Добро дошли на Живе Речи Утехе

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

Преузмите нашу апликацију на Google Play

Преузмите нашу апликацију на iTunes

 

verum est in beer

ГЛОБАЛНИ МОДЕРАТОР
 • Content count

  7255
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

7 Followers

О verum est in beer

 • Ранг
  Инвентар форума

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Recent Profile Visitors

35714 profile views
 1. Зар законом није забрањено да се води кампања, док се не распишу избори?
 2. Баш ме чуди. Али је и он мало нестрпљив. Прво да се подмире Звезда и Партизан, да нам се земља изгради... биће времена за филмове. До тада телефоне у руке, да лечимо децу СМС порукама. Што би давали паре за тај филм, када ми као народ имамо амнезију, ми смо се први одрекли наших жртава, па како да се онда дају паре за нешто, зашта народ није заинтересован. Требало би од основних школа кренути са едукацијом, као што то раде најбољи у томе, а то су Јевреји.
 3. Када ћемо моћи да видимо ел. издање?
 4. Не подржавам наравно, али мислим да је потпао под притисак навијача, иако то као искусан тренер није требао. Што значи да је навијачима успела тактика и да су на крају добили текму. Али добро, зна се да су гробари познати као Калимеро. Нису можда требали тако, али, све је у спорту дозвољено ради победе. Нису прекршили правила, пошто Звезда није кажњена, једино су испали некоректни, када би се дубље гледало.
 5. Мало си контрадикторан, прво кажеш да је везан за традицију, а онда кажеш да је то календар стар од пре Христа. Да ли нас сматраш за старе римљане или...?
 6. Срећа је да има посао. Ово је леп пример како човек увек може да постигне оно што жели, али није пример што се тиче запослења. Србија је пуна доктора наука, академских грађана, занатлија... који су незапослени. Чак и на форуму имамо људе који би сваки дан могли да попуњавају ступце наших новина. Колико год сурово звучало, али он са својом платом у ГЧ, има већу плату од многих људи у земљи Србији. Овим не умањујем његов успех, чак напротив, али се овде у сваком новинском чланку потенцира посао, а не то што је урадио велику ствар, првенствено за себе. Ово причам из чистог разлога, што имамо нпр врхунске хирурге, а деца нам се лече смс-ом. Када би сви радили и зарађивали од свога рада, свима би било боље. Иначе, међу последњима смо што се тиче академских грађана (иако ми та реч одвратно звучи), тј мали број људи код нас завршава факултете, иако имамо брдо и приватних. А са друге стране смо и међу последњима што се тиче села. У сваком случају смо међу последњима, како год да окренеш. Ту никако да нам проради познати српски инат. Не знам зашто сам вам ово написао, али не може да шкоди.
 7. Гледао сам и ја на телевизору да су Руси били тешки неверници, исто као и ми. Али ти запео за традицију па то ти је. Традиција и вера су небо и земља. Када будеш схватао ствари из вере, а не из традиције, биће ти много лепше.
 8. Људи, Срби, не знам чему толико небитних ствари. Прво, ако не верујете, питајте било ког ауторитета из хришћанског света (ако коза лаже, рог не лаже) . Ем што Христос није рођен 25 децембра, већ што није рођен ни те године,тј пре 2016 година. Али то је тотално небитно. Важно је да верујемо да је Христос био и васкрсао, календар је будалаштина. Нити св. Илија долази баш у његов дан, нити се за мртве молимо само за задушнице. Ми смо велики лицемери, рачунамо у свакодневном животу време по "новом", али нам смета што се помишља да Црква пређе на нови календар. То су све глупости, народ се плаши са неким екуменизмом и осталим глупостима, а држимо се јулијанског календара, који не само што је био "зли римљанин", већ је био и неверник. Да ли икада седнете и размислите мало? Да ли је Христос распет сваке године другог датума? Које се ту рачунање држи? То је неки 10-ти календар? Дајте људи, уозбиљите се мало.
