Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

verum est in beer

ГЛОБАЛНИ МОДЕРАТОР
 • Content count

  7261
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

verum est in beer last won the day on Јун 9 2015

verum est in beer had the most liked content!

7 Followers

О verum est in beer

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Recent Profile Visitors

35846 profile views
 1. Само замишљам наше како улажу у било шта.
 2. Мож да бидне, али не мора да значи. Православље није монаштво. Ето један "мали" део, а који је и те како велики, где се у Писму "каже" " А овај се род изгони само молитвом и постом. " Мт. 17:21. То "постом" је касније убачено, значи да је велика подвала. Ми нисмо монаси, нити треба да будемо. Монаштво није православље, оно је само један део.
 3. Владике су их на жалост створили, баш зато што немају времена за народ, већ за себе, па су им ти зомбији и потребни.
 4. Не, он чека да сви ови "једино-прави-православни" оснују своје цркве, па ће за њега остати ова наша. Он ти је као пољопривредна машина, одваја жито од кукоља, а онда после када спреми слављеничко органско жито, има у сласт сви да га поједемо.
 5. Када си већ поменуо житија и подвиге. Када би одузели монахе и владаре, колико у житијима има "ситне бораније", тј људи из света? Некако ми се чини да је онда православље само за аскете и политичке прваке, а то се некако не уклапа. Нити су апостоли забрањивали да се млади воледу, нити су терали људе да буду вегани. Ми тотално машимо суштину, гладујемо, а једемо брата свога; бирамо формалности, а не љубав Божију; видимо трунку у оку брата, ситнице нам сметају, бавимо се небитним стварима, а Христа ни да поменемо, ни да га се сетимо... Опет понављам, мислим да је велики утицај монаштва у православљу, који је тотално беспотребан за веру и за човека у свету. Свака њима част, нико им не умањује њихову велику улогу, али...
 6. Зар законом није забрањено да се води кампања, док се не распишу избори?
 7. Баш ме чуди. Али је и он мало нестрпљив. Прво да се подмире Звезда и Партизан, да нам се земља изгради... биће времена за филмове. До тада телефоне у руке, да лечимо децу СМС порукама. Што би давали паре за тај филм, када ми као народ имамо амнезију, ми смо се први одрекли наших жртава, па како да се онда дају паре за нешто, зашта народ није заинтересован. Требало би од основних школа кренути са едукацијом, као што то раде најбољи у томе, а то су Јевреји.
 8. Када ћемо моћи да видимо ел. издање?
 9. Не подржавам наравно, али мислим да је потпао под притисак навијача, иако то као искусан тренер није требао. Што значи да је навијачима успела тактика и да су на крају добили текму. Али добро, зна се да су гробари познати као Калимеро. Нису можда требали тако, али, све је у спорту дозвољено ради победе. Нису прекршили правила, пошто Звезда није кажњена, једино су испали некоректни, када би се дубље гледало.
 10. Мало си контрадикторан, прво кажеш да је везан за традицију, а онда кажеш да је то календар стар од пре Христа. Да ли нас сматраш за старе римљане или...?
 11. Срећа је да има посао. Ово је леп пример како човек увек може да постигне оно што жели, али није пример што се тиче запослења. Србија је пуна доктора наука, академских грађана, занатлија... који су незапослени. Чак и на форуму имамо људе који би сваки дан могли да попуњавају ступце наших новина. Колико год сурово звучало, али он са својом платом у ГЧ, има већу плату од многих људи у земљи Србији. Овим не умањујем његов успех, чак напротив, али се овде у сваком новинском чланку потенцира посао, а не то што је урадио велику ствар, првенствено за себе. Ово причам из чистог разлога, што имамо нпр врхунске хирурге, а деца нам се лече смс-ом. Када би сви радили и зарађивали од свога рада, свима би било боље. Иначе, међу последњима смо што се тиче академских грађана (иако ми та реч одвратно звучи), тј мали број људи код нас завршава факултете, иако имамо брдо и приватних. А са друге стране смо и међу последњима што се тиче села. У сваком случају смо међу последњима, како год да окренеш. Ту никако да нам проради познати српски инат. Не знам зашто сам вам ово написао, али не може да шкоди.
 12. Гледао сам и ја на телевизору да су Руси били тешки неверници, исто као и ми. Али ти запео за традицију па то ти је. Традиција и вера су небо и земља. Када будеш схватао ствари из вере, а не из традиције, биће ти много лепше.
 13. Људи, Срби, не знам чему толико небитних ствари. Прво, ако не верујете, питајте било ког ауторитета из хришћанског света (ако коза лаже, рог не лаже) . Ем што Христос није рођен 25 децембра, већ што није рођен ни те године,тј пре 2016 година. Али то је тотално небитно. Важно је да верујемо да је Христос био и васкрсао, календар је будалаштина. Нити св. Илија долази баш у његов дан, нити се за мртве молимо само за задушнице. Ми смо велики лицемери, рачунамо у свакодневном животу време по "новом", али нам смета што се помишља да Црква пређе на нови календар. То су све глупости, народ се плаши са неким екуменизмом и осталим глупостима, а држимо се јулијанског календара, који не само што је био "зли римљанин", већ је био и неверник. Да ли икада седнете и размислите мало? Да ли је Христос распет сваке године другог датума? Које се ту рачунање држи? То је неки 10-ти календар? Дајте људи, уозбиљите се мало.
 14. Прво чији је то календар? Православни сигурно није. И они славе 25 децембра Божић. И нико није мењао дан Христовог рођења, пошто он није био рођен 25 децембра. И три пута си поменуо традицију и обичаје. То је највећи проблем код нас, све сводимо на традицију и обичаје, а вере нигде нема.