Добро дошли на Живе Речи Утехе

Желимо Вам пријатне тренутке на највећем црквеном сајту. Да бисте добили све функције сајта и учествовали у разговорима,

молимо Вас пријавите се или направите налог ако га још немате. 

 en-play-badge.png

itunes-logo.jpg

62af87b658a0499c818723abb72a2556.png

Све активности

This stream auto-updates   

 1. Последњих сат времена
 2. Ne ovo što si navela je zahtev feminstkinja,boraca za prava žena,da žene MORAJU da budu zastupljene bez obzira na kvalitet i obrazovanje.Tu ste sami sebi uskočile u usta.Stavivši pol kao merilo.
 3. И мени се то десило више пута, људи верују у Господа , али у Васкрсење ...отприлике ме погледају тако забезекнуто и на лицима им пише да мисле да са мном није нешто у реду. Чак ме један питао / убеђена сам да се шалио, али ко ће га знати / " Ако оду горе, где ће сви стати, до сада би сто пута попадали на нас "....
 4. Ово је шала ( смајлови постављени) И људи који верују имају право на шалу.Та водица није сам Бог. Са Богом не би смели да се шалимо, мада и тога има. По строгом правилу ми не би смели да кометаришемо божије промисли, па мање више сви то радимо. Драшко је прво добар човек, а све остало није толико битно.
 5. Било је примера да су у неким местима договарали раније нпр.да одређени проценат жена треба да буде заступљен у парламенту,што је значило да се вештачки намешта јер је популарно бити афирмативан према женама.Међутим,већи број жена је посвећен породици,пословима домаћице након попвратка са посла,него мушкарци,па отуда њима остаје више времена и за бављење политиком,што је и пут данас ка некој позицији.То може да буде избор неких жена,но да ли је увек? Ако неко жели да брани свој став увек ће бирати оне примере који иду у прилог његовој тези. За неке промене на плану менталитета потребно је заиста време
 6. Za upalu slijepog crijeva, napraviti caj od svjezih listova kupine, listovi se stave u hladnu vodu i onda se prokuvaju, popiti mlako . Odlican je za to, provjereno.
 7. Потпуно се слажем са тобом, Нифида, не тако давно питам једног човека да ли верује у Исуса, каже да верује. А на питање, а у Васкрсење, каже да не. Па ти сад реци да није луд човек.
 8. Има наравно али суштински није због пола.
 9. Teo sam baš to da dodam ali opet jeste na osnovu pola a suštinski razlog je ovaj.
 10. Pa sta? Zasto je prednost i sjajna stvar da bude jednak broj muskaraca i zena? Ne valja mnogo testosterona, pa malo da ubacimo estrogen?
 11. Али за сада жене рађају А била си још два примера,према томе није да нема
 12. E ovo već jeste diskriminacija na osnovu pola.Toga ima.To treba suzbiti sistematski i zakonski da to ne sme biti postavljano kao uslov.Jasno i decidno. Ни ово није суштински дискриминација због пола, већ због интереса , да случајно мушкарци могу да рађају прича би била потпуно иста.
 13. Пробај Драшко па нам јави резилтат. Ја верујем у бесмртност душе. Иду у два правца у рај, и творевину наше пале природе пакао .
 14. Недавно сам слушала предавање једног врло компетентног човека о томе да када се поведе озбиљан разговор са некима који славе Васкрс,нпр. о томе да ли заиста верују у Васкрсење,добију се изненађујући и неочекивани одговори.То је само један пример.Када говоримо о односу хришћана према неком битном питању,заиста је важно имати на уму ко је хришћанин и колико има хришћана.
 15. Најлепши снимак пливања за Часни Крст снимљен дроном уз пригодну духовну музику Дивне Љубојевић и Мелоди. У питању је снимак "Богојављење - Пливање за часни крст Приједор 2017" аутора Дејана Егића. Заиста, свака част! Међутим аутор не жели да се његов снимак па ћемо уместо њега приказати снимак "са земље" о пливању у Приједору за Часни крст 2017.
 16. A valjda ti je jasno da je to volja naroda,birača a među njima su i žene?A beše ono u većini kod nas.... I ti iskreno misliš da nisu uspele samo zato što su žene?Otkud Brnabićka,Zorana(h),Jorgovanka,ona cica ministarka pravde o čemu bre vi ovde pričate? E ovo već jeste diskriminacija na osnovu pola.Toga ima.To treba suzbiti sistematski i zakonski da to ne sme biti postavljano kao uslov.Jasno i decidno.
 17. Колико знам овде је било врло оштрих полемика,нимало нежних од стране неких,тако да нечија осетљивост и мања толерантност не мора да је нешто само по себи,него можда адекватан одговор на нечију нетолерантност у комуникацији нпр.мада лично мислим да је начин комуникације овде,у односу на нека друга места,саасвим ок.
 18. Кад кажемо већина хришћана,веома је битно нагласити шта подразумевамо под хришћанин?! Велики проценат људи се изјашњава да су религиозни,да верују у Бога,такође велики број људи код нас крсти дете,слави славу,фарба јаја за Васкрс,са свим пратећим обичајима прославља Божић..или пак покушава да један стил живота који није компатибилан животу људи у свету ,а при том су хришћани,него је намењен некима,изаберу и намећу као општи,једино могући,и обавезујући за све.Међутим,мислим да они који разумеју шта је Црква ,и припадају јој на аутентичан начин,који разумеју хришћанску поруку овом свету,онако како ју је Христос донео у тај исти свет,немају проблем са културом,технологијом,и неким новим друштвеним,културним тенденцијама,јер свако време је ново у односу на неко претходно,и свако време изнесе неки свој идентитет,али хришћанство мора да има став и мора да има потенцијал да се афирмативно уклопи у сваки друштвени контекст,био он повољан или не за ону поруку и сам начин живота које хришћанска вера доноси. Постављаш ми питање да ли је у реду говорити о "већини" хришћана без нагласка на то шта подразумевам под хришћанин? Прво, то сам ставила на место, пре него сам почела писати поруку, али већину нисам посматрала у светлу славе славу, фарбају јаја, са пратећим обичајима или их поредила са Исусом Христом, јер би било веома некоректно - већ узела у озбир да добар део слави Васкрс (Цвети, Велики четвртак, Велики петак, први и други дан Васкрса), већина верује у васкрсење Исуса...Тројичиног Бога и Овлапоћење Сина Божијег...отуда, "већина", а то да ли за Васкрс ките ускршњег зеку са великим ушима или боје јаја, то је, мислим, у неком другом контексту - традиционалном, и нико не треба да се осети мање православан, мање хришћанин ако не фарба јаја...Не мислим да црква мора да садржи све и да под сваку цену сви морају под исти кишобран. Уколико нисам добро разумела твој коментар на моју поруку, објасни ми шта сам пропустила. С' поштовањем.
 19. Ko bre to kažu leba ti ?Da ,,streljaju,, zgodne mame sam viđo al da neko kaže da je sramota da bude u kupaćem pred decom je za mene eureka.
 20. Како где. У Вршачком језеру пливало се у ситном леду а Дунав код Земуна такође је био потпуно залеђен али је на месту за пливање лед био уклоњен.
 1. Load more activity