 9. Прво чији је то календар? Православни сигурно није. И они славе 25 децембра Божић. И нико није мењао дан Христовог рођења, пошто он није био рођен 25 децембра. И три пута си поменуо традицију и обичаје. То је највећи проблем код нас, све сводимо на традицију и обичаје, а вере нигде нема.
 10. Али исто тако би могли рећи и за славу, Божић... Није толико у обележавању НГ, већ у Хришћанском смислу који смо му доделили. Исто тако у овим поукама видим једну педагошку црту, а то је да смо се одаљили и од те Хришћанске символике, тј. код нас паганизам једноставно није изашао из народа. Колико год тим обележавањима да покушавамо да додамо Хришћанску црту, она се једноставно не одржава. Што се види из тога да за празнике имамо 1 до 2% становништва у црквама, где се више даје небитним стварима на значају, него оним којима би требало. Народ треба едуковати стално, да почну мало да размишљају, а и да знају о својој вери. Ја сам увек имао теорију за НГ, пошто је тада и обрезање Христово, да то има значење у томе да су код Јевреја, тек после обрезања они сматрани да су "чланови заједнице", а то је таман после 7 дана од рођења, када "случајно" пада и Христово обрезање и када пада рачунање, тј почетак нове године.
 11. Да ли се дрозираш добри човече? То је била шала, коју очигледно једино ти ниси скапирао.
 12. Мислим да је било доста прича о грудима. Коме је до груди, имају друге начине да дођу до истих. Зар скоро свака тема мора да се спамује са небитним стварима. А наша драга парадоксологија није мислила ништа лоше. Ако већ хоћемо, хтела је и више него добро нашем о. Зорану, пошто је он више потпао под онај римокатолички виц "Умро мушкарац, после пар месеци и његова супруга. Дошла она у рај и тражи свог мужа. Тражи га, распитује се код анђела и на крају га нађе. Сва срећна, залеће се она ка свом драгом, а он је мртав ладан сачека и каже јој "рекли смо, док нас смрт не растави". Ипак мислим да је наша сестра имала православну есхатологију на уму. Где је ипак имала на уму да има једна непознаница код нас, а то је да и мимо тога што ћемо васкрснути, то не значи да нас жене не могу дефинитивно уцмекати тамо. Зато је због његовог добра, то и рекла. А и искрено, слика је била мало расистичка, где је представио џуманџи као азијаткињу, а то овде није допуштено. А сада, што би рекао Слоба или ти од милоште Цоби: сви на своје радне задатке. Ко буде постављао такве слике, сваки пост ће бити брисан, а ако буде упоран, биће стављен мало на хлађење.
 13. Ово није смешно. Знам да ниси верник, али знам да си човек. Зато будимо хумани, помозимо онима којима је помоћ потребна.
 14. Ццц, шта ти је моћ медија и представљање онога чега нема. Ово нема везе са везом и са прославом Бадњег дана. Сви знамо да је тог дана нестало струје у центру града и да је самим тим и грејање престало да ради. Председник је као што и доликује, пошто је председник свих људи, отишао и одсекао дрво, да би загрејао председништво, што видимо из прве слике. Затим је, као што се види на другој слици, урадио оно што пише у светским уџбеницима о спашавању када је веома хладно, тј рекао је да се сви запослени скупе и да буду један до другога, да би се загрејали ефикасном методом тело о тело. На трећој слици видимо да је јуначки изашао из круга "тело о тело" и последњим атомима снаге успео да запали шибицу, која је запалила свећу, а то са свећом је покупио када је био код Ескима, где они само са свећом греју игло, а када су се мало загрејали и када је скупио довољно снаге, онда је запалио и ону цепаницу, коју злонамерни представљају као бадњак. На четвртој слици се види да је већ почело људима да буде топло, а и око срца. А пета слика представља сећање на младост, где је као млад радио поштен посао и где су после његовог одлично обављеног посла, сви љубили крст свештенику.
 15. Свима који славе, а и онима који не славе (у нади да ће и они поверовати и почети да славе), желим срећан и Богом благословен Божић, да вам Богомладенац Христос свима подари свако добро, да сте живи, здрави и весели на многаја и благаја љета. Христос се роди!