!!! ОСТАЛИ СУ МРСОМУДИ!!!"
 11. Свуда је потпуно друга прича - здравство је регулисано 100%. Ако имаш неки пример где ово функционише, рад сам да чујем. То би било прилично блиско идеји ваучера за образовање. Из мог искуства је немогуће да се бирократе задовоље улогом обичних благајника. Они увек имају некакве "идеје", "планове", "реформе"... 99% политичара су или чисти лопови и битанге или ликови са разним "идејама", а најчешће су некаква патолошка мешавина и једног и другог.