Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Џуманџи

Члан
 • Content count

  4817
 • Joined

 • Last visited

О Џуманџи

 • Ранг
  ❤ ♡ ❤ ♡ ❤ ♡ ❤
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Женско

Recent Profile Visitors

49259 profile views
 1. Али ја не очекујем одговоре, само волим да се питамо Зато сам за основу и узела Мт и тему поставила у "Црква и личност"
 2. Начин постојања. Рајлаху сам одг. претходној страни
 3. Фора је само у "али" Нпр. што је мени било посебно интересантно је оно што је Кратос (ваљда) написао: Бог нас воли, али има услов - морамо прихватити Његовог Сина (тако нешто), што је занимљиво јер смо Га рокнули, апостоли се разбежали, Петар се и одрекао итд, итд. Значи, уопште се не ради о одржавању односа по сваку цену, није Христос тапшао фарисеје и књижевнике по раменима, лол. Друго, смрт је управо страшна јер јесте прекид односа, овде ме само занима како се поткрада оно "али (ми смо ____, они су ____, ..." и тсл
 4. Љубав као став, или емотивна везаност? Зато што је заповест "будите савршени као Отац ваш небески", то је неостварив циљ и овде је само питање шта ми из тог императива црпимо, да ли треба да желимо да Грга гори у паклу због убиства или јок. + имамо и овакве термине као што си овде навео.
 5. Не знам како да објасним да "љубав као став" није синоним за "однос" (породични, пријатељски, романтични...), а сам си лепо одговорио (болд). 'Начи нема онога: "да, хришћанин сам, али они су: муслимани, непријатљи, Амери, црнци, Роми, Звездаши, _______ (уписати по жељи), куну ме и проклињу"... Драго ми је да се слажеш, то ти је паметно.
 6. Опет хипотетички ликови. Имаш ти неку хипотезу, ил' а-а?
 7. Да бих на било шта одговорила морамо да разјаснимо неке ствари: да ли прво долази љубав на, или је на последњој лествици савршенства? Условљеност није никакав проблем за ступање у било који однос (man gotta start sumwhere ), то је нормално за однос, па је питање зашто љубављу називамо нешто што није љубав, него тек треба да постане? Е, то је смисао ове теме.
 8. Тебра... Ја сам појаснила питање "љубав као став" стиховима из Мт. Када каже "љубите непријатеље своје" не налаже да се емотивно вежеш за свог мучитеља-киднапера, то је посебан синдром. Не следи да се из истог става према свима развија лепа љубавна прича. 'Начи, ајде поново. П.С. Не интересују ме хипотетичке ситуације, као што си подмукло-адвокацки покушао да ми учиташ користећи то што сам у журби!
 9. Највише ми говори о људској тенденцији да врда Питање је ектремно јасно и концизно, за разлику од оне "зашто се не стидите Христа" где се учитало све немогуће и могуће. И да ме манеш са Џеја у "Црква и личност"
 10. Немој, за за двајесдве* стране сам један конкретан одговор искамчила, значи мојне.
 11. Не мислим да је одједном постала, већ:
 12. Дакле, решили смо: свака врлина или добро дело могу да се искористе за самодовољност, па како је онда љубав постала условна? Едит: "на дар сте добили, на дар и дајите". So...?