Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

 en-play-badge.png

itunes-logo.jpg

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Џуманџи

Члан
 • Content count

  4690
 • Joined

 • Last visited

О Џуманџи

 • Ранг
  ❤ ♡ ❤ ♡ ❤ ♡ ❤

Profile Information

 • Пол :
  Женско

Recent Profile Visitors

47241 profile views
 1. Исто к'о 'ршћанство? Види се по писању шта ти, као 'неутралац', подразумеваш под женама (особе женског пола у двадесетим, тридесетим и евентуално четрдесетим) е, зато феминизам не може обухватити Сосу, конташ?
 2. Али, који "ми"? Ми смо форумаши који ћаскају на теми. И после ове теме више не контам шта је то генерално о женама на нашем подручју. (Осим да јесу и нису феминисткиње )
 3. Видиш ово и смучи ти се живот на два нивоа... :/
 4. Лол, ја знам само једну која се није одрекла у корист брата (мамина пријатељица, спор у току ). Ја ипак сматрам да јесте битно шта друштво мисли баш из разлога што се то директно рефлектује на породицу и обрнуто. Кад се о нечему не говори као о релевантном, онда то као и да тога нема. Рецимо, овде у просеку на сваке 2-3 недеље имамо тему о гејевима. Ал' оно, нек' оне grow a pair и то је то; зна се шта су (како се то каже -) ...реални проблеми кад су жене у Србији у питању.
 5. + би требало налепити извор- линк, да не буде проблема: http://www.seminarski-diplomski.co.rs/RELIGIJA/Da-li-se-hiriscanin-treba-baviti-politikom.html Иначе, да приложим и ја један занимљив текст: (I deo) http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:280092-Азил-пред-олтаром
 6. Добро, небитно, а шта са ТЕ? Чини ми се да се не бави метафизиком. Или, хајмо о томе шта је метафизика да би коначно ( ) макар описали јерес.
 7. Кад си већ ту, де, преименуј ми ово у "Православни и политика", можда то привуче већу пажњу.
 8. - Атеизам је одбијање веровања у постојање божанства, а материјализам филозофски правац, чему ова коса црта између? - како атеизам може бити јерес када нема никаквог учења о било каквом богу (а и како би имао када је у питању лични став)? Нпр. не могу конципирати учење о лаковима за очи јер они не постоје и једино што могу да кажем је - не постоје. - Какве везе ова реченица има са научном теоријом?
 9. Што се мене тиче - довољно је да дефинишемо јерес, одредимо на основу чега је ТЕ јерес и то би било довољно.
 10. Како се екпериментално може утврдити, на основу основе која је у информацијама да се премудро ствара природа и човек? Којим методама?
 11. Које су методе креационистичке? И ако подаци који се добијају кроз поменуте могу да указују на "принципе стварања по Богу" (шта год то значило), зар из тога не следи да се Божје деловање (стварање) може проверити и зар то онда заиста није "јерес материјализма и натурализма"?
 12. Одавно се каним отворити тему на ову тему. Да ли је човек zoon politikon? Да цитирам Остоју Симетића: Шта то значи? Зашто су битни закони? Зашто је (ако је) битно бити политичан ? Дакле, тема за ћаскање - your thoughts on this (и слободно проширите).
 13. Занима ме да ли сваки члан може да поставља на http://pouke.org/forum/index/1346440445/поучни/ и да ли се претходно ти текстови прегледају од стране админ тима? Како то уопште функционише? Хвала.
 14. ...Можда су ти само ружне квачице.