Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Ћириличар

Члан
 • Број садржаја

  6486
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Ћириличар

 • Ранг
  Инвентар форума
 • Рођендан 04/01/78

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Recent Profile Visitors

21717 profile views
 1. Били би засигурно подијељени као и ми данас, али би сви до једног жељели да Срби постану "дио европске породице народа" - што је подложно тумачењу да ли то значи строго улазак у ЕУ или само културну идентификацију са Европом и прихватање њених тековина ( значи сукоб ДС-ДСС ономад ). Погледајмо нпр. Саву Текелију, Доситеја Обрадовића, Вука Караџића и краља Петра који су итекако били културно оријентисани Европи, Француској, Њемачкој и Бечу прије свега. Они сигурно не би жељели да се одвајамо од земаља ЕУ на културном нивоу, а сами су доказ како културно богаћење може ићи у оба правца ( краљ Петар је код нас довео по први пут савремени начин владања гдје се он као краљ није превише мијешао у рад Скупштине и пустио је Србију да буде заиста демократска земља - што је донио из Француске; а са друге стране Вук је своје збирке народних прича и пјесми "пласирао" у Европу преко Гетеа и браће Грим што је било толико успјешно да данас су Ивица и Марица као и Пепељуга једне од најпознатијих свјетских бајки - а наше су ). Свети Сава и Лазар ту сувишни јер су они људи неког другог времена, потпуно другачијег од данашњег. Ту само се оставља питање - шта је нужно постићи како бисмо (п)остали дио Европе? Онда је питање и које Европе - западне или источне?
 2. Па мислим да је очигледно из мог писања како је то "глупа порука". Јасно ти је, макар на подсвјесном нивоу, само смањи емотивни доживљај. Порука је "препустите се бесловесности". СИмпл ез дет.
 3. @Paradoksologija Ово је предобро ( ал озбиљно ):
 4. Мислим да је управо у томе и била ( глупа ) поента представе. "Препустите се својој беслвоесности". Мислим, могло се то рећи у мање од 24 сата, али Боже мој... Мора и докона буржоазија нешто да ради.
 5. ШТА ОВА ЗГОДНА ЉЕПОТИЦА ЖЕЛИ ДА ЗАБОРАВИТЕ О СЈЕВЕРНОЈ КОРЕЈИ ( 18+ ) Сјеверна Кореја је прва, без провокације или било каквог разлога, а уз подршку Кине и СССР-а, напала Јужну Кореју која је била амерички савезник, а након рата је успостављен диктаторски режим који својим "грађанима" ускраћује најосновнија људска права, регрутује скоро читаво становништво у војску ( Сјеверна Кореја има више активних војника од Русије ) и стално звецка оружјем против Сеула јер јој Кина држи леђа. Амерички ратни злочини нису никакав аргумент нити оправдање за подршку таквог диктаторског режима, поготово не јер аргумент "Сјеверна Кореја жели нуклеарке како би се одбранила од могућег напада" не важи пошто Сјеверна Кореја ужива заштиту друге нуклеарне силе - Кине. Поврх тога, САД као и остатак западних земаља редовно шаљу хуманитарну помоћ у Сјеверну Кореју, без обзира на постављене санкције од стране истих тих земаља, али Пјонгјанг само узме ту помоћ за себе, док народ гладује или покушава да се прехрани са пољопривредном технологијом од прије пар стотина година, јер је њена власт затворила читаву земљу наспрам остатка свијета како би се једна породица и клика окупљена око ње одржала на власти у свом феудалном посједу. Лицемјерно је подржавати слободу једне државе а ћутати о неслободи њеног народа који јој робује.
 6. А ово је аргумент... како? Исто се примјењује и на ове момке. Нису савршени ( миссим, вид овог жутог... к'о из Аушвица да је изашао ) и њихова голотиња је нешто друго од оне на коју смо већ навикли. Просто су обузети својом приземном страном. Никакве кованице попут "ландаризма" не мијењају то да је у питању приказ нечега приземног у људима, чега се или плашимо или гнушамо или што исмијавамо. Заправо, "ландаризам" је савршена ријеч. Представа као да нам поручује да се сви препустимо ландаризму као отпор западном рационализму. Хеј, има неку поруку. Глупу, али опет, поруку. А вид ти ово, ову глупост од величања криминала, наркоманије, бахатости... ма бјежи болан, каква умјетност, метал и остала папазјанија, то ни У од умјетности виђело није:
 7. -Разумно је да желимо ЛЕбенсраум за Дојченфолк. Разумнно је да за наше предвиђене планове морамо освојитии и поробити неке СЛовене. Разумно је да то друштво устројимо на принципу национализма и расизма као и на доминацији јаких. Разумно је да стога да су комунисти потпуна супротност од нас јер желе једнакост свих. Разумно је да ће до сукоба некад доћи и да ће тај сукоб бити на живот или смрт. Разумно је да их онда ударимо када се најмање надају. Разумно је стога, пошто је напад почео, да је ово борба на живот и смрт и да свако одступање представља уступак бољшевизму и нашој пропасти. Не смијемо им ни педља препустити - РАЗУМНО ЈЕ. -Али мајн фјурер, ако се пофучемо до Кијева, моћи ћемо га бранити боље и више им губитака нанијети... -Али то их неће уништити, оно што ће их уништити је само напад и дубље продирање у Русију. Разумно је да бољшевике можемо само истријебити као их освојимо, а не ако се повучемо. ... Видиш да има, јер рационалност се зна фетишизовати толико да се од формалне логике ( несвјесно потпомогнуте одређеним осјећајима наравно ) не може видјети шта мудро. Интелигенција, памет, знање није исто што и мудрост, тј. оно што је рационално није уједно и прагматично.
 8. "Никакве звездице лажне слободе, само Коловрат до победе!":

