Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing most liked content since 03/26/17 in Status Updates

 1. 15 likes
  Naš brat u Hristu Đorđe Pešić je danas postao otac malenog dečkića Dimitrija na mnogaja ljeta čestitam od srca
 2. 13 likes
  Имали су ЧАСТ као имовину... И јуначко СРЦЕ! Слава херојима Југословенског краљевског ваздухопловства!
 3. 11 likes
  Ljudi, Hristos vaskrse, Bog vas sve blagoslovio! Zaboravih da vam čestitam
 4. 10 likes
  Царе небески, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда присутан и све испуњаваш, Ризнице добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.
 5. 10 likes
  Теби, војвоткињи, поборнику нашем, ми слуге твоје, Богородице, узносимо победничке песме и захвалност за избављење од зала. А ти, пошто имаш непобедиву моћ ослободи нас од свих опасности, да ти кличемо: Радуј се, невесто неневесна!
 6. 9 likes
  Удаљивши се од Бога, изгубили смо оно најважније - смисао. Постали смо себични, слепи за патњу својих ближњих. Сви смо ми лекари једни другима. Да би и себе и друге могли да излечимо потребан је само исти, једноставан рецепт, који су нам пре много векова оставили Свети Козма и Дамјан - љубав према другима и вера у врховног лекара - Христа.
 7. 9 likes
  "Данас виси на дрвету Онај који је на води земљу утврдио. Венцем од трња се крунише Онај који је огрнуо небо облацима. Шамаре прима Онај који је у Јордану ослободио Адама. Клинцима би прикован Женик Цркве.Копљем би прободен Син Дјеве. Поклањамо се Страдањима твојим Христе.Покажи нам и славно твоје Васкрсење"
 8. 9 likes
  Радуј се благовесниче Господ је с тобом.
 9. 9 likes
  Nema drugog kruga, direktno idemo u deveti !
 10. 9 likes
  Да исправится молитва моя, яко кадило пред Тобою, воздеяние руку моею, жертва вечерняя.
 11. 8 likes
  Хвала вам на 10 031 амин.
 12. 8 likes
  тотално смо изгубили све могуће оквире пристојности и уљудности... јуче сам била са Милицом у Роди, људи су полудели... ударају те колицима, газе, гурају, једна жена је опалила Милицу торбом по глави, потпуно несвесна где јој је рука и да удара дете, неколико пута су ме ударили колицима, али скроз су зомбирани, тамо где стоје украси за јаја, преврћу, бацају, газе једни друге, испадају оне кесице доле на под, нико да се сагне... на риби и семенкама погибија, само што се нису поубијали... изашла сам из оне продавнице потпуно обесхрабрена да људима има помоћи... али, онда је дан отишао у неком лепом правцу, и ја сам се поново подигла... потпуно разумем све који су се повукли у пустињу... свет је бунар и каљуга... хвала Богу, па нам у току дана пошаље и добре људе да се не обесхрабримо потпуно...
 13. 8 likes
  А Исус му рече: Ако можеш вјеровати, све је могуће ономе који вјерује. Марко; 9, 23
 14. 8 likes
  Ка схватиш да ти се иницијали уклапају. "My name is B... JB"
 15. 7 likes
  Proste duse ,,Kod nas na Balkanu jos se nalazi po planinskim selima prostih dusa s tolikim bogatstvom dobrote i cednosti, da kada bi ih bacili u glavnu ulicu ma koju od pet i pet prestonica, vi bi se nehoticno setili price o blagu zarivenom pod zemlju. Sta bi tek bilo od ovih prostih dusa, ispunjenih dobrotom i cednoscu, da su prostudirali sedamdeset i sedam varoskih filozofija i teologija? Bilo bi nesumnjiv ono isto sto i sa zdravim covekom, koji bi progutao sedamdeset i sedam pilula, odredjenih za bolesna coveka. Ubolestio bi se." Vladika Nikolaj Velimirovic
 16. 7 likes
  Праштајте, као што је Бог у Христу опростио вама (Ефесцима, 4;32)
 17. 7 likes
  Ових дана сам у фазону ”дајте ми меса и напустите просторију”!
 18. 7 likes
  ХРИСТОС ВАСКРСЕ! СМРЋУ СМРТ УНИШТИ И ОНИМА У ГРОБОВИМА ЖИВОТ ДАРОВА!
 19. 7 likes
  " Bog nas neće pitati šta su nama drugi činili, već šta smo mi njima" vl. Porfirije
 20. 7 likes
  Тада Исус рече ученицима својим: Ако хоће ко за мном ићи, нека се одрекне себе, и узме крст свој и за мном иде. Мат. 16, 24
 21. 6 likes
  "Крст - оно што је Грцима било лудост, Јеврејима срамота, нама, хришћанима је спасење." о. Серафим
 22. 6 likes
  Аутору рецепта за Јафа кекс желим све најљепше на овом свијету!
 23. 6 likes
  На следећи "Данас је тај-и-тај светац, ево шта морате да урадите да би се десило то-и-то" наслов ексираћу Доместос.
 24. 6 likes
  Dragi prijatelji zelim svima sretan praznik Hristovog Vaskrsenja uz radosni pozdrav, Hristos Voskrese .. Da ga na mnogo godoina u zdravlju i radosti slavite ...
 25. 6 likes
  "Рече му господар његов: добро, слуго добри и верни, у малом си био веран, над многим ћу те поставити; уђи у радост свога господара." Пресвета Богородице, највернија од свег рода људског, спаси нас!
 26. 6 likes
  Otišla sam u prodavnicu elegantnih poklona. Pogledala sam cene i elegantno izašla.
 27. 6 likes
  Dobrovoljni davaoci tuđe krvi. Političari
 28. 6 likes
  „Сачувај ме од онога који истину не може рећи, а да не убоде; од оног човека с добрим изражавањем али лошим намерама и од оног који самопоштовње стиче проналазећи грешке у других.”
 29. 6 likes
  Велика је срамота и туга да је светиња и поклоничко мјесто попут манастира Лепавина и чудотворне иконе Богородице Лепавинске остављена на старање три монаха и једног искушеника. Људи су преоптерећени. Неријетко викендом светињу посјети између 500 и 800 ходочасника. Без помоћи православних вјерника из Загреба и околних мјеста било би немогуће да братија спреми ручак за толико поклоника. Да дочека, послужи, склони... Примјера ради, трпезарија Острошког манастира има капацитет од 150 мјеста. Велика трпезарија манастира Лепавина прима и до 250 људи, док мала броји између 60 и 90 мјеста. Само у овом Часном посту викендом се трпезарије и по два пута пуне за један ручак. Животи лепавинске братије су потпуно посвећени служби ближњима - боготражитељима и утјехотражитељима. Јерођакон, отац Василије 20 од 24 сата дневно је са вјерницима. Остатак времена (покушава да) одмара. И опет су сви дочекани са осмјехом и благом ријечју. Сви су оставили јармове и понијели утјеху. Наду. Љубав. Рационално можда не још, али њихова бића, њихове груди знају да ће се вратити. Само њих тројица и са њима молитве игумана Гаврила и Богородица. Докле ће издржати? Господе Исусе Христе, Сине Божији, спаси, помилуј и оздрави игумана Гаврила и дај снаге братији манастира Лепавине да достојанствено и постојано служе у мисији Теби. Амин!
 30. 6 likes
  Razvoj ne prestaje...svaki dan je NOVI DAN...
 31. 6 likes
  Никакво добро не свршава се само нашим трудом, но силом и вољом Божјом. Ипак Бог и од нас изискује труд, саобразан вољи Његовој.
 32. 5 likes
  Господ мој и Бог мој!
 33. 5 likes
  Rakija je spasila više životinja u lovu nego sva udruženja za zaštitu životinja.
 34. 5 likes
  U medjuvremenu, u Bosni, lobotomija se nastavlja. "Jadna djeca, bice uskracena za izucavanje svog genocida - jer ga nije bilo". Bolest, na tri jezika i na tri vjere:
 35. 5 likes
  Христос васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и онима који су у гробовима живот дарова!
 36. 5 likes
  АлександраВ

 37. 5 likes
  Исусе, дај ми ноге да дођем код Тебе, Исусе, дај ми руке да Те загрлим. Дај ми слух да чујем глас Твој. Дај ми очи да видим, ако не Твој Лик, макар траг Твојих ногу. Дај ми целог Себе. Одузми од мене моје и дај ми Твоје. Узми од мене моје старо и дај ми Твоје ново. Обнови ме целог. Дај ми ново срце, живо срце, које Те воли, које Те слуша, које од Твојих речи дрхти, које се Тобом храни.
 38. 5 likes
  ”Тешко мени, мој преслатки Исусе! Малочас се сунце уви у таму видевши Те како висиш на Крсту, земља се тресла у страху а храмовна завеса раздрела на двоје. А сада видим да се ради мене Ти добровољно предајеш на смрт. Како ћу те сахранити, Господе? Како ћу те увити у платно? Како ћу дотаћи Твоје пречисто Тело својим рукама? Какву песму ћу певати о Твом одласку, сажаљиви Спаситељу? Величам Твоја страдања; певам похвале погребењу и васкрсењу Твоме, кличући: Господе, слава Теби!
 39. 5 likes
  ♡СЛАВА ДУГОТРПЉЕЊУ ТВОМЕ ГОСПОДЕ♡
 40. 5 likes
  -Šta je Julija bez Romea? -Živa.
 41. 5 likes
  Узвеличао си, Христе, Богородицу која Те родила, из које си Ти, Саздатељу наш, обукао се у слично наше страдално тело, разрешење наших сагрешења. Њу називајући блаженом, сви нараштаји Тебе величамо.
 42. 5 likes
  Молим чланове @елТорнеро, @Матусал, @motorheadsd, па и @Bokisd (иако је он одавно активан и са препознатљивим стилом), и има још неколико које сам скоро примјетио (извињавам се што не могу да се сјетим никова, додаћу их у коментару) да коначно поставе аватаре, јербо сам визуелни тип и форумаше распознајем на првом мјесту по аватару. Овако ми правите збрку, људи, никад не знам ко је ко Хвала унапријед
 43. 5 likes
  Zašto je između ostalog sasvim potrebna neprestana molitva, pa evo zamislite situaciju, kada sretnemo neku osobu i stupimo u konverzaciju sa tom osobom i ne poželimo joj dobro, ne pomolimo se za nju...ako bi željeli i da objelodanimo tu situaciju svom sagovorniku,iskreno, to bi bilo jednostavno ovako: Ja ti ne želim dobro. Zastrašujuće zvuči čak i ne vjerujućim ljudima. A činjenica da smo duhovno povezani sa svakom dušom u svakom trenu, da šaljemo te mislene talase svuda i prema svakome, htjeli to ne htjeli. A što šaljemo, šaljemo li nešto dobro, neku pomoć ili pak nešto što nije potrebno duši? Oreol kod svetih je situacija da je ta osoba na određeni način shvativši kako misli zrače iz nas, odgovorno preuzela staranje o tim talasima, sveti je samo misleno odgovorna ličnost.
 44. 5 likes
  Није ми толико стало да истина буде на мојој страни, колико да ја будем на страни истине.
 45. 5 likes
  Какви су ти акценти, такав ти је живот!
 46. 5 likes
  Мудар човек не мери свој успех тако што се упоређује са другима, него тако што пореди себе јуче са собом данас.
 47. 5 likes
  Тренутно би једно пиво учинило једну особу веома срећном. На плажи. На годишњем. Доживотном. Плаћеном, наравно. Само једно пиво. За срећу је потребно мало. Мада бих наручила велико. Краси ме скромност. Што је очигледно...
 48. 5 likes
  Колико плаката са шестицама где год се окренеш. Србија као права ђавоља варош ових дана.
 49. 5 likes
  Juce se navrsilo osamnaest godina od pocetka NATO agresije na SR jugoslaviju.. Bog da dusu prosti poginulima u bombardovanju i neka im je laka zemlja..
 50. 4 likes
  "Beli je pozvao svoje birače da "ukradu lične karte bakama i dekama" na dan izbora 2. aprila." Само јако!