Добро дошли на Живе Речи Утехе

 Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,
молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате.  

Преузмите нашу Андроид апликацију

Преузмите нашу апликацију за iPhone

Ако пишете ауторске текстове на богословске теме, песме, есеје, приче...

пошаљите нам на urednik(@)pouke.org и ми ћемо то објавити на насловној страници сајта

Најбољи чланови


Популаран садржај

Showing most liked content since 03/01/17 in Странице Comments

  1. 2 likes
    "Ислам може да се упореди са неким радикалнијим западним сектама које негирају божанство Христово, Св. Тројицу, свете Тајне." На пример са Јеховиним сведоцима. Ислам је ништа друго него конгломерат свега и свачега, синкретизам јудео-хришћанских учења и јереси (јудејских и хришћанских).
  2. 1 like
    Једину озбиљну апологетику у православљу имају Руси који су пре револуције имали духовне академије мисионарског типа на којима су се прочавали на пример будизам или ислам.Они тврде да је ислам радикално несторијанство.Зато нећу наводити примере из Курана или Сира(не сура него Сира).А надам се да наши уважени теолози знају шта је то кад већ толико знају о исламу.Најистакнутији шиитски теолог релативно млађи(нема 50) година отворено тврди да је Исус син Божији али да није Бог:Овакве ад хок тврдње о Исламу последица су онога што Едвард Саид назива Оријентализам:Наравно ако нешто не познајемо наравно да нам изгледа као конгломерат свега и свачега.
  3. 1 like
    Срећно Кољиво и на спасење Тијело Христово онима који га данс, сјутра и свагда пимише и примају.