   

 9. Полако са пројекцијом, нисмо у биоскопу.
 10. Ох не, управо због тога што је рационално заводио ред изгубио је рат. Шта му је требао рат са СССР-ом? Подијелили су Европу, Стаљин му је вјеровао к'о слијепац, остала само Енглеска да искрвари и клекне након пар година... Али морао је завести ред и уништити црвену пријетњу, по сваку цијену. Нема смисла ако се она не уклони јер су им идеологије рационално дијаметрално супротне и саме по себи хоће да униште једна другу. Зато је наређивао генералима да не смију се предавати и да не смију се ни педља повући, чак упркос прагматичним приједлозима својих генерала ( примјети да рационално не значи увијек и прагматично и корисно ). А опет и при томе Нијемци су изгубили укупно 6 милиона војника. Ситна боранија колико су други погубили. Дојче квалитет. Развале пола свијета, економски, људски и психички, дигну се након 10-20 година од тога и поново шенлуче. Ааа, па управо то што ја их никад нисам гледао као рационалне него као емотивне "мух традишн" двераше. Пратио сам седам дана једног алтрајташа у паузама и слушао шта прича - ни р од рационалности. Прост трибализам и "не дирај моје стадо!" менталитет. Нисам могао више слушати булшит на исту тему дуже од тога...
 11. Не знам, не бих рекао да је баш тако. Није свака голотиња "продавање производа" као што ни свака еротика није порнографија ( занимљив случај из САД-а, сјећам се са предавања, када се један судија бавио проблемом шта представља порнографију а шта еротику, мудро је поступио и одбио да је унапријед дефинише него је рекао:"Препознаћу када видим" ), тако ни ова представа не користи исту голотињу као и капитализам. Ако боље погледаш видјећеш да су манекенке са насловница увијек нашминкане, савршене, симетричне, ма све по ПС-у и никада немају почупану косу, све је на своме мјесту; а са друге стране ове је управо супротно на сликама. Дакле, показује се друга страна голотиње, што Илић или онај други текст рече, не користи се у еротске или порнографске сврхе, него је "људскија". Дјевојке не позирају, не пуће се, не праве оне заводничке лисичје погледе, него су потпуно "избезумљене". Двије крајности исте ствари, једна се користи у рационалне сврхе на рационалан начин, а друга је отјелотворење нерационалног и унутрашњег. Нисам фан ни једног ни другог, но далеко од тога да овдје сад заговарам завијене хануме
 12. Различити људи различито тумаче традицију.
 13. Мислиш да је могуће да се Њемачка може суздржати од наметања своје воље Европи? Није Меркелова створила ову политику коју води - Њемачка је, у цјелини. Да хоће мало олабавити спољњу политику и не наметати се, како ФДП говори, и да хоће мало ојачати национални осјећај у својој политици, као миг АфД-овим гласачима да се врате у ЦДУ, могло би се нешто добро извући. Али овако, јок. Њу мора замијенити неки добар конзервативац из ЦДУ.
 14. И даље не контам. Ти и ја се у задње веијеме нешто баш мало разумијемо :/